12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Taktaszada
www.taktaszada.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Filep András E-mail: takszadaph@t-online.hu
 Telefon: +36-47/392-002 Fax: +36-47/ 392-002
egészség centrum,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    szabad üdülő telkek,    templom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Takta és vízrendszere (horgászhely) - Taktaszada

Cím: Taktaszada
Link: www.taktaszada.hu

A Taktaköz tórendszere a halászok, vadászok és madarászok körében nagyon népszerű. horgászatot kedvelők a Takta folyó gazdag halállományából zsákmányolhatnak, hódolva szenvedélyüknek, remélve, hogy kifogják életük legnagyobb harcsáját, pontyát, vagy csukáját.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Taktaszada

Cím: Taktaszada
Link: www.taktaszada.hu

A településen lévő tájház 4 helyiségében megtekinthetők a községünk múltjának tárgyi eszközei. Az idelátogatók a faluban összegyűjtött a régi falusi életet felelevenítő háztartási eszközöket, bútorokat, szőtteseket, hímzett terítőket, a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben használt szerszámokat ismerhetik meg.
 templom
 

Római Katolikus templom Taktaszada

Cím: Taktaszada
Link: www.taktaszada.hu

Zábrátczky József egri nagyprépost, címzetes püspök nagyobb földbirtokot vásárolt Takta-Szadán testvéröccse részére., majd 1809-ben 15 000 pengoforintos alapítványt tett egy felállítandó templom és plébánialak javára. Ez az összeg kamataival együtt csak 1864-ben lett elegendő arra, hogy az építkezést megkezdjék. 1866-ban Fábry kassai püspök sürgetésére mindkét épület elkészült. A templomot teljesen kőből és téglából építették. A templom falvastagsága 1 méter, magassága 8 méter, a torony pedig 24,5 méter. A templom védőszentje államalapító Szent István királyunk lett.


Református templom Taktaszada

Cím: Taktaszada
Link: www.taktaszada.hu

Taktaszada ma is álló református kőtemplomát 1794-ben kezdték el építeni és 9 évig épült. Copf stílusú a templom és a 32 méter magas torony is. Jellegzetes a templombelső festése, mely nem jellemző a korabeli református templomokra.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner