12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tömörkény
www.tomorkeny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bánfi Sándor E-mail: tomorkeny@tomorkeny.hu
 Telefon: +36-63 577-092 Fax: +36-63 577-020
nemzeti park,    templom

 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Csaj-tó

Cím: Tömörkény, Külterület

A Csanytelek - Tömörkény - Baks községek által közrefogott terület tórendszere, a Csaj-tó igen jellegzetes növény és állatvilággal rendelkezik. Madárvilága különösen fajgazdag - 1969 óta 269 madárfajt figyeltek meg a területén. A Labodárban még a különösen védett faj, a halászsas is fészkel. De állandó fészkelő madaraink közé tartozik pl. az üstökösgém, bakcsó, szürkegém, kiskócsag, kanalasgém is. A tórendszer megtekintéséhez engedélyre van szükség, melyet a Természetvédelmi kezelőtől, illetve a halastavak tulajdonosaitól kell beszerezni!
 templom
 

Római katolikus templom - Tömörkény

Cím: Tömörkény, Templom u.

Tömörkény római katolikus temploma - 1903-ban épült Szent Máté tiszteletére. Fõoltárát Szent Máté életnagyságú szobra díszíti. Anyakönyvet 1894-tõl vezetnek.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner