12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tanakajd
www.tanakajd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Görcz Gyula Csaba E-mail: tanakajd.onkormanyzat@gmail.com
 Telefon: +36-94 577-001 Fax: +36-94 577-001
kastély, kúria,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Ambrózy-kastély Tanakajd

Cím: Tanakajd
Link: www.tanakajd.hu

Tanakajd nevezetes épülete az Ambrózy-kastély, amely 1820. Körül épült klasszicista stílusban, 1914-től a tulajdonos Ambrózy-Migazzi István gróf jeles botanikus, aki Kám határában birtokot vásárolt és a trianoni döntés miatt felvidéki malonyai birtokának elvesztése után hozzálátott élete nagy botanikai vállalkozásához, a Jeliben létrehozott arborétumhoz. Országos védelem alatt áll. Az épületben 1954-től a Vas Megyei Növényegészségügyi és Tájvédelmi Állomás működik.
 templom
 

Római katolikus temploma Tanakajd

Cím: Tanakajd
Link: www.tanakajd.hu

 
Tanakajd katolikus temploma a XVI. században épült, majd többször átépült. A község északi részén mesterséges földhányások láthatók, melyek még a törökdúlás idejéből maradtak fent.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner