12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tatárszentgyörgy
www.tatarszentgyorgy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szehofner József E-mail:
 Telefon: +36-29-519-030 Fax: +36-29-519-030
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    falusi turizmus,    mulatság, fesztivál,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Ősborókás - Tatárszentgyörgy

Cím: Tatárszentgyörgy, külterület
Link: www.tatarszentgyorgy.hu

Tatárszentgyörgyről Örkény felé menet, a katonai lőtér területén fekszik a mi ősborókásunk, mely védetté van nyilvánítva. A falu határától néhány száz méterniyre terülnek el ezek a csodálatos, meseszerű homokbuckák. Az ezüstös fenyők, csodálatos látványt nyújtanak a napsütötte Alföldön. A borókacsoportok mellett a "völgyekben" szürke nyárfacsoportok díszelegnek.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Rákóczi emlékmű - Tatárszentgyörgy

Cím: Tatárszentgyörgy
Link: www.tatarszentgyorgy.hu

1710. július 10-22. között II. Rákóczi Ferenc csapataival Tatárszentgyörgyön táborozott. A falu lakói máig tisztelettel övezik a fejedelem itteni tartózkodásának emlékét. A dombot, melyen Rákóczi sátra állott "Strázsahegy"-nek nevezik. Rákóczi emlékére Liebner József faragott kőoszloppal jelölte meg a helyet. Jelenleg az emlékmű a templomkertben áll és emlékeztet mindenkit dicső fejedelmünk it tartózkodására.
 sétáló utca, városkép
 

Tatárszentgyörgy település

Cím: Tatárszentgyörgy
Link: www.tatarszentgyorgy.hu

 
Tatárszentgyörgy Pest megye egyik legperifériálisabb pontján fekszik, noha ez a hely - hellyel közzel - az ország közepén van. Dabas, Örkény, Kunpeszér és Ladánybene felől a település közúton megközelíthető. Budapest felől a Volánbusz járatok közlekednek gyakran. A falu határában magyar és nemzetközi lőtér van. Gyakorlatozás idején a falu közepén piros gömb hívja fel a figyelmet a veszélyes terület elkerülésére.
 templom
 

Római katolikus templom - Tatárszentgyörgy

Cím: Tatárszentgyörgy
Link: www.tatarszentgyorgy.hu

A település közepén a lizénákkal osztott falú, hagymakupolás római katolikus templom áll. Eredetileg a XIX. század közepén épült. A Szent Vendel tiszteletére szentelt templomot a II. világháború előtt jelentősen átépítették.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner