12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyömrő
www.gyomro.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gyenes Levente Zoltán E-mail: pmhiv@gyomro.hu
 Telefon: +36-29 330-011 Fax: +36-29 330-078
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Teleki-kastély - Gyömrő

Cím: Gyömrő

         
1774-ben gr. Teleki József kastélyt építtetett, mely 1835-ben leégett. A kastélyban lévő híres Teleki könyvtárat Pestre menekítették. A leégett kastély alapjaira Hild József tervei alapján 1840-47 között építette fel újra a neoklasszicista stílusú új kastélyt gr. Teleki Sámuel. A háborút a kastély szinte sértetlenül vészelte át, de berendezéseit széthordták. A körülvevő parkot ma is szép fák, bokrok díszítik. 1968 óta Általános Iskola és Diákotthon működik a Pest Megyei Önkormányzat fenntartásában. Ez az épület a város egyik legszebb, legpatinásabb építménye. A kastély épülete belülről nem látogatható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner