12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Törtel
www.tortel.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Godó János E-mail: postmaster@tortelph.axelero.net
 Telefon: +36-53-576-010 Fax: +36-53-576-010
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    sétáló utca, városkép,    templom

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Kákás Tanösvény

Cím: Törtel, külterület
Link: www.tortel.hu

A terület rengeteg érdekességet, megfigyelni valót rejt magában.
 templom
 

Római katolikus templom - Törtel

Cím: Törtel
Link: www.törtel.hu

Törtel régi katolikus templomának kibővítéséhez 1931. március 1.-én fogtak hozzá. A szentélyt lebontották és félkörben záródó mellékhajókkal valamint új szentéllyel kibővítették. Még abban az évben elkészült a régi cukorsüvegszerű torony helyébe az új. Szintén ebben az évben készült el a Lourdes-i oltár valamint 22 új pad. Ezeket 1931. október 25.-én, Krisztus Király Ünnepén Dr. Hanauer István váci megyéspüspök szentelte fel.


Református templom - Törtel

Cím: Törtel
Link: www.tortel.hu

Törtel református templomát 2000. augusztus 19-én szentelték fel. A jubileumi év tiszteletére az Egyházközség a templomkertben fából faragott kettős emlékoszlopot állíttatott, melynek tervezője és kivitelezője Bodacz Tibor fafaragó művész. A nagyobbik emlékoszlopon felül a betlehemi csillag, alatta a Szent Korona féldomborműve, középen a Törtelen talált hun bronzüst kifaragva, legalul az életfa ágai által körülölelve egy "MM" szimbólum helyezkedik el. A kisebbik oszlopon az úrvacsora szentségére utal a kehely és a kenyér, a zászlós bárány pedig Isten Fiát, Jézus Krisztust jelképezi, aki győzelmet aratott a halál felett.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.