12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tapolca
www.tapolca.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dobó Zoltán E-mail: jegyzo@tapolca.hu
 Telefon: +36-87-510-125 Fax: +36-87-510-125
állandó kiállítás,    barlang,    borkóstoló,    borospince,    csónakázás,    egészség centrum,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    falusi turizmus,    fogorvosok,    gasztronómiai különlegesség,    gyógyfürdő,    hangverseny,    híres étterem,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    internet,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    lovaglás,    média,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vár, várrom,    zsinagóga

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Tapolcai - tavasbarlang

Telefon szám: +36-87 555-291
Cím: Tapolca, Kisfaludy u. 3.
Link: www.bfnpi.hu

A Tapolcai-tavasbarlangot 1903-ban fedezték fel kútásás közben, amelyet tíz évvel később a látogatók számára is megnyitottak, így hazánkban ez volt az első villanyvilágítással ellátott, és az idegenforgalom céljára is használt barlang. A barlangrendszert a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság üzemelteti. A nyitva tartási napokon a barlang előzetes bejelentkezés nélkül látogatható. A téli időszakban hétfő, szerda, pénteki napokon minimum 15 fő előzetes bejelentkezése alapján tart nyitva a barlang. Bejelentkezés: legalább 2 nappal az érkezés előtt.
 egyedi ritkaság
 

Tavasbarlang - Tapolca

Cím: Tapolca, Kisfaludy u. 3.
Link: www.tapolca.hu

A barlang különleges klímájának gyógyhatását régóta ismerik. A viszonylag állandó, 14-16 Celsius-fokos hőmérséklet, a közel 100 %-os relatív páratartalom és a rendkívül tiszta levegő az allergiás, asztmás és egyéb légzőszervi megbetegedésben nyújt segítséget. Erre a célra a másik ágat, az 1925-ben felfedezett kórházbarlangot használják.


Malom-tó - Tapolca

Cím: Tapolca
Link: www.szepmagyarorszag.hu

Mindig azt gondoltam, hogy a malom a "vízválasztó" a két tó -azaz a Nagy- és a Kistó- között és azt, hogy az alsó-tavat a malomkerék meghajtása után lezúduló víz összegyűjtésére alakították ki. Valójában azonban a malom mögött azért duzzasztották fel újra a Tapolca-patak vizét, hogy egy második malmot is meghajtsanak vele. A két tó közül a nagyobbat hívják Malom-tónak (de nevezik Nagy-tónak illetve felső tónak is), míg a második a Kis-tó vagy alsó tó.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Romkert - Tapolca

Cím: Tapolca, templomkert
Link: www.tapolca.hu

 
A Templom-dombon, a római katolikus templom körül található. Konzervált állapotban láthatók a római birtokközpont épületeinek maradványai, s Turul ispánnak a római falakra épített udvarházának romjai. utóbbit a karthauziak a 15. század második felében falakkal és védmûvekkel megerősített kastéllyá alakították át, az ásatások a templom és az iskola között tárták fel a maradványokat
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Szent György-hegy - Tapolca

Cím: Tapolca, külterület

A híres, 415 méter magas Szentgyörgy-hegy oldalán hatalmas bazaltoszlopok sorakoznak. A Tapolcai-medence vulkáni eredetű hegyei közül többnek a felszínén is megfigyelhető az oszlopos elválás.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Kórházbarlang, Tapolca

Cím: Tapolca, Ady Endre u.1-3.
Telefon szám: +36-87 411-655
Fax szám: +36-87 511-087
Link: www.tapolcakorhaz.hu

A kórház és a barlang szoros területi egysége egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy az előnyös klimatikus környezet a mindennapi gyógyítás része legyen. A meggyőző eredményeknek köszönhetően a tapolcai Kórház-barlang 1981-ben megkapta a gyógybarlang minősítést.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Varjú Fogadó - Tapolca

Cím: 8300 Tapolca, Arany János u. 14.
Telefon szám: +36 87 510 522
Fax szám: +36 87 510 713
Link: www.varjufogado.hu

A Varjú Fogadó a városközponttól és a Malom-tótól egyaránt 100 méterre várja színvonalas éttermével, kerthelyiséggel vendégeit. Konyhája magyaros- és nemzetközi ételeket is kínál. Eltérõ nagyságú, különálló helyiségei, termei és hangulatos borpincéje lehetõséget biztosítanak családi rendezvények, baráti összejövetelek és lakodalmak lebonyolítására.


Szent György Étterem - Tapolca

Cím: 8300 Tapolca, Kisfaludy utca 1.
Telefon szám: +36-87-413-809; 87-413-593
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Éttermünk Tapolcán a híres tavasbarlang szomszédságában található. Akár 120 fõt is a legnagyobb kényelemben tudunk elhelyezni gusztusosan terített asztalainknál. 60 fõs kerthelyiséggel is rendelkezünk. Magyaros ízek harmóniájával, kedvezõ árakkal és nagy szeretettel várjuk tisztelt vendégeinket.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Bauxitbányász Horgász Egyesület - Tapolca

Cím: 8300 Tapolca, Fő tér 17.
Telefon szám: +36-87-413-902
Kapcsolattartó személy: Csizmadia József elnök
Link: www.tapolca.hu

Tagságunk fő horgászterülete a Balaton, annak is Tapolcához közel eső része. Horgásztanyánk a Kétöles patak balatoni torkolatánál található csodálatos környezetben, szigligeti panorámával. A vendégek részére csónakbérlési lehetőséget biztosítunk, rossz idő esetén pedig saját stégről lehet horgászni.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Villám Lovaspanzió - Tapolca

Cím: 8297 Tapolca (Diszel), Templom tér 4.
Telefon szám: +36-20 421 7758
Link: www.facebook.com/Vill%C3%A1m-Panzi%C3%B3-257763481024838
Fax szám: +
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Lovasoktatás, lovaglás egész évben.
 múzeum
 

Első Magyar Látványtár, Diszel (Tapolca)

Cím: Tapolca
Link: www.tapolca.hu

Mindenképpen érdemes meglátogatni Diszel (Tapolca) egyik büszkeségét az Első Magyar Látványtárat. Rengeteg kiállításon, jazz koncerten, érdekes bemutatókon vehetnek részt az idelátogatók.


iskolatörténeti kiállítás Tapolca

Cím: 8300 Tapolca, Batsányi tér 1.
Link: www.vktapolca.hu/muzeum.htm
Telefon szám: +36-87-412-243

Az iskolatörténeti kiállítás – amely a közelmúltban átalakításra került – a magyar oktatástörténet 1000 éves évfordulóján, 1996 őszén nyitotta meg kapuit.
 szálláshely
 

Hunguest Hotel Pelion**** - Tapolca

Cím: 8300, Tapolca, Köztársaság tér 10.
Link: www.hunguesthotels.hu
Telefon szám: +36-87 513-120
Fax szám: +36-87 513-102
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tapolca, a barlangok és vizek városa a Balaton-felvidék nyugati részén fekszik. A szálloda alatt található karszt-barlang nemcsak szép látványt nyújt, hanem speciális mikroklímával és gyógyhatással is rendelkezik. A szálloda Tapolca belvárosában, közvetlenül a légúti megbetegedések gyógyítására kiválóan alkalmas barlang fölött található, egy négyhektáros parkban. Európában egyedülálló, hogy vendégeink a szállodából közvetlen folyosón keresztül juthatnak a gyógy-barlangba. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Vadrózsa Panzió - Kisvendéglő - Tapolca

Cím: 8300 Tapolca, Kossuth L. u. 32.
Link: www.vadrozsapanziotapolca.hu
Telefon szám: +36-87-415-081 ;+36-20-927-607
Fax szám: +36-87-418-081
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Vadrózsa Panziónk a városközpontba vezető főút mellett található. A tetőtéri szobáinkban 16-18 fő elszállásolására van lehetőség. Tágas szobáinkban nyáron légkondicionáló berendezés működik, valamennyi szobánkban televízió és minibár is található. Igény esetén szobáink pótágyazhatók. Az igényesen kialakított fürdőszobáinkat masszázs-káddal, ill. hidromasszázs zuhanykabinnal szereltük fel. Minibár igény szerinti feltöltöttséggel. Pihenés luxus körülmények között, kedvező áron!


Villám Panzió   Info

Cím: 8297 Tapolca-Diszel, Templom tér 4
Telefon szám: +36-20 928-2504
Fax szám: +36-87 413-943
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Gyökössy Csilla

A Villám Panzió - családi vállalkozásként - immár 25 éve fogadja vendégeit az ország egyik legszebb vidékén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, a csobánci várhegy tövében. A kétszáz éves kúria épületében kényelmes szobák, exkluzív környezet, nyugalom, csend, madárdal várja a kikapcsolódni és pihenni vágyó vendégeket.
 templom
 

Római katolikus templom - Tapolca

Cím: Tapolca
Link: www.tapolca.hu

A hitélethez tartozó templomok közül a római katolikusoké a legrégebbi: az Árpád - kori épület romjaira épült rá a középkori, majd erre a jelenleg is álló, amely 1757-ben készült el. A templom északi oldalán lévő egykori zárdaépületben 1992-től, ismét működik az irgalmas nővérek szerzetesrendje.


Protestáns felekezeti templom - Tapolca

Cím: Tapolca
Link: www.tapolca.hu

Tapolca protestáns felekezetek közös templomát 1937-ben építették.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Tapolca

Cím: 8300 Tapolca, Fő tér 17.
Link: www.tapolca.hu
Telefon szám: +36-87 510-777
Fax szám: +36-87 510-778
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tourinform Iroda Tapolca.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Tapolca

Cím: Tapolca
Link: www.tapolca.hu

Az épület jelenleg a Tamási Áron Művelődési Központ egyik szárnya.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner