12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tardona
www.tardona.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Czakó Tivadar E-mail: tardona@t-online.hu
 Telefon: 00-36-48 507-221 Fax: 00-36-48 507-223
állandó kiállítás,    borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    internet,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    szálláshely,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Jókai emlékház - Tardona

Telefon szám: +36-48-507-221
Cím: Tardona, Jókai Mór utca 1.
Link: www.tardona.hu

Tardona neve aranybetűkkel került be a magyar irodalom történetébe, hiszen 1849 válságos hónapjaiban e település nyújtott menedéket az önkény elől menekülő Jókai Mórnak. Az ekkor mindössze 24 éves ifjú forradalmár-író 1849 augusztusa és decembere között, négy hónapot töltött el a faluban, amíg folytathatta útját. Ennek az időnek az emlékét őrzi két emléktábla, melyek a református templom, ill. az emlékház falán találhatók, és a Jókai-ház, mely az egyik legjelentősebb Jókai-emlékhely hazánkban.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Örvény-kő - Tardona


A 764 méter magas Örvény-kő a Kis-fennsík legmagasabb pontja, Tardonától délre 6 kilométerre. Tetejéről az Északi-Bükkben és az Upponyi-hegységben gyönyörködhetünk. Tiszta időben előtűnik a Magas-Tátra is. A csúcson emlékmű hirdeti, hogy Jókai Mór tardonai bujdosása idején gyakran barangolt a környéken.


Emlékmű - Tardona

Cím: Tardona

Emlékmű - Tardona
 internet
 

eMagyarország Pont - Tardona

Cím: 3644 Tardona, Aradi u. 1.
Link: www.tardona.hu

Internet hozzáférés eMagyarország Pont.
 múzeum
 

Jókai emlékszoba és tájház - Tardona

Cím: Tardona, Jókai Mór utca 1.
Link: tardona.blog.hu
Telefon szám: +36-48-507-221

A Jókai-háznak nevezett épületben kapott helyet az író emlékszobája, a tájház és a Bükki Nemzeti Park állandó kiállítása. A kiállítás előzetes bejelentkezés alapján megtekinthető. Foto: tardona.blog.hu
 sétáló utca, városkép
 

Tardona

Cím: Tardona
Link: www.tardona.hu

Tardona község a róla elnevezett sebes folyású patak partján fekszik. Első írásos említése 1240-ből származik. Birtokolták a Palócziak, majd a Perényi család tulajdonába került. Ma is látható templomát 1786-89 között építették. A falu neve arany betűkkel került be a magyar irodalom történetébe, hisz 1849-ben e település nyújtott menedéket az önkény elől menekülő Jókai Mórnak. Ennek az emlékét őrzi két emléktábla, melyek a református templom, illetve az emlékház falán láthatók, valamint a Jókai ház, mely hazánk egyik legjelentősebb Jókai-emlékhely. Az író vissza-emlékezéseiben nagy elismeréssel szólt az itteniekre oly jellemző vendégszeretetről, és a falut körülölelő gyönyörű tájról.
 szálláshely
 

Move to Balance Tardona

Cím: 3644 Tardona, Akácos út 1.
Link: www.movetobalance.nl
Telefon szám: +3630 237 1538; +3630 718 6995

Egy gyönyörű különleges helyet valósítunk meg, ahol az ember pihenhet és egyúttal ihletet is kap személyes és üzleti életére.
 templom
 

Református templom - Tardona

Cím: 3644 Tardona, Jókai u. 2.
Link: tardona.blog.hu
Telefon szám: +36-48 340-193

A templom az 1746. évi egyházlátogatáskor tett feljegyzés szerint nagyszerű építmény volt, akkor a falakon még látszott a képek helye. 1875-ben tűz ütött ki a településen, melyben a templom, a lelkészház és az iskola is leégett. Nagy nehézségek árán, végül is 1890-ben sikerült ismét felépíteni a templomot, mely ma is áll.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner