12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tarpa
www.tarpa.eu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szécsi Szabolcs E-mail: phivatal@falunet.hu
 Telefon: +36-45-488-001 Fax: +36-45-488-006
bio termékek,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    forrás,    híres étterem,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    íjászat,    internet,    klub, egyesület,    lovaglás,    média,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    régiség, antikvitás,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vadászat,    vadászház

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

A tarpai szárazmalom - Tarpa

Cím: Tarpa, Sziget (Tóhát, Árpád utcán)
Link: www.tarpa.eu

A falu nevezetessége a Sziget (Tóhát, Árpád utcán) nevű részen helyreállított a XIX. század elején készült műemlék szárazmalom mely az Észak-Tiszántúl egyetlen fennmaradt szárazmalma Az ún. Tokaji-féle malom fazsindellyel fedett, malomházra és járószínre osztott épület. Az 1980-as évek elején újították fel.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Tarpai Szőlőhegy Tanösvény - Tarpa

Cím: Tarpa
Link: www.tarpa.eu

A Szőlő-hegy tanösvény a Beregisíkon Tarpa nagyközség külterületén található. A tarpai Nagy-hegyet és környékének élővilágát mutatja be - kitérve a beregi tájat évszázadok óta formáló és megőrző természetközeli gazdálkodás főbb jellemzőire is. A nemzeti park tájvédelmi körzetébe tartozó Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzetben a Nemzeti Fejlesztési Terv részét képező Regionális Operatív Program támogatásával megvalósult az információs táblákkal felszerelt bemutatóösvény a Tarpai Szőlőhegy - Tarpai Nagy-erdő túraútvonalon.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Riviera Falusi Vendégfogadó - Tarpa

Cím: 4931 Tarpa, Árpád u. 24.
Link: www.rivieratours.hu
Telefon szám: +36-20-974-6165
Fax szám: +36-42-410-250

A népi építészet hagyományait őrző, négy napraforgós minősítésű vendéglátó 5 db kiadó vendégszobával, nagy udvarral, kerti pihenőkkel, teniszpályával rendelkezik. Az egységen belül konyha, ebédlő és oktatóterem vizesblokkal, irodahelyiség, tárgyaló található.


Pálma panzió - Tarpa

Cím: 4931 Tarpa, Kossuth u. 25.
Telefon szám: +36-30-3181-105
Kapcsolattartó személy: Ficze Tamás

A nálunk megszállt vendégek számára a tivadari Tiszaparton ingyenesen faházat biztosítunk. Emellett a lovagolni vágyó vendégeinknek lovaglási lehetőséggel szolgálunk!


Bereg Vendégház - Tarpa

Cím: Tarpa, Rákóczi u. 87.
Telefon szám: +36-45 488-113
Kapcsolattartó személy: Gutiné Bihari Sarolta
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.tarpa.eu

Bereg Vendégház Tarpa szolgáltatások: kerékpár kölcsönözés, kajak- és kenukölcsönzés, kert és felszerelése a vendég rendelkezésére áll, háziállatok vannak.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Kurucz Horgász Egyesület - Tarpa

Cím: 4931 Tarpa, Rákóczi út. 24.
Kapcsolattartó személy: Csapó Béla elnök
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kuruczhe.tvn.hu

Két saját tulajdonú holtágon gazdálkodunk, amelyek Tarpa határában helyezkednek el. A fent nevezett holtágak / Vargaszegi, Kiss Jánosé/ a Tisza árterületén találhatóak a Tisza töltésének közvetlen közelében. Megközelíthetőek gépkocsival műúton és kőzúzalék úton a töltés mellett, illetve a töltés tetején aszfaltozott kerékpárúton. Teljes területük nyugalmi helyzetben 14 hektár.
 internet
 

eMagyarország pont - Tarpa

Cím: 4931, Tarpa, Kossuth u. 13.
Kapcsolattartó személy: Németh Péter Lelkész
Telefon szám: +36-45-488-012
Fax szám: +36-45-488-012

Internet hozzáférés.
 klub, egyesület
 

Tarpai Szőlőhegy Egyesület

Cím: 4931 Tarpa, Rákóczi út 91.
Kapcsolattartó személy: Dr. Kelemen Béla elnök

Az Egyesület természetvédelmi, tájmegőrző céllal jött létre, melynek tevékenysége kiterjed a természetbarát ( későbbiekben pedig az ökológiai) gazdálkodás fokozatos megvalósítására és a táj természeti értékeinek, szépségeinek ökológiai turizmus számára történő bemutatására.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Fogathajó verseny - Tarpa

Cím: Tarpa
Kapcsolattartó személy: Tóth Béla
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.autototh.tvn.hu

2007. június 24. vasárnap a Tarpai Lovas Baráti Kör immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Tarpai lovasnap és amatőr fogathajtó versenyt. A rendezvény Rózsa Béla festői környezetben lévő erdőszéli versenypályáján a Nimród Lovaspanzió területén került megrendezésre. Program 11.00 órakor kezdődött. A Fehérgyarmati Lovas Egyesület tagjai, Tarpai lovasok, lovasgazdák, pónifogatok a délelőtt folyamán ünnepi felvonulást tart a település utcáin.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Szüreti felvonulás - Tarpa

Cím: Tarpa

Évente megrendezésre kerül a tarpai Szüreti felvonulás.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Fafaragások - Tarpa

Cím: Tarpa

 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház, Helytörténeti Múzeum - Tarpa

Cím: Tarpa
Telefon szám: +36-45 488-002
Link: www.tarpa.eu

Helytörténeti Múzeum. A XIX. századi emeletes magtárépületben található a Tájház. Ebben a régi, kétszintes magtárépületben 1976-től állandó kiállítása Tarpa viszontagságos történetét szemlélteti a határban talált neolitikus (újkőkori) emlékektől a kuruc időkig.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a Tarpáról

Cím: Tarpa
Link: www.tarpa.eu

A Beregi-síkságon, Nyíregyházától ÉK-re, mintegy 72 km távolságra található település. A 41-es útról Vásárosnamény - Gergelyugornyánál leágazó alsórendű úton érhető el. Tarpa a Felső-Tisza-vidék jelentős települései között is igen elökelő helyet vívott ki magának az elmúlt évszázadokban.
 templom
 

Református templom - Tarpa

Cím: Tarpa, Kossuth utca 15.
Link: www.tarpa.eu

A gótikus stílusú műemlék református templom a Kossuth u. 15. sz. alatt áll. A nagyméretű, egyhajós, egytornyos, keletelt, XV. századi épületet részben a Várdayak és a velük rokon Báthoryak építtették; 1798-ban és 1812-ben átalakították.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Esze Tamás Vadásztársaság

Cím: 4931 Tarpa, Rákóczi út 2/C
Telefon szám: +36-20-935-8098
Kapcsolattartó személy: Vári István

Tarpa, Beregsurány, Beregdaróc, Gelénes, Csaroda, Hetefejécse, Gulács, Tivadar, Márokpapi, Barabás, Jánd
 programok, rendezvények
 

Szatmár-Beregi Szilvanapok Tarpa

Cím: 4931 Tarpa, több helyszínen
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.tarpa.hu
Mikortól: 2014-09-27
Meddig: 2014-09-27

2014. szeptember utolsó szombatján, 27-én Tarpán ismét minden a szilváról, erről a Szatmár-Bereg jó hírét öregbítő gyümölcsről szól majd. ekkor kerül megrendezésre Tarpán a világhírű szatmári szilva és egyéb zamatos tájjellegű gyümölcspárlatok, no meg a szilvából készült ételek hagyományőrző fesztiválját, a Szatmár-Beregi Szilvanapokat.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner