12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Törtel
www.tortel.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Godó Tibor E-mail: hivatal@tortel.hu
 Telefon: +36-53 576-010 Fax: +36-53 576-010
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    horgászat, horgásztó,    sétáló utca, városkép,    templom

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Kákás Tanösvény

Cím: 2747 Törtel, külterület
Link: www.tortel.hu

A Törtel külterületés a Kákás Tanösvény 7 állomásán egy-egy színes tábla van elhelyezve, mely az adott élőhely legjellemzőbb faját, gazdaságát, művészeti, történelmi örökségét mutatja be. Kiváló túraútvonal az alföldi környezetet kedvelőknek. A terület rengeteg érdekességet, megfigyelni valót rejt magában.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Kákástó Törtel

Cím: 2747 Törtel Kákástó d.93
Link: www.kákástó.hu
Telefon szám: +36-70 3558-669
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Antal Gábor

A Kákás tó közvetlenül a szállások mellett található. Kimondottan úszós és fenekező módszer használata ajánlott és megengedett. A tóban található sokféle halfaj miatt változatos fogás várható, hiszen a keszeg és kárászállomány között 2-10 kg-os pontyok, 2-15 kg-os harcsák, 3-14 kg-os amúrok fürdőznek.
 templom
 

Törtel római katolikus temploma

Cím: 2747 Törtel, Temető utca 2.
Link: www.törtel.hu
Telefon szám: +36-53 376-176

Törtel régi katolikus templomának kibővítéséhez 1931. március 1.-én fogtak hozzá. A szentélyt lebontották és félkörben záródó mellékhajókkal valamint új szentéllyel kibővítették. Még abban az évben elkészült a régi cukorsüvegszerű torony helyébe az új. Szintén ebben az évben készült el a Lourdes-i oltár valamint 22 új pad. Ezeket 1931. október 25.-én, Krisztus Király Ünnepén Dr. Hanauer István váci megyéspüspök szentelte fel.


Törtel református temploma

Cím: 2747 Törtel, Dózsa György út 36.
Link: www.tortel.hu
Telefon szám: +36-53 366-037

Törtel református templomát 2000. augusztus 19-én szentelték fel. A jubileumi év tiszteletére az Egyházközség a templomkertben fából faragott kettős emlékoszlopot állíttatott, melynek tervezője és kivitelezője Bodacz Tibor fafaragó művész. A nagyobbik emlékoszlopon felül a betlehemi csillag, alatta a Szent Korona féldomborműve, középen a Törtelen talált hun bronzüst kifaragva, legalul az életfa ágai által körülölelve egy "MM" szimbólum helyezkedik el. A kisebbik oszlopon az úrvacsora szentségére utal a kehely és a kenyér, a zászlós bárány pedig Isten Fiát, Jézus Krisztust jelképezi, aki győzelmet aratott a halál felett.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner