12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tata
www.tata.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: MICHL JÓZSEF E-mail: ph@tata.hu
 Telefon: +36-34-588-600 Fax: +36-34-586-480
arborétum,    borkóstoló,    cukrászda,    disco,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    galéria,    gasztronómiai különlegesség,    golfpálya,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kávézó, teaház, kávéház,    kemping,    kilátó, panoráma,    kisvasút, városnéző kisvonat,    lovaglás,    múzeum,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom,    vízi sportok, kikötő,    wellness központ

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Arborétum, Tata-Agostyán

Telefon szám: +36-34-487-048;+36-30-400-9128
Kapcsolattartó személy: Császár Károly
Cím: Tata-Agostyán, Bocsájtó völgy
Link: www.verteserdo.hu

A 31 hektáros, hangulatos arborétum terveit Kiss Miklós készítette 1953-ban, telepítése 1955-ben kezdődött. Az erdészeti arborétum fő látnivalói: a luc-, páfrány- és selyemfenyők. A ritka fenyők, ciprusok, cédrusok nemcsak látványt, de "illatélményt" is nyújtanak: a tűlevelűek gyantáinak illóolajai különleges légkört varázsolnak a látogató köré. Az arborétumban vadászház és halastó is található. Az arborétum szakvezetés keretében látogatható május 1. és szeptember 30. között, szombaton és vasárnap 9 30, 11, 13, 15 órakor. Előzetes egyeztetés esetén, csoportokat hétköznap is fogadunk.
 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Turay Pincészet Bajon
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-20-958-4264
Kapcsolattartó személy: Turay István
Cím: 2836 Baj, Szőlőhegy
Link: www.turaypince.hu
Fax szám: +36-34-383-485
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Turay Pincészet pincéje és borháza 2006 februárjában került a család tulajdonába. A pincét eredetileg a kapucinus rend építette kb. 250 éve és kb. az 1920-s évek idején présházat. Az épület és a hozzátartozó 3000 m2 szőlőterület 1945–től magánszemély tulajdonába került. Az épület manzárd szobájában 4 db védőszenteket ábrázoló freskó látható, melyet még a kapucinus rend festetett. Egyházi személyek találkoztak itt és folytattak hitéletet. Jöjjön el, kóstolja meg borainkat. Szeretettel várjuk.
 disco
 

PletyCafeSec Koktél Bár Disco - Tata
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-34-481-402;+36-70-311-4909
Kapcsolattartó személy: Zink Krisztián
Cím: 2890 Tata, (Eszterházy udvar) Ady Endre u. 17
Link: www.pletycafesec.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tatán, a „Vizek városában” található Pletycafesec nevű koktélbár illetve kávézó 1999-ben nyitott. Azóta zenés rendezvények helyszíne és szórakozóhely is egyben. A központban helyezkedik el, egy hangulatos belső udvarban, nevezetesen az Eszterházy udvarban. A hely, belsejét illetően 2 szintes galériás + boltíves pincével rendelkezik. 2003-ban új design-t kapott. Egyedi tervezésű modern színek és minták jellemzik. Mind a három szinten található bárpult. A bárban, a galériáról is jól látható plasmatévén a fontosabb sportesemények is megtekinthetőek. Ezen kívül az emeleti részből terasz nyílik. HIVATKOZZON A SZEPORSZAG.HU HONLAP HIRDETÉSRE ÉS 10%-OT KAP A FOGYASZTÁS ÖSSZEGÉBŐL!!!
 egyedi ritkaság
 

Ősplatánfa - Tata

Cím: Tata, Öregtó partja

Tatán a vár előtt a tóparton találjuk ezt a többszáz éves ősplatánfát.


Kálvária-domb Tata

Cím: Tata, Kálvária domb
Link: www.tata.hu

Két kőfejtője a földtörténeti középkor majdnem teljes rétegsorát őrzi.


Török mecset - Tata

Cím: Tata, Angolkert
Link: www.tata.hu

A tatai Angolparkban a Cseke-tó partján áll a Török mecset. A szabályos nyolcszög alaprajzú, csúcsíves kis épület érdekessége, hogy a hiedelmek szerint helyén egykor egy szentéletű török remete kunyhója állt. A mecset azonban bizonyosan nem igazi, csupán az Angolkert romantikus és szentimentális jellegének hangsúlyozására épült 1840 körül, a tóparti műromokkal egy időben.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálvária szobrai - Tata

Cím: 2890 Tata, Kálvária u.
Link: www.tata.hu

A kápolna közelében levő kör alakú építmény közepén álló hatalmas, dinamikus kálváriacsoport (Golgota), Schweiger Antal 1770 körüli alkotása. Jézus Krisztus keresztje tövében Mária Magdolnát, a két oldalán Szűz Mária és Szent János apostol alakját látjuk. A fatörzs jellegű keresztre feszítve a latrok alakja torzított testtartásban jelenik meg.


Plébániatemplom templombelső - Tata

Cím: Tata, Kossuth tér
Link: www.tata.hu

A kéttornyú, egyhajós, copfstílusú, későbarokk templom copf stílusú főoltára vörös márványból készült. A faragott padok és gyóntatószékek ugyancsak copf stílusúak. A főhajóban Szeplőtelen Szűz Mária, Szent Anna, Szent Márton és a Szent Család mellékoltárait helyezték el. A főoltár oszlopos építményében Schweiger Antal alkotása, a Kálvária faragott korpusza látható.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Harangláb - Tata

Cím: 2890, Tata, Országgyűlés tér
Link: www.tata.hu

A nyolcszögletes zömök épület. Alsó része téglából, felső része fából van, a sátortetőből négy óralap ugrik elő. Az Óratoronynak is nevezett építmény különlegessége, hogy faácsolata vasszögek nélkül épült. Falán emléktábla őrzi az egykor Tatán tartott országgyűlés emléklét. 2004. augusztusa óta az idő múlását minden órában harangjátékkal jelzi.


Cifra-malom - Tata

Cím: Tata, Váralja u. 3.
Link: www.tata.hu

A török idők elmúltával újra felépültek a malmok: 1727-ben már 7 malom 21 kereke őrölt, a Cifra malmot 1753-ban felújították, átépítették barokk stílusúvá, az 1830-as évek térképe pedig már 15 működő malomról tudósít. A Nagy-tó középső zsilipjénél épült Cifra malom ablakkeretei vörös márványból készültek, nagyon szépek földszinti nagytermének födémtartó faszerkezetei. Utolsó bérlője Johannesz Ferenc volt.


Keresztelő Szent János szobor - Tata

Cím: Tata, Tópart sétány
Link: www.tata.hu

A tó mesterséges szigetén áll Keresztelő Szent János szobra, Kovács Mária alkotása, ami egykor a Velencei Biennálén is figyelmet keltett. A bronzalak egyik kezében kereszt, a másikat áldásra emeli.


Öveges József szobra - Tata

Cím: Tata, Tópart sétány

Tatán az Öreg-tó partján áll Öveges József mellszobor Tóth Béla alkotása.


I. Világháborús emlékmű - Tata

Cím: Tata
Link: www.tata.hu

A szobor először 1919-ben, a hadviselt művészek kiállításán kapott elismerést, majd 1926-ban alkotójától, Felsőörsi Fülöp Elemértől megvásárolták a tatai polgárok.


Mária szobor - Tata

Cím: Tata
Link: www.tata.hu

A város régi plébániatemploma az 1780-as évekig a téren állt, de állapota miatt bontásra ítélték. Emlékére állították 1785-ben a Szeplőtelen Mária-szobrot, Schweiger Antal barokk stílusú alkotását.


Kastélykert szobrai - Tata

Cím: 2890 Tata, Kastélykert

Kastélykert szobrai Tata.


Nepomuki Szt.János-híd és szobor - Tata

Cím: 2890 Tata, Bartók Béla út

A híd a várárok vizét levezető Szent János patak felett átívelő, kőből és téglából rakott híd. A mellvérten (a várral átellenes oldalon áll Nepomuki Szent János és egy puttó mészkő szobra. A szoborcsoport felett ívelt fémtető, közepén kör alakú kovácsoltvas felirat: TACUI, azaz "hallgattam". Az ívelt mellvéden két kovácsoltvas lámpa látható, a mellvédet kétoldalt lezáró posztamensen egy-egy barokk kőváza. A szoborcsoport 1770-ben készült, Schweiger Antal alkotása. A szobor teljes rekonstrukciójára 1979-ben került sor. (forrás: wiki.utikonyvem.hu)
 étterem
 

Pikantó Étterem - Tata

Cím: 2890 Tata, Tópart sétány 13.
Telefon szám: +3634-489-372
Kapcsolattartó személy: Keller Gábor
Link: pikanto.hu

A Pikantó közvetlenül a tatai Öreg-tó partján helyezkedik el egy 1 hektáros természetvédelmi területen. Család centrikus üzletpolitikánk alapja, hogy minden korosztály igényeinek megpróbálunk megfelelni, ami tükröződik étlapunkon illetve rendezvényeinken is. Alkalmas esküvők, céges összejövetelek és családi események lebonyolítására.


Kalóz Fregatt Pub és Restaurant - Tata

Cím: 2890 Tata, Almási u 2.
Telefon szám: +36-34-382-382,+36-20-969-0851
Fax szám: +36-34-586-052
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Kalóz Fregatt Pub és Restaurant Tata központjában, a körforgalomnál az Öreg-tótól mindössze 300 méterre található. A körforgalomnál horgonyzó, garantáltan egyedi hangulatú étteremben a kalózhajó fedélzetén, a kapitányi szalonban, a fedett udvari kerthelyiségében a hazai, a mexikói és spanyol konyha ételremekei, karibi koktélok színes választéka, alkalmanként élőzenés programok ígérnek kellemes szórakozást és gasztronómiai élményt. K&H és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Mahagóni Étterem Pizzéria - Tata

Cím: 2890 Tata, Ady E. út 28.
Telefon szám: +36-70-264-1210,+36-34-482-904
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács András
Link: www.mahagonietterem.hu

Tata központjában, az Öreg tótól és az Angol parktól egyaránt kb. 100 méterre találja a Mahagóni Étterem Pizzériát. Étlapunkon megtalálhatóak a hazai és nemzetközi konyha remekei, levesektől a frissensülteken, készételeken át a desszertekig. 50 féle pizzánkból, ízletes tésztáinkból választhatnak az olasz konyha szerelmesei. Elkülönített dohányzó és nem dohányzó résszel rendelkezünk. Emeleti termünk igazi „rejtekhely” meghitt ebédekhez, vacsorákhoz. Éttermünk területén ingyenes, vezeték nélküli Internet használatot biztosítunk. Osztálytalálkozók, családi és céges rendezvények lebonyolítását elérhető áron vállaljuk. Tekintse meg étlapunkat és térjen be hozzánk! Egész évben 10 – 22 óráig tartunk nyitva. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Angyalok és Tündérek Galéria - Tata
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2890 Tata, Hajdú u. 14.
Telefon szám: +3634 481-246; +3620 971-5940
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Juhász Zsuzsanna
Link: www.facebook.com/Angyalok-és-tündérek-kép-galéria-és-kreativ-divatszalon-396483687433195/

Galériánk 2005 óta foglalkozik magyar képző- és iparművészek munkáinak kiállításával és árusításával. A festmények, tűzzománcok és kerámiák mellett, egyedi készítésű ékszerek, ruhák, hímzések és horgolások is megtalálhatóak a galériában. Az érdeklődőket sajátos hangulatú és építészetileg is különleges helyre invitáljuk. Tárlatainkon enteriőrben is megfigyelhetik, hogyan él egy-egy alkotás nemcsak a házon belül, de adott esetben a kertben is. Célunk, hogy megismertessük és megszerettessük a művészetet az emberekkel és hogy ezt a sok szépséget eljuttassuk otthonaikba, olyan életteret teremtve számukra, ahol feltöltődés és harmónia várja őket. Mercs Lajos Asszociációk posztumusz kiállítása. Megnyitó 2019 január 26-án 16 órakor. Szeretettel várunk.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Tóparti Halászcsárda - Tata

Cím: 2890 Tata, Tópart út 10.
Telefon szám: +36-34-380-136
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Smogrovits Jánosné
Link: www.halaszcsardatata.hu
Fax szám: +36-34-380-136

Tatán, az Öreg-tó partján, a kikapcsolódni, pihenni vágyók gyönyörű környezetében várjuk kedves Vendégeinket Halászcsárdánkba! Hangulatos nádfedeles kerthelyiségünkből csodálatos kilátás nyílik a tóra és a várra. Éttermünkben a hagyományos magyaros ételek mellett, pikáns étel különlegességek és természetesen hal-ételeink pazar ízvilága vár kedves Vendégeinkre. Alkalmanként élőzene emeli a hangulatot. Éttermünk ideális helyszín céges rendezvények, családi összejövetelek lebonyolítására. Étlapunkat a weboldalra kattintva nézheti meg.
 golfpálya
Gyönyörű ápolt környezetben, minden feltételnek megfelelő pálya várja a klubtársakat.
 

Old Lake Golf Club - Tata

Cím: 2890 Tata, Remeteségpuszta
Telefon szám: +36-34-587-720
Kapcsolattartó személy: Száraz László István
Link: www.oldlakegolf.com
Fax szám: +36-34-587-623

A Gerecse hegység lábainál, a névadó tatai Öreg-tó szomszédságában található Old Lake Golf Club 18 szakaszos bajnoki pályája (par 71) tavakkal, természetes vízfolyásokkal övezett, ősfás parkban helyezkedik el, amely minden golfozó számára kihívást jelent. A főpályán kívül elegáns, családias hangulatú klubház, és a minden igényt kielégítő gyakorlópályák (driving range, chipping- és putting greenek, par-3 gyakorlópályák) tökéletes egységet alkotva szolgálják ki a golfozó közönség igényeit. Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya átadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Római-tó (horgászhely) - Tata

Cím: 2890 Tata,
Telefon szám: +36-34-705-011;+36-30-749-4358
Kapcsolattartó személy: Falusi Antal tó gazda
Link: romaito.hu

A tavon 0-24 óráig lehet horgászni, füves gáton, homokos parton, illetve stégeken. A tó méretei miatt napijeggyel csónak használatára nincs lehetőség. A tó 100 horgász befogadására alkalmas. A vendégek rendelkezésére áll több szalonnasütő hely, a büfé és az elötte található kényelmes, szabadtéri, és fedett terasz. A nyári melegben zuhanyzó szolgálja a horgászok kényelmét. Napijegyet a tó büféjében napkeltétől- napnyugtáig, az éjszaka folyamán a halőrtől lehet venni.


Tatai Cseke-tó (horgászhely)

Cím: Tata
Telefon szám: +36-30 247-1618
Kapcsolattartó személy: Riba Lajos elnök
Link: www.bakodiklapkahe.atw.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Két irányból lehet megközelíteni a tavat az 1. számú fő közlekedési útvonalon. Tata város irányából és Almásfüzitő irányából. Tata városát elhagyva Almásfüzitő irányába haladjunk az 1.számú fő közlekedési úton mintegy 2,5 km-t és HORGÁSZTÓ sárga tábla jelzi az út jobb oldalán azt a helyet ahol le kell térnünk a műútról. Innen mintegy 100 méterre van a horgásztó.


Derítő-tó Tata

Cím: 2891 Tata,
Telefon szám: +36-34 708-914; +3670 616-7452
Link: deritoto.hu

Az utóbbi években Tatán a Derítő-tó rohamosan fejlődött, így már szinte minden igényt kielégítő, aktív pihenésre alkalmas horgászparadicsommá vált. Nem csak a kimondottan horgászni vágyók találhatók itt nálunk. Egyre többen választják a tavat olyanok is, akik szeretnének a természetben kikapcsolódni és feltöltődni a munka után. Mára már összkomfortos, több szobás házak is bérelhetők a tavon. A sátorozás a tó teljes területén térítésmentes. Szívesen látunk minden horgászt és pihenni vágyót!
 imaház, kápolna
 

Fellner kápolna - Tata

Cím: Tata, Kálvária domb
Link: www.tata.hu

Az eredetileg Márvány-hegynek, majd a középkorban Szent Iván-hegynek nevezett Kálvária-dombon 1350 körül egy háromhajós templom állt. Ennek alapzatára épült a 18. században a jelenleg is látható Fellner-kápolna.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Egykori Esterházy-kastély - Tata

Cím: 2890 Tata, Kastély tér

Az 1760-as évek elején Esterházy Miklós gróf a vár lebontásával, annak helyére nagyszabású, új kastély tervének az elkészítésével bízta meg Fellner Jakabot. A négy változatban kidolgozott terv megvalósítását részben Esterházy Miklós halála (1765), részben az anyagiak hiúsították meg.
 kávézó, teaház, kávéház
 

PletyCafeSec Koktél Bár Kávézó - Tata
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2890 Tata, Eszterházy udvar, Ady E.út 17.
Telefon szám: +36-34-481-402;+36-70-311-4909
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Zink Krisztián
Link: www.pletycafesec.hu

Tatán, a „Vizek városában” található Pletycafesec nevű koktélbár illetve kávézó 1999-ben nyitott. Azóta zenés rendezvények helyszíne és szórakozóhely is egyben. A központban helyezkedik el, egy hangulatos belső udvarban, nevezetesen az Eszterházy udvarban. A hely, belsejét illetően 2 szintes galériás + boltíves pincével rendelkezik. 2003-ban új design-t kapott. Egyedi tervezésű modern színek és minták jellemzik. Mind a három szinten található bárpult. A bárban, a galériáról is jól látható plasmatévén a fontosabb sportesemények is megtekinthetőek. Ezen kívül az emeleti részből terasz nyílik. HIVATKOZZON A SZEPORSZAG.HU HONLAP HIRDETÉSRE ÉS 10%-OT KAP A FOGYASZTÁS ÖSSZEGÉBŐL!!!
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Fényes Fürdő és Kemping - Tata
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2890 Tata, Fényes fasor 1363/95.
Telefon szám: +3634 588-144; +3630 430-0180
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy:
Link: www.fenyesfurdo.hu

A Tata város központjától mintegy 3 km-re fekvő Fényes Fürdő és Kemping egy közel 30 hektárnyi természetvédelmi területen fekszik, amely a múlt idők vízi világának emlékeit, és utolsó értékeit őrzi. A hely különleges kikapcsolódásra nyújt lehetőséget minden kedves látogató számára. A Fényes Fürdő és Kemping május 01-től szeptember 30-ig tárt kapukkal vár minden kedves látogatót. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Öreg-tó kemping - Tata
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2890 Tata, Fáklya u. 2.
Telefon szám: +36-34-383-496
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kálazy Sándor
Link: www.tatacamping.hu
Fax szám: +36-34-383-496

Kempingünk az Öreg-tó partján elhelyezkedő üdülőövezetben, 4 hektáros gyönyörű környezetben található. 38 faházban és egy 8 apartmanos épületben közel 200 vendégággyal várjuk pihenni vágyó vendégeinket. Tata a vizek városa ideális pihenőhely. Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya átadóhely.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Fellner Jakab - kilátó - Tata

Cím: 2890 Tata, Kálvária domb.
Link: www.tata.hu

A Kálvária-domb lábánál, 1934-ben, Stieber Antal Tata községtől 60 négyszögöl területet bérelt sörétgyár építésére, harminc évre, évi 10 pengőért. 1939-ben felépült az öntés célját szolgáló 30 méter magas torony, és „Turul” Sörétöntöde néven megkezdte üzemelését. Az 1960-as évektől Fellner Jakab Kilátó néven idegenforgalmi célokra használják.


Panoráma a Kálvária-dombról - Tata

Cím: 2890 Tata, Fekete u.
Link: www.tata.hu

Tatán a Kálvária-dombról csodálhatjuk meg a város festői szépségét.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Városnéző kisvonat - Tata

Cím: 2890 Tata, Tavasz u. 94.
Link: www.kisvonat.eu
Telefon szám: +36-34 487-140; +3620 942-7934
Fax szám: +36-34 487-140
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Zink Ferenc

Ismerje meg Tata városát és nevezetességeit az EVERGREEN kisvonatával! Ajánlatunk: Városnézés DOTTO típusú kisvasúttal: Cseke-tó, Öreg-tó, Öregvár, múzeumok megtekintése (Kuny Domokos Múzeum, Geológiai Múzeum, Görög-Katolikus Szobormásolatok Múzeuma, Német Nemzetiségi Múzeum). Agostyáni Arborétum megtekintése. A felsoroltakból bármilyen program összeállítható, melyek árai 200-1200 Ft/fő közötti összegbe kerülnek. A városnéző kisvonat 10.00 órától óránként indul a tatai vártól. Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya elfogadóhely.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Nemzeti Ménes Kft. - Tata

Cím: 2890 Tata, Dióspuszta
Link: www.babolnamenes.hu
Telefon szám: +36-34-589 525

Lovagolni vágyó vendégeinket is örömmel fogadjuk a Ménesbirtokon! Lovasturisztikai kínálatunk a kezdő lovastól a tapasztalt lovasig mindenki számára tudásszintnek megfelelő programot nyújt. A már tapasztalt lovasok számára feledhetetlen élményt biztosítanak a város körül elhelyezkedő mezős, erdős-fás területek, valamint vízpartok mellett található lovas útvonalak. Aki még nem próbálta a lovaglást, de szeretné megtapasztalni, vagy aki még nem ül elég biztosan a nyeregben, ahhoz, hogy kimenjen a terepre a lóval, számukra ajánljuk lovasoktatóinkat, akik a fedeles lovardában segítenek magas szinten elsajátítani a helyes lovaglás fortélyait.
 múzeum
 

Görög-római Szobormásolatok Múzeuma

Cím: 2890 Tata, Hősök tere 7.
Link: www.kunymuzeum.hu
Telefon szám: +36-34/381-251

A Budapesti Szépművészeti Múzeum antik szobormásolatai gyűjteményének egy részét mutatja be a kiállítás. Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya elfogadóhely.


Kuny Domokos Múzeum - Tata

Cím: 2890 Tata, Váralja u. 3.
Link: www.kunymuzeum.hu
Telefon szám: +36-34-381-251

1954 óta működik Tatán a vár épületében a Kuny Domokos Múzeum. Nevét a Lotharingiából származó Cuny Domokos keramikus fiáról kapta. A Tatai Múzeum alapját a piarista rend házi gyűjteménye képezi. A piaristák gyakorlatias oktatásának egyik eredménye volt a gyűjtemény létrehozása. 1765-ben gróf Eszterházy Miklós piarista rendházat alapított, melynek tagjai tanítással, és régiséggyűjtéssel foglalkoztak. Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya elfogadóhely.


Német Nemzetiségi Néprajzi Múzeum - Tata

Cím: 2890 Tata, Alkotmány u. 2.
Link: www.kunymuzeum.hu
Telefon szám: +36-34/487-682

A magyarországi németek bázismúzeumaként alapították 1972-ben. Az ország minden részéről gyűjti a németség tárgyi és szellemi kultúrájának emlékeit. Otthona a Nepomucenus malom barokk épülete. A múzeum 1983 óta működik a Nepomucenus malomban, ami 1758-ban a század neves építésze, Fellner Jakab tervei alapján épült. Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya elfogadóhely.


Szabadtéri Geológiai Múzeum - Tata

Cím: Tata, Fekete u. 2.
Telefon szám: +36-34-381-587
Kapcsolattartó személy: Steiner Tibor

Egyedülálló a múzeum, mert itt együtt találhatók meg a földtörténeti középkor kőzetei.(triász, jura, kréta) Ősmaradványokat (lábasfejűek, csigák, kagylók) láthatunk a jura időszak végéről, az akkori tengerek élővilágából. Rézkori tűzkőbányák feltárása történt meg a múzeum területén. Figyelemreméltó, hogy Magyarország hegységeinek minden jelentősebb kőzete bemutatásra kerül. Kedves fogadtatással, és pontos szakvezetéssel várják a látogatókat.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Angolpark, Tata

Cím: Tata, Angolpark
Link: www.tata.hu

A nagykiterjedésű parkot Esterházy Ferenc gróf megbízásából Böhm Ferenc 1783-ban létesítette, a 18. század második felében divatossá vált angolkertek mintájára. Az elnevezése is innen származik. Az ország legnagyobb ilyen parkjai közé tartozik.
 programok, rendezvények
 

Angyalok és Tündérek Galéria - Egészségvár

Cím: 2890 Tata Hajdú utca 14
Telefon szám: 06-20-9715-940
Kapcsolattartó személy: Juhász Zsuzsanna galéria vezető

Minden szerdán 11 órától 17 óráig tartó egészség és életenergia programunkra várunk minden kedves érdeklődőt. 2019 február 27-én 17 órakor "Élvonalban a Flavon" Előadó dr Jászapáthy Laura. Különféle életenergia mérések és egészségi állapot felmérés személyre szabott tanácsadás!!


XII. Tata-kupa Amatőr Sárkányhajóverseny

Cím: 2890 Tata, Öreg tó
Telefon szám: +36-70 389-6124
Kapcsolattartó személy: Munczer Gábor
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.tataisarkanyok.hu
Mikortól: 2018-09-08
Meddig: 2018-09-08

A Tatai Sárkányhajó Egyesület az idén is megrendezi 2018. szeptember 08-án a XII. Tata-kupa Amatőr Sárkányhajóversenyt, melyekre várja az újabb kalandokra vágyó csapatok jelentkezését! A versenykiírás, nevezési lap és a részletes program a web oldalon található meg.


XVIII. Tatai Vadlúd Sokadalom

Cím: Tata, Öreg-tó Club Hotel, Tatai Öreg-tó
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.vadludsokadalom.hu
Mikortól: 2018-11-24
Meddig: 2018-11-24

Látogasson ki a tatai Öreg-tó partjára, és legyen szemtanúja a madárvonulás lenyűgöző jelenségének. A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat. Az egész napos program során mindenkinek lehetősége nyílik teleszkópos madármegfigyelésre, mellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak. A madárgyűrűzési bemutató mellett előadásokkal, kiadványokkal, élőállatos bemutatókkal, természetvédelmi és környezetvédelmi tanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, játszóházzal várunk minden kedves érdeklődőt. Az ingyenes rendezvény akadálymentesített területen utcai öltözékben élvezhető.


Víz, Zene, Virág Fesztivál Tata 2019

Cím: 2890 Tata, Váralja u. 4.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: vizzenevirag.hu
Telefon szám: +36-34 381- 488
Mikortól: 2019-06-28
Meddig: 2019-06-30

Miért Tata? Miért a Víz, Zene, Virág Fesztivál? Rengeteg program, koncertek, finomságok, borkülönlegességek, tűzijáték és mindez mesébe illő környezetben! A tatai várban sétálva mintha egy időutazáson vennénk részt, az Öreg-tó partján pedig még a levegő is más! Gyerekek, tinik, felnőttek, és nagyszülők is kedvükre szórakozhatnak! Változatos programkínálatunk minden korosztályt megszólít! Gyere el és hozd a családodat! Fesztiválozzunk együtt, találkozzunk Tatán!
 sétáló utca, városkép
 

Zenepavilon - Tata

Cím: 2890 Tata, Kodály-tér

A zenepavilon az egyik malomcsoport mögött áll. Tata Barátainak Köre újította fel.


Tatai Öregtó

Cím: 2890 Tata
Link: www.tata.hu

A vadludak városa,a település tava nemzetközi jelentőségű madárgyülekező hely. A hatalmas tó Magyarország legrégibb mesterséges halastava.A tó a föld vizes élőhelyeit nyilvántartó ramsari egyezmény hatálya alá esik.


Víztorony - Tata

Cím: Tata
Link: www.viztorony.hu/h/komarom-esztergom/tata.html

A hatvanas évek elején épült műemlék műszaki létesítmény. A torony tetején található az 500 m3-es tároló, mely biztosítja a 25000 lakosú város gravitációs vízellátását. A torony belső tere alkalmanként kiállítások és hangversenyek helyszíne.


Esterházy udvar - Tata

Cím: 2890 Tata, Ady E. u. 17.

Tata főutcájáról, a Kristály hotellel szemben, nyílik a kellemes kikapcsolódást ígérő Eszterházi udvar. Hangulatos étterem, régiségbolt és Disco található a belső udvarban.


Csillagvizsgáló - Tata

Cím: 2890 Tata, Tanoda u.
Link: konkoly.csillagaszat.hu

A tatai csillagvizsgáló 1973-ban épült meg. Itt található Posztoczky Károly hagyatékából megmaradt több távcső és műszer.
 söröző, pub
 

Pletycafesec Koktél Bár - Tata

Cím: 2890 Tata, (Eszterházy udvar) Ady Endre utca 17.
Link: www.pletycafesec.hu
Telefon szám: +36-34-481-402;+36-70-311-4909
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Zink Krisztián

Tatán, a „Vizek városában” található Pletycafesec nevű koktélbár illetve kávézó 1999-ben nyitott. Azóta zenés rendezvények helyszíne és szórakozóhely is egyben. A központban helyezkedik el, egy hangulatos belső udvarban, nevezetesen az Eszterházy udvarban. A hely, belsejét illetően 2 szintes galériás + boltíves pincével rendelkezik. 2003-ban új design-t kapott. Egyedi tervezésű modern színek és minták jellemzik. Mind a három szinten található bárpult. A bárban, a galériáról is jól látható plasmatévén a fontosabb sportesemények is megtekinthetőek. Ezen kívül az emeleti részből terasz nyílik. HIVATKOZZON A SZEPORSZAG.HU HONLAP HIRDETÉSRE ÉS 10%-OT KAP A FOGYASZTÁS ÖSSZEGÉBŐL!!!
 szálláshely
 

Kalóz Fregatt Étterem és Panzió - Tata

Cím: 2890 Tata, Almási út 2.
Telefon szám: +36-34-382-382
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-34-586-052

A Kalóz Fregatt Étterem és Panzió a Bécset Budapesttel összekötő (M 1-es) nemzetközi főútvonal közelében fekvő barokk kisváros, Tata központjában található, közel a fővároshoz és a Dunakanyarhoz. Az 1999-ben felújított százéves épületben igényesen kialakított 5 db fürdőszobás, légkondicionált vendégszobában kábel TV, minibár, direkt telefon és internet csatlakozás áll a vendégek rendelkezésére. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Penta Lux Hotel***   Info

Cím: 2890 Tata, Boróka u. 12.
Telefon szám: +36-34-588-140
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-34-588-141
Kapcsolattartó személy: Váliné Juhász Ilona
Link: www.pentalux.hu

Tata - a vizek városa- a Bécset Budapesttel összekötő autópálya mellett fekszik. Fő nevezetessége az Öreg-és a Cseke tó. Legnevezetessebb műemléke a XIV. században épült Zsigmond-vár.A Penta Lux Hotel és Apartman a város üdülőövezetében, az Öreg-tótól 200 m-re helyezkedik el. Szobáink 2-3-4 ágyasak, fűrdőszobával, telefonnal, színes Tv-vel és hűtőszekrénnyel ellátottak. A hotel 40 fős reggeliző étteremmel, szaunával, pezsgőfürdővel és medencével várja a vendégeket. Masszázs igényelhető.


Kalóz Fregatt Étterem és Panzió   Info

Cím: 2890 Tata, Almási út 2.
Telefon szám: +36-34-382-382
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-34-586-052
Link: kalozfregatt.hu

A Kalóz Fregatt Étterem és Panzió Tata központjában, a körforgalomnál az Öreg-tótól mindössze 300 méterre található. Az 1999-ben felújított százéves épületben igényesen kialakított 5 db fürdőszobás, légkondicionált vendégszobában kábel TV, minibár, direkt telefon és internet csatlakozás áll a vendégek rendelkezésére.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Tata
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2890 Tata
Link: www.szeporszag.hu/Tata.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Tatán. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Szent Kereszt felmagasztalása templom Tata

Cím: 2890 Tata, Kossuth tér 15.
Link: www.tata.hu
Telefon szám: +36-34 588-163

Tatán a Szent Kereszt felmagasztalása templom késő barokk templom, melynek berendezése a 18. századból való. A belső tér egyhajós, csehsüveg boltozattal.


Kapucinus-templom - Tata

Cím: 2890 Tata, Bartók Béla u. 1.
Link: www.tata.hu
Telefon szám: +36-34 380-019

TAtán a Kapucinus Szent Imre templomot Kuttner József építette, de a munkában Fellner Jakab is részt vett. Az épületnek nincs harangtornya, csak szerény huszártorony tartozik hozzá, ezért épült a híres harangláb, ami óratorony is.


Református templom - Tata

Cím: 2890 Tata, Kocsi u. 15.
Link: www.tata.hu
Telefon szám: +36-34 380-616

A tatai református gyülekezetnek 1759-től 1783-ig se papja, se tanítója, se temploma, sem iskolája nem volt. II. József 1781. október 25-én kiadott türelmi rendeletével a szabad vallás gyakorlatot a tatai reformátusok is megkapták, de a templom mellé tornyot nem építhettek és harangot nem használhattak.


Evangélikus templom - Tata

Cím: 2890 Tata, Bárány u. 2.
Link: tata.lutheran.hu
Telefon szám: +36-34-487-834

Tata evengélikus temploma.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform iroda Tata

Cím: 2890 Tata, Ady Endre út 9.
Link: www.visittata.com
Telefon szám: +36-34 586-045
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tatán a Tourinform iroda 1998 óta fogadja a településünkre érkező belföldi és külföldi turistákat, valamint a helybéli érdeklődőket. A város szívében, az Ady Endre úton szívesen állunk az Ön rendelkezésére is.


Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya

Cím: 2890 Tata
Link: duna-gerecse.hu
Telefon szám: +36 30 658 3533
Kapcsolattartó személy: Duna-Gerecse Card Call Center

A Duna-Gerecse Kártya működéséről, felhasználásának feltételeiről honlapunkon, szálláshelyén tájékozódhat. Önnek nem kell mást tennie, mint eltöltenie egy vagy több vendégéjszakát a csatlakozott szálláshelyeken: 1 éjszaka eltöltése esetén a kártya 1500 Ft-ba kerül és 36 órán át érvényes; minimum 2 éjszaka eltöltése esetén a recepción a tartózkodásának időtartamára érvényesítik majd térítésmentesen nyújtják át Önnek a kártyát.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Vár (Kuny Domonkos Múzeum) - Tata

Cím: 2890 Tata, Tópart
Link: www.tata.hu

A 14. században épült. Később a törökök felrobbantották s végül 1815-re újjáépült. Neogótikus alakzata van. Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya elfogadóhely.
 vízi sportok, kikötő
 

Tatai Sárkányhajósok

Cím: 2890 Tata, a tavi madárlesnél
Link: www.tataisarkanyok.hu
Telefon szám: +36-70-389-6124
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Munczer Gábor

A sárkányhajó sportág Dél-Kínából származik. Több mint 2000 éves története Qu Yuan legendájához kapcsolódik. Európában néhány országban (Németország, Anglia, Svédország, Olaszország) is olyan népszerû már, hogy szinte minden hétvégére esik egy-egy sárkányhajó rendezvény. Kevesen tudják, hogy a sárkányhajózás a világon a második helyen áll a sportágakat ûzõk számának „versenyében”. A Magyar Sárkányhajó Bajnokságok sorozatát a Magyar Sárkányhajó Szövetség indította útjára 2003-ban Csepelen.
 wellness központ
Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Penta Lux Apartman és Hotel*** - Tata
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2890 Tata, Boróka u. 10-12.
Link: www.pentalux.hu
Telefon szám: +36-34-588-140
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Váliné Juhász Ilona
Fax szám: +36-34-588-141

A Penta Lux Apartman és Hotel legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy biztosítsuk vendégeink számára a zavartalan pihenést. Azon kedves vendégeink részére, akik egy jó kirándulás vagy egy kimerítő utazás után szeretnének kikapcsolódni, lazítani, vagy csak gondtalan, élményekkel teli napra vágynak a családdal, akkor fedett medenceterünk kiváló lehetőségeket nyújt az Önök számára! Wellness részlegünk szolgáltatásai: Pezsgőfürdő /jakuzzi kb. 34 - 36 C), Úszómedence /1,5 méter mély, kb. 23 C/, Szauna. Masszázs /Térítés ellenében/ K&H, MKB és OTP Szép kártya elfogadóhely.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner