12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tamási
www.tamasi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Porga Ferenc E-mail: tampolgh@t-online.hu
 Telefon: 0036-74-471-144 Fax: 0036-74-471-623
borospince,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    galéria,    gyógyfürdő,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    íjászat,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    kemping,    kilátó, panoráma,    lovaglás,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    termál gyógyfürdő,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vár, várrom,    védett ritkaság

 egyedi ritkaság
 

Gyulaji-erdő, dámvadrezervátum - Tamási

Telefon szám: 0036-74-471-111
Fax szám: 0036-74-471-111
Kapcsolattartó személy: Gyulaji Állami Erdő és Vadásztársaság
Cím: Tamási , Gyulaji-erdő
Link: www.gyulajrt.hu

A részben zárt Gyulaji erdôben található európa legjelentôsebb dámvad állománya,mely méltán világhírű. Gyulaji Rezervátum, 1971-ben alakították ki dámszarvasoknak. A területről a krónikák azt írják, hogy a XIX. században itt volt Magyarország legnagyobb vadaskertje.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Szentháromság szobor - Tamási

Cím: Tamási

Tamásiban a szentháromság szobor a templom mellett.


Római katolikus templombelső - Tamási

Cím: Tamási

A római katolikus templom védőszentül Szent Tamás apostolt kapta. Kétszeri átépítésen ment keresztül, mely alkalmával megváltozott a védőszentje, és Szent István képe került a főoltárra, a korábbi védőszent képe egyik mellékoltárra került.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Würtz Ádám emlékmű - Tamási

Cím: Tamási

Itt született és itt is lelt örök nyugalomra Würtz Ádám Munkácsy-díjas grafikusművész, akinek alkotásaiból már több alkalommal rendeztek kiállítást a galériában, nevét általános iskola viseli.


Gyászoló anya - II. Világháborús emlékmű Tamási

Cím: Tamási

Gyászoló anya - II. világháborús emlékmű, Borbás Tibor alkotása. Felállítva 1990-ben.


Csodaszarvas - Tamási

Cím: Tamási

Csodaszarvas a Gyulaj Zrt. épülete előtt. Várady Sándor alkotása.


1956-os emlékmű - Tamási

Cím: Tamási

1956-os emlékmű - Tamási


Áldozat - szobor Tamási

Cím: Tamási

Áldozat- szobor. Emlékmű a Szabadság u. 47-53. előtt, Rácz Edit alkotása


I. Világháborús emlékmű - Tamási

Cím: Tamási

A Hősök szobra (I. világháborús emlékmű) Tóth Gyula alkotása. Felállítva 1925-ben.


Sas szobor - Tamási

Cím: Tamási, Szabadság utca 27.
Link: www.szoborlap.hu

Sas szobor - Tamási. Alkotója Várady Sándor 1971-ben került felállításra.


Faragott fejfák - Tamási

Cím: Tamási

Faragott fejfák - Tamási


Aratónő szobor - Tamási

Cím: Tamási

Aratónő szobor - Tamási
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Parkerdő - Tamási

Cím: Tamási

A Tamási közeláben található Parkerdő kellemes kirándulások, túrák helyszíne.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Tamási Galéria

Cím: 7090 Tamási, Szabadság u. 29.
Telefon szám: +36-74 570-009

A Tamási Galéria a Városi Művelődési Központ fenntartásában működik, jelenleg a Szabadság u. 29. szám alatt, a régi Bíróság épületének emeletén. A kiállítóterem egyik részében állandó kiállítás kapott elhelyezést. Ezt a képzőművészeti anyagot a tamási származású, Amerikában élő Könnyű László és családja adományozta Tamásinak azzal a feltétellel, hogy a város egy múzeumot vagy kiállítótermet hozzon létre. Az adomány 1974 óta több részletben érkezett. Összesen 47 db festmény, amelyből 33 db került kiállításra a galériában.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Tamási Gonozd I-II.-tavak

Cím: Tamási, külterület 65-ös út
Telefon szám: +36 30 975 80 62
Kapcsolattartó személy: Kossuth HE

Tamásitól kis távolságra található horgásztó. Több részes halastórendszer tagja volt mindkét tó, de mára már két ismert horgászvízet takar az elnevezés. Általában harcsáiról híres, de a többi halra sem panaszkodnak a helyie. Etetett helyeken kifürdött, kemény fenekeket találni, kevés iszappal jó horgászlehetősgétet kínálnak. A kettes, alsó tavon a keleti oldalon találunk szabad napijegyes partot, melyet egyébként versenypályaként használnak.
 imaház, kápolna
 

Rozália kápolna - Tamási

Cím: Tamási

Barokk stílusú, más néven Kálvária kápolna gótikus szentélye 1542-ből való. Többször átépítették: a XVIII. században barokk, majd 1896-ban romatikus stílusban, berendezése viszont maradt az eredeti barokk.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Esterházy vadászkastély - Tamási

Cím: 7090 Tamási, Hársfa u. 7.

1770 körül épült, nevét építőjéről, Esterházy Fényes Miklósról kapta. A Kúria ma magánlakásként áll fenn, nem látogatható.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Tamási Kemping

Cím: 7090 Tamási, Hársfa u. 1.
Telefon szám: +3674 471-738; +3620 236-7433
Fax szám: +36-74 471-738
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.tamasikemping.hu

A termálfürdő mellett elhelyezkedő kempingben közvetlenül tudunk szálláslehetőséget biztosítani (apartmanok, motel, lakókocsi- és sátorhelyek). A kemping szoláltatási díjai tartalmazzák a termálfürdő belépő árait is.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Tamási Lovasnapok

Cím: Tamási

A rendezvény gerincét a lovasversenyek adják, de emellett látványos kultúrális és szórakoztató programokkal is várják a hazai és külföldi túristákat.
 sétáló utca, városkép
 

Városképek - Tamási

Cím: Tamási

Tamási Tolna megye észak-nyugati részén, a Koppány folyó menti dombvidéken fekszik. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően könnyen megközelíthető a térségen átvezető 61-es és 65-ös főútvonalakon. A közel 10 ezer lakosú kisváros védőszentjéről, Szent Tamásról kapta nevét. Ősidők óta lakott vidék, minden történelmi kor hagyott itt maga után emléket.
 szálláshely
 

Hársfa Termál Panzió - Tamási

Cím: 7090 Tamási, Hársfa út 20.
Telefon szám: +36-74-472-775,+36-20-806-2758
Fax szám: +36-74-472-775
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Fülöp Margit
Link: www.harsfapanzio.com

Üdülési lehetőség a Hársfa Termál Panzióban a Termálfürdőtől 100 méterre. Mediterrán környezetben, kontimentális reggelivel és kedvező árakkal várjuk a pihenni vágyókat.Üdülési csekk elfogadó hely.


Kondor Thermal Apartman-Hotel - Tamási

Cím: 7090 Tamási, Szabadság u. 12.
Telefon szám: +36 74 471-254,+20-946-7111
Fax szám: +36 74 471-254
Link: www.kondorhotel.atw.hu

A hotelben nyolc, igényesen berendezett és felszerelt, 2-6 személyes lakóegység áll a vendégek rendelkezésére, melyhez parkosított udvar és személygépkocsi parkoló tartozik. A hotelben borszaküzlet működik. Pizzéria étterem a közelben. (20m)Üdülési csekket elfogadó hely.
 templom
 

Római katolikus templom - Tamási

Cím: Tamási
Link: www.tamasi.hu

Szent István uralkodásának második felében került sor a templom építésének megkezdésére. Védőszentül Szent Tamás apostolt kapta. Kétszeri átépítésen ment keresztül, mely alkalmával megváltozott a védőszentje, és Szent István képe került a főoltárra, a korábbi védőszent képe egyik mellékoltárra került.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Tamási Termálfürdő

Cím: 7090 Tamási, Hársfa u. 3.
Link: www.tamasifurdo.com
Telefon szám: +36-74 470-437
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Róth Zoltán

A Tamási Termálfürdő a megye egyik legjelentősebb fürdője, amely a Várhegy fenyvessel borított lábánál, 7 hektáros zöldterületen, gyönyörű környezetben található. A termálfürdő egész évben folyamatos nyitva tartással várja vendégeit. A termálfürdő téli nyitva tartás alatt, október közepétől április végéig a téliesített ülőpados és a nyitott ülőpados termálvizes gyógymedencék üzemelnek. Még a nyári nyitva tartás alatt május elejétől október közepéig 5 db különböző méretű és vízhőmérsékletű termálvizes medence, 1400 m²-es vízfelülettel várja a fürdőzni vágyókat.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Tamási

Cím: 7090 Tamási, Hársfa utca 3.
Link: www.tamasi.hu
Telefon szám: +3674 898-105; +3630 271-1079
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +3674 898-105

Tamási és kistérsége Tolna megye északnyugati részén fekszik. Az 1998 óta működő irodánk a Tamási Termálfürdő, új 2011 augusztusában átadott új fürdőkomplexumában található. Tourinform irodánk elsősorban a Tamási kistérség 32 településének szálláshelyeiről, vendéglátóegységeiről, eseményeiről, programjairól nyújt információt, de szolgáltatásában ugyanúgy szerepel a megyei, a régiós és az országos kínálat is.


Parti Idegenforgalmi Szolgáltató Iroda - Tamási

Cím: 7090 Tamási, Szabadság u. 2.
Link: www.tamasiszallas.hu
Telefon szám: +36-74-471-514,+36-30-936-9305
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-74-472-652
Kapcsolattartó személy: Dolák Gyula

Tamási a Balatontól (Siófoktól) 40 km-re, a 61-es és 65-ös számú főutak kereszteződésénél, a Gyulaji vadrezervátum szomszédságában fekszik. Fő vonzereje a termálfürdő, ami mozgásszervi és egyes nőgyógyászati betegségekre alkalmas gyógyvízzel rendelkezik. A termálfürdő melletti nyaralótelepeken apartmanban, illetve nyaralóházakban tudunk szállást biztosítani. A szálláshelyek konyhával, TV-vel, autóbeállóval rendelkeznek. Az apartmanok 2-3 fősek, a házak 2 - 10 főt / ház tudnak fogadni.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Gyulaji Állami Erdő és Vadásztársaság

Cím: 7090 Tamási Szabadság u. 27
Link: www.gyulajrt.hu
Telefon szám: 0036-74-471-111
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: 0036-74-471-111
Kapcsolattartó személy: Várady János

Azon kevés magyar vadászterületek egyike, mely a vadászat iránt érdeklődők körében nem szorul bemutatásra. A „Gyulaj” név hallatán minden hozzáértőnek és érdeklődőnek a világhíres dámpopuláció jut az eszébe, melyet az iránymutató Természeti- Vadászati Örökségünk c. könyv [2009, Faragó S., Köller J., Zoltán A.] így jellemez: „Túlzás nélkül állítható, hogy Gyulaj és a szomszédos Tamási erdőterülete hazánk dámszarvas- paradicsoma…A jelenlegi világranglistán szereplő első 50 dámtrófea közül 11 Gyulajról származik”.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Pacsmagi tavak - Tamási

Cím: Tamásitól délre, a Regölyre vezető út mellet

Országos jelentőségű természetvédelmi terület és nemzetközi jelentőségű vízimadár élőhely. Az előre bejelentett madárleseken ornitológusok segítségével figyelhetik meg az itt fészkelő cigányrécét, a zsákmányára leső kékes rétihéját.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner