12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tét
www.tet.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bánfi Lajos E-mail: titkarsag@tet.hu
 Telefon: +36-96/461-134 Fax: +36-96/461-134
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres személy,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    klub, egyesület,    múzeum,    növénykert, park,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kisfaludy Károly mellszobra - Tét

Cím: 9100 Tét,
Link: www.tet.hu

Kisfaludy Károly mellszobra - Tét


Kisfaludy-emlékmű - Tét

Cím: 9100 Tét, Fő utca 129
Link: www.thermaltours.hu

A Kisfaludy utcában emlékmű jelöli, hol állt a Kisfaludy család háza, melyet már évtizedekkel ezelőtt lebontottak, ezért a Fő utca 129. szám alatt alakítottak ki emlékszobát. A költő, drámaíró Kisfaludy Károly így jellemezte szülőházát: "Nem különbözött semmit egy parasztháztól. Középnagyságú és kevés ablak, egy első és egy hátsó szoba, s ebből nyílt egy kis tornác."


1848-as emlékmű - Tét

Cím: 9100 Tét, temető
Link: www.tet.hu

 
Történelmi emlékhely lett a temetőben az 1849-es csornai csatában hősi halált halt Dzwonkovszky László lengyel és Münster Ede magyar százados obeliszkje.
 étterem
 

Kisfaludy Panzió és Restaurant Tét

Cím: 9100 Tét, Fő utca 129.
Link: www.kisfaludypanzio.hu
Telefon szám: +36-96-561-200
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Kisfaludy panzió és étterem Győrtől 20 km-re Tét kisvárosában található. 80 fős éttermünkben vállaljuk céges és családi rendezvények lebonyolítását. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 híres személy
 

Kisfaludy Károly (1788-1830)

Cím: Tét
Link: www.tet.hu

A híres költő és drámaíró Kisfaludy Károly (Tét, 1788. február 5. - Pest, 1830. november 21.) Író, költő, szerkesztő, a romantika első nemzedékének irodalomszervezője, korában festőként is ismerték. Jó módú és művelt középnemesi családból származott. 1817 tavaszán telepedett le Pesten. Sorra jelentek meg művei: versek, elbeszélések, tanulmányok, kritikák. Történelmi tragédiái és társadalmi vígjátékai a vidéki és a fővárosi színházak kedvelt darabjaiv voltak. Mai napig népszerűek és játszottak vígjátékai: A kérők, Csalódások, A pártütők, Három egyszerre. 1821 végén megalapította gyorsan népszerűvé vált, irodalmi almanach-ját, az Aurórát, melyben Kazinczy Ferenc, Katona József, Kölcsey Ferenc, Vörösmarty Mihály, a fiatal Bajza József és Toldy Ferenc írásai jelentek meg.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Pokvári-kastély - Tét

Cím: 9100 Tét-Pokvár puszta, Pokvár puszta
Link: www.pokvar.hu

Tét egy része Poknak hivatott, és itt a család Szent István vértanú tiszteletére monostort alapított 1251-ben. A monostor egy domboldalon, azon a helyen állott, amelyet a hagyomány tévesen a mai napig Pokvárnak nevez. Pokvár várként nem, csak monostorként létezett. Jelenleg kastélyszállóként üzemel.
 kiemelt szolgáltató
 

A művelődési ház és a könyvtár épülete

Cím: 9100 Tét, Fő u. 80
Link: www.vk-tet.bibl.hu
Telefon szám: +36/96-561-027
Fax szám: +36/96-561-027

A művelődési ház és a könyvtár épülete


Európa-ház teleház - Tét

Cím: 9100 Tét, Fő utca 97/a
Telefon szám: +36-96-561-056
Kapcsolattartó személy: Barsi Adrienn

Az Európa Ház Téten a Teiszler József által adományozott telken épült. Teiszler József jelenleg Kanadában él, a családi telket azzal a feltétellel adományozta a Vocational Academy Alapítványnak, hogy az itt mûködõ intézményben/épületben fiataloknak szóló programok, tanulási lehetõség, oktatás valósuljon meg. 2001 óta az Európa Ház oktatási és kulturális központként is mûködik.
 klub, egyesület
 

Téti Ifjúsági Fúvószenekar

Cím: 9100, Tét Fő. u. 82.
Telefon szám: +36-96/355-209
Kapcsolattartó személy: Steszli Tibor karnagy

A zenekar repertoárja a zeneirodalom szinte valamennyi ágát felöleli: hagyományos fúvószene (induló, keringő, polka stb.), klasszikus zene, szimfonikus zene, szólódarabok, operarészletek, egyvelegek, filmzene, könnyűzene, klasszikus operett, musical, mai napok slágerei. Fotó: tet.sokoroalja.hu
 múzeum
 

Kisfaludy-emlékszoba

Cím: Tét, Fő utca 129.
Telefon szám: +36-96/561-044
Link: www.tet.hu

A kiállítás Szuh László (1908-1984) gyüjteményének és levéltári dokumentumok felhasználásával mutatja be a költo, drámaíró és nyelvújító Kisfaludy Károly életét és munkásságát. Az első három tárló a szülői házzal, a győri diákévekkel és a családdal kapcsolatos emlékanyagot tartalmazza. A további vitrinek a költő munkásságát dokumentálják, majd a Kisfaludy-kultusz, a Budapesti Kisfaludy Társaság és a Győri Kisfaludy Irodalmi Kör anyaga látható. Az utolsó tárlóban a téti Irodalmi Kör, a helyi dalárda és a színjátszás emlékeit állították ki. Kisfaludy szoborportréját Tóth Dezső készítette (1971). Rátkay Endre Kisfaludy-triptichonja Kisfaludy Károly életútjának és művészetének főbb állomásait sűríti.Nyitva tartás: H-P 8-14.30 óra
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Európa-park tét

Cím: 9100 Tét,

Európa-park tét
 szálláshely
 

Kisfaludy Panzió és Restaurant

Cím: 9100 Tét, Fő utca 129.
Telefon szám: +36-96-561-200
Fax szám: +36 96 561 209
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kisfaludypanzio.hu

A Kisfaludy panzió és étterem Győrtől 20 km-re Tét kisvárosában található. 21 darab 1-4 ágyas összkomfortos szobájával, reprezentatív 20 és 80 fős konferencia-termeivel várja a pihenni vágyó kedves vendégeket. Minden szobához fürdőszoba, televízió, telefon és internetes csatlakozás tartozik. Szállóvendégeink részére kamerával őrzött parkoló áll rendelkezésre. 80 fős éttermünkben vállaljuk céges és családi rendezvények lebonyolítását. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Szentháromság Katolikus templom - Tét

Cím: 9100 Tét, Fő u. 127.
Telefon szám: +36-96/461-219
Link: www.tet.hu
Kapcsolattartó személy: Gyömörei plébánia

Tét késő barokk stílusú, homlokzati tornyos katolikus temploma 1818-ban épült. Boltozatos hajójához félköríves záródású szentély csatlakozik. A klasszicista oltár és a padok a XIX. század elso felében készültek.


Evangélikus templom - Tét

Cím: 9100 Tét, Fő utca 75.
Telefon szám: +36-96/461-170
Link: tet.lutheran.hu
Kapcsolattartó személy: Lelkészi hivatal

Az 1778-ban épült, klasszicizáló késő barokk templom torony nélküli épületében 1780 körüli szószékoltár látható, a megszokottól eltérően nem a bejárattal szemben, hanem a jobb oldalon.


Tét-Szentkút Páduai Szent Antal Katolikus templom

Cím: 9100 Tét, Pápai út
Telefon szám: +36-96/480-027
Link: www.tet.hu
Kapcsolattartó személy: Gyarmati plébánia

A Tét-Szentkút Páduai Szent Antal Katolikus templom barokk 1726-ban épült, majd a XVIII. század végén átalakították. A képeket Anton Maulbertsch és Dorffmeister István festette. A hagyomány szerint egy császári tiszt azt álmodta, hogy a téti erdő forrásvizétől gyógyult fel betegségéből, ezért 1715-ben hálából kis kápolnát emeltetett a gyógyerejű kút mellé. Később a Segítő Szűz Mária képét helyezték el benne. A kápolnához templomot építettek az egyre növekvő zarándoksereg számára. A barokk templom homlokzati toronnyal épült, szentélye félköríves záródású. Az oltárok, a szószék, a Pieta-szoborcsoport rokokó alkotások, gazdag szobordíszekkel, a XVIII. század első feléből. Az épület mellett áll a Magyarok Nagyasszonya-szobor.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner