12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tabajd
www.tabajd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bárányos Csaba E-mail: jegyzo@tabajd.fejer.hu
 Telefon: +36-22/594-330 Fax:  
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Mezítlábas Park - Tabajd

Telefon szám: +36-22/594-330
Cím: Tabajd, Petőfi Sándor utca 2.
Link: mezitlabaspark.hu

A Mezítlábas park egy érdekesen kialakított park ahol arra biztatnak minket, hogy vegyük le a cipőt és mezítláb sétáljunk végig egy tematikus útvonalon. 21 féle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset, vagy éppen a napsütötte domboldalon a téglaburkolat melegségét. Megtapasztalhatjuk milyen nehéz egy hosszában hasított, sima fafelületen egy dombocskára feljutni, és mennyiben változik a helyzet, ha keresztbe fektetett hasábokon próbáljuk meg ugyanezt. Az egyensúlyozás képessége is rendre próbára kerül.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Millenniumi Díszkút és Kopjafa - Tabajd

Cím: Tabajd
Link: www.tabajd.hu

1999-2000-ben alakítottuk ki a Millenniumi díszteret, melynek keretében a régi tejátvevő épületüket elbontottuk és a tér egészével harmonizáló kedves tejcsarnokot építettünk helyette, a teret rendezetten parkosítottuk, szépen komponált, térkővel burkolt járdával láttuk el, a tér mellett egy fából készített játszóteret hoztunk létre. Az államalapítás emlékére a falu adakozásából a téren lévő artézi kút vizére alapozva tordasi márvány díszkutat, és kopjafát állítottunk.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Tabajd

Cím: Tabajd
Link: www.tabajd.hu

Oldalhatáron álló, tornác nélküli lakóház (tájház), fa oromfallal. A falu legépebben megmaradt régi parasztháza. Ezt a házat 2003-ban autentikus jellegét megtartva felújítottuk és a lakosság adományozó kedvéből tájháznak rendeztük be. Ezt a faluházat a jövőben nem csak mint passzív kiállítóhelyet szeretnénk fenntartani, hanem alkalmassá tennénk iskolai képzésben való aktív oktatóhelyszín céljaira, ezért tervezzük egy működőképes kemence építését is udvarára.
 templom
 

Refomátus templom - Tabajd

Cím: Tabajd
Link: www.tabajd.hu

Domb tetején álló, egyszerű klasszicista templom. - Korábbi épület részeit felhasználva (bejárat fölötti évszám szerint) épült 1833-ban. - Egyhajós, homlokzati tornyos, tornya órapárkányos és hagymasisakos. - 4 csehsüveg-boltszakaszos hajó. Újabb keletű, kiha­sasodó mellvédű, öntöttvas oszlopos karzatán orgona, 1900-ból Az É-i oldalon a korábbi épület falmaradványa.


Római katolikus plébániatemplom - Tabajd

Cím: Tabajd
Link: www.tabajd.hu

Római katolikus plébániatemplom - Tabajd. A római katolikus plébániatemplom, Szent Kereszt titulusú. Magaslaton álló, kisméretû épület. 1835-­36-ban épült. 1932-ben fatornya helyett új kõtoronyot kapott, félköríves záródású, egyhajós, lekontyolt tetõoromzaton gúlasisakos toronnyal. Kapualjának fakeretén a következõ évszám olvasható 1836. Fõoltár az alcsúti kastélykápolnából származik (id. Storno Ferenc, 1880). Késõ barokk feszületkorpusz torzója található a padláson, a fõoltár adoráló angyalai a plébánia padlásán.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner