12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tatabánya
www.tatabanya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szűcsné Posztovics Ilona E-mail: postmaster@tatabanya.hu
 Telefon: +36-34 515-700 Fax: 36-34 311-283
barlang,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    horgászat, horgásztó,    kilátó, panoráma,    klub, egyesület,    kortárs magyar művészet,    múzeum,    népzenei rendezvény,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    színház,    templom,    termál gyógyfürdő,    történeti múzeum

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Szelim-barlang

Cím: Tatabánya külterület

Tatabánya | A Kő-hegy oldalában 310 méter magasan, a Turul-emlékműtől 200 méterre található. A környék legszebb kirándulóhelye. Mintegy 45 méter hosszú, 12-14 méter széles, több oldalága és két bejárata van. A város távoli pontjairól is kiválóan látható barlanghoz a Turul-emlékműtől egy kilométernyi tanösvény vezet. A kis túraútvonal alkalmat nyújt arra, hogy az érdeklődők megismerjék a Vértes és Gerecse geológiai történtetét, a parkerdőben élő legjellegzetesebb növény- és állatfajokat. A Szelim-barlang különleges természeti képződmény: hasonló több is található a mészkőbe vájtan a Gerecse más részein is. A teteje néhány éve beszakadt, 7 méter széles kürtője a felszínen körbejárható. 40000 évvel ezelőtt itt élt ősemberek maradványait, használati eszközeit,barlangi medvék és szarvasfélék csontjait tárták fel itt a geológusok.
 egyedi ritkaság
 

Napóra

Cím: 2800 Tatabánya,

 
A napóra Kovaliczky István és Szunyogh lászló szobrászművész közös alkotása nemcsak praktikus, de humoros is. Az órákat és a perceket fehér kőoszlopok mutatják, az idő múlását pedig a kisded István királyt tartó Géza fejedelem alakja, pontosabban feje jelzi a különleges időmérőn.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Orfeusz szobra - Tatabánya

Cím: 2800 Tatabánya,

Tatabányán, a felújított Népház épület körül kialakított ligetben áll Varga Imre 1980-as Orfeuszt megformáló szobra. Fotó: honvarihajni.lapunk.hu


Turul-szobor emlékmű - Tatabánya

Cím: 2800 Tatabánya, Kő-hegy
Link: www.tatabanya.hu

A legenda szerint itt játszódott a honfoglalás egyik jelentős csatája, melyre a Kő-hegyen felállított Turulmadár-szobor emlékeztet. Közép-Európa legnagyobb madárszobra ez, a látványért érdemes néhány száz méterre letérni az 1-es főútról. Rövid sétával elérhető innen a kilátó, a Szelim-barlang, és a geológiai tanösvény is.A szobrot 1897-ben avatták fel,a madár kiterjesztett szárnyának fesztávolsága 14 méter, a kard a karmaiban 12.5 méter hosszú.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Tanösvény a Kő-hegyen

Cím: Tatabánya, Kő-hegy
Link: www.tatabanya.hu
Telefon szám: 06-20-344-6507

Nemrégiben adták át a Turul - szobor lábától induló geológiai tanösvényt, amely a Vértes és Gerecse hegység mészkő alapú több százmillió éves kőzeteit mutatja be.
 étterem
 

Vadvirág Vendéglő és Panzió - Tatabánya

Cím: 2800 Tatabánya - Alsógalla, Táncsics M. út 36
Link: www.vadvirag.net
Telefon szám: +36-34 332-584
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Vadvirág Vendéglő 1892-ben épült Fellner Jakab tervei alapján. A Nagy család tulajdonába 1987-ben került, melyet több évi munkával hangulatos házias ízvilágú vendéglővé alakítattak.


Birka Csárda Tatabánya

Cím: 2800 Tatabánya, 1. sz. főút 44-45 km
Telefon szám: +36-34 324 998
Fax szám: +36-34 324 998

Birka Csárda Tatabánya 1 Főút 44-45 km. Jó étvágyat és kellemes időtöltést kívánunk minden Kedves Vendégünknek!
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Bánhidai Erőmű hűtőtava (horgászhely)

Cím: Tatabánya, külterület
Telefon szám: +36-34 316 444
Link: www.peca.hu/horgaszviz/banhidai_eromuhutoto

A helyi horgászok többségének kis vízparti építménye, vagy stége nem nyitott a vendéghorgászok előtt, számukra az erőmű meletti kb. 300 méteres partszakasz, valamint a tavasszal és ősszel gyakran látogatott befolyó környéke kínál horgászhelyeket.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Ranzinger Vince Kilátó - Tatabánya

Cím: Tatabánya, Kő-hegy sétány
Link: www.tatabanya.hu

2008. szeptember 5. – A tatabányai bányásznapokon, szeptember 7-én, vasárnap 11 órakor avatták fel a Kő-hegyen a 25 millió forintért felújított régi bányász kilátót. Az eredetileg 1980-ban felállított egykori XII/a akna felvonójából kialakított kilátó az idei bányásznaptól Ranzinger Vince nevét viseli.
 klub, egyesület
 

Tappancs Állat Otthon

Cím: 2800 Tatabánya, Árpád u. 72.
Link: www.tappancs.atw.hu
Telefon szám: +36-30/653-9108
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Burger Edina

Az Alapítvány kutyusai olyan állatok, akik nagyon sok megpróbáltatáson mentek már keresztül. Megkínozták őket, embertelen tartási körülmények között tartották őket, a volt "gazdájuk" kitette őket az utcára. Ezért különös körültekintéssel választjuk ki a leendő gazdit, hogy a kutyussal egy életre társak lehessenek.Ha akarod egy életre a barátod leszek.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Lois Viktor Hangfürdő c. kiállítása

Cím: Tatabánya Vágóhíd u.
Telefon szám: 34-310-495
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dallos István

A Szabadtéri Bányászati Múzeum területén a volt bányászfürdő épületében látható Lois Viktor hangszerszobrait bemutató állandó kiállítás Hangfürdő címmel. Ezzel lehetőség nyílt nemzetközi kortárs művészeti kiállítások és táborok megrendezésére is.
 múzeum
 

Tatabányai Múzeum

Cím: 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.
Link: www.tbmuzeum.hu

 
Ez a múzeum a város közelmúltját, és Tatabánya kialakulása elötti ősi kor emlékeit is bemutatja.Régészeti ásatások során kora vaskori, kelta, római, késő avar kori leletek kerültek elő, melyekből állandó kiállítást rendeztek be.


Iskolamúzeum

Cím: 2800 Tatabánya, Gellért tér 3.

A múzeum termeiben időszakos és állandó kiállítások várják az érdeklődőket. Az egykori iskolaépületben a város oktatás intézményeinek történetét a 19. század végi a 20. század eleji tankönyvek, naplók, tablóképek, bizonyítványok és korabeli berendezési tárgyak illusztrálják.
 népzenei rendezvény
Népzenei barangolás kiváló magyar művészekkel, a hagyomány méltó őrzése autentikus előadásban, a jelen kor zenei alapjaihoz alapérték.
 

Pünkösdi Dalostalálkozó - Tatabánya

Cím: Tatabánya Hadsereg u. 98.
Telefon szám: +36-36-34-311-639
Kapcsolattartó személy: Pákai Ernő
Link: www.kota.hu

A Tatabányai Kertváros ÁMK Bányász Művelődési Otthona (Tatabánya, Hadsereg u. 98.) idén is megrendezte a hagyományos népzenei és népdalos fesztiválját, a Pünkösdi Dalostalálkozót. A több évtizedes múltra visszatekintő eseményre ezúttal is invitáljuk a magyar ill. nemzetiségi dalköröket, népzenei együtteseket, kórusokat.
 sétáló utca, városkép
 

Városképek Tatabánya

Cím: Tatabánya, Jászai Színház sétánya
Link: www.tatabanya.hu

Tatabánya és a tágabb értelemben vett környezete a délnyugat-északkelet irányú Vértes és az észak-déli irányú, későbbi elnevezésű hegynyúlvány, a Gerecse közötti völgyben, a tatai dombság lankáin, valamint a Győri-Tatai síkság folyóvizek által feltöltött teraszvidékének peremén fekszik.
 szálláshely
 

Sport Hotel - Tatabánya

Cím: 2800 Tatabánya, Ságvári E. u. 9.
Link: www.sport-hotel.hu
Telefon szám: +36-34-310-410
Fax szám: +36-34-312-439

Tazabányán a Sport Hotel szolgáltatásai a minőségi sport magas szintű elvárásainak is megfelelnek, így kitűnő lehetőséget nyújt edzőtáboroztatásra, sportkapcsolatok ápolására. A sport mellett az üzleti szféra is szívesen veszi az általunk kínált lehetőségeket. Kellemes hangulatú üzleti tárgyalásoknak, összejöveteknek, továbbképzéseknek nyújtunk otthont.


Árpád Hotel*** - Tatabánya

Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 20.
Link: www.hotelarpad.hu
Telefon szám: +36-34-514-320
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tatabánya központjában, kellemes környezetben várja Önt is a Hotel Árpád.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Jászai Mari Színház, Népház

Cím: 2800 Tatabánya, Népház út 5.
Link: www.jaszaimariszinhaz.hu
Telefon szám: +36-34-513 047
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tarda Orsolya

A Népház 1913 és 1917 között épült és 1994 óta Jászai Mari Színház, Népház néven működik: a város legpatinásabb kulturális intézménye a megye egyetlen kőszínháza. Megnyitása óta a a város művészeti és közéleti centruma.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Tatabányai Gyémánt Fürdő

Cím: 2800. Tatabánya, Cseri u. 33.
Link: www.gyemantfurdo.hu
Telefon szám: +36-34/309-390
Fax szám: +36-34/309-391

2009. május 29-én megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Tatabányai Gyémánt Fürdő. A télen-nyáron üzemelő létesítményben wellnes-medencék és szolgáltatások, élménycsúszdák, jakuzzi, szaunák várják a látogatókat. A gyermekek a számukra kialakított medencéken kívül játékokban gazdag játszótéren is eltölthetik az időt. Az élményfürdő reggel kilenctől este kilencig, a strand reggel kilenctől este nyolcig tart nyitva.
 történeti múzeum
 

Szabadtéri Bányászati Múzeum-Ipari Skanzen

Cím: Tatabánya, Vágóhíd u.
Telefon szám: +36-34-311-076
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dallos István

Az ipari skanzen az első olyan természetes környezetben kialakított szabadtéri múzeum, amely az ipari munkások, elsősorban a bányászok élet- és munkakörülményeit hivatott hitelesen bemutatni. Az "öreg" XV-ös akna külszíni létesítményeit abban az állapotban őrizték meg, ahogy az üzemelés alatt voltak. Láthatók gépház- és kasházbelsők, bányaszellőztetők, vágathajtó gép, aknatorony, hidraulikus pajzs. Vasúttörténeti különlegességnek számítanak a külszíni bányamozdonyok a szabadtéri gépbemutató keretében.


Mesterségek háza

Cím: Tatabánya, Vágóhíd u.
Telefon szám: +36-34-310-495
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dallos István

A Mesterségek házában a helyi ipartelepekre jellemző kisipari műhelyek kaptak helyet. Bemutatásra kerül cipész- és szabóműhely, szatócsbolt, borbélyműhely, korabeli kozmetika a '30-as évekből, fényképészet és pékség.


Ipari Skanzen-Bányászlakások Tatabányán

Cím: Tatabánya, Vágóhíd u.
Telefon szám: +36-34-310-495
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dallos István

Az ipari skanzen egyik legkeresettebb látványossága a két régi kolóniaház. A bányászok különböző rétegeinek életéről kaphat képet a látogató. A korhűen berendezett lakásokban a bányászok, a tisztek, felvigyázók, főtisztviselők és a bányaigazgató lakáskörülményeit kísérhetjük nyomon.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner