12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tápiószentmárton
www.tapioszentmarton.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Györe László E-mail: info@tapioszentmarton.hu
 Telefon: +36-29 423-001 Fax: +36-29 423-001
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    ezoterikus hely, ezotéria,    gasztronómiai különlegesség,    golfpálya,    gyógyfürdő,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    konferencia központ,    lovaglás,    múzeum,    népi kézművesség,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand

 egyedi ritkaság
 

Göbölyjárási-láprét

Cím: Tápiószentmárton, Göbölyjárás
Link: www.tapioszentmarton.hu

A 311-es sz. műút és a Nagykáta-Újszász vasútvonal között elterülő kicsiny terület, amely a vidékünkön már igencsak megritkult kékperjés láprétek szép példája. Itt él a Tájvédelmi Körzet legnagyobb fehér zászpa állománya. Ez a magas, akár 2 méteresre is megnövő liliomféle seregesen virágzik június elejétől. Fehér virágú példányai között láthatunk zöldes árnyalatú változatokat is, amelyeket a hazánkból már évtizedek óta kipusztult alhavasi zászpa egyedeinek azonosítottak a kutatók. Ismereteink szerint jelenleg ez az egyetlen magyarországi előfordulása. Forrás: ulmus.kee.hu
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Tápiószentmárton

Cím: Tápiószentmárton

Világháborús emlékmű - Tápiószentmárton


Tápiószentmárton szoborpark szobrai

Cím: Tápiószentmárton

Tápiószentmárton szoborpark szobrai
 ezoterikus hely, ezotéria
 

Attila-domb - Tápiószentmárton
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2711 Tápiószentmárton, Sőregi út 1. Kincsem Lovaspark
Telefon szám: +36-20 595-2058
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bozsik Gábor
Link: www.kincsemlovaspark.hu

Földünk egy sajátos, több forrásból származó geomágnesességgel bír, amit egyrészt a Hold mozgása vált ki, más részben a föld mélyében egyenlőtlenül elhelyezkedő radioaktív anyagok sugárzása. Az Atilla dombon a tapasztalatok szerint sajátos jellemzőkkel rendelkező elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki. Ezek az erőterek még a föld mélyebb rétegeiben, a geológiai kőzetviszonyok különös rétegződésének az eredményeként indukálnak egy alacsony frekvenciájú modulált másodsugárzást is. A domb különleges hatására egy beteg ló gyógyulása hívta fel a figyelmet. A szegény állatról már mindenki lemondott. Kiengedték hát a bekerített területre, és várták, hogy csendben elpusztuljon. Aztán mindenki megdöbbenésére a ló néhány nap múlva tökéletes állapotban került elő. Azóta a domb gyógyító erejének híre elterjedt az egész országban és betegek sokasága keresi fel napról-napra és tölt el itt néhány órát. A világhírű csodakanca, Kincsem itt született, kifutója pedig éppen az Atilla dombon volt. Többen ezzel magyarázták egyedülálló sikersorozatát. (Kincsem életében egyetlen vereséget sem szenvedett. 54-szer indult versenyen és mind az 54-et meg is nyerte.)
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Tápiószentmártoni Gyógyfürdő

Cím: 2711 Tápiószentmárton
Telefon szám: +36-29/423-001
Link: www.termalfurdo.net

A Tápiószentmártoni Gyógyfürdő belterületi üdülőterületen, közel 10 hektáron fekszik; a villany-, víz- és gázellátás zavartalan. Fürdőnk működése egy, az 1960-as évek végén fúrt hévízkúton alapul, melyből 650 méter mélyről tör fel az 52 fokos termálvíz (alkálihidrogénkarbonátos-kloridos hévíz), ezen kívül természetesen a hideg víz is jelen van.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Tőzeges horgásztó - Tápiószentmárton

Cím: Tápiószentmárton
Telefon szám: +36-30 200 6487
Link: www.tozegesto.hu
Kapcsolattartó személy: Kalacsi János

A Tápió vidékén elterülő jelenleg még 2,1 ha rendelkező Tőzeges horgásztó az Aranyhal KHT kezelésében lévő intenzíven telepített Tápiószentmárton határában, gyönyörű kulturált környezetben elterülő horgásztó. További részletek a web oldalon. GPS koordináták: N 47.35808° E 19.75053°
 imaház, kápolna
 

Blaskovich kápolna Tápiószentmárton

Cím: 2711 Tápiószentmárton
Telefon szám: +36-29 423-031
Link: www.tapioszentmarton.hu

A Blaskovich-család és Tápiószentmárton összekapcsolódó történetének máig álló emléke a Szűz Mária-kápolna, amely egy domboldalon, a Blaskovichok sírkertjében áll. Blaskovich József özvegye, Dacsó Anna építette 1768-ban Szűz Mária mennybevitelének tiszteletére, 1832-ben gr. Nádasdy Ferenc váci püspök szentelte fel. Főoltárának képe Mária mennybevitelét ábrázolja, a szószék rokokó stílusban épült a XVIII. században.
 múzeum
 

Kincsem Múzeum - Tápiószentmárton

Cím: 2711 Tápiószentmárton, Sőregi út 1. Kincsem Lovaspark
Telefon szám: +3620-595-2058
Link: www.kincsemlovaspark.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bozsik Gábor

Kincsem Múzeum: A csodakanca, Kincsem emlékmúzeuma a verhetetlen versenyló életútja mellett kitekint a magyar lovassport történetére, és képet kaphatunk a település múltjáról, népi életmódjának tárgyi emlékeiről is. A Kincsem Lovasparkban 1999-ben megnyitott állandó bemutató anyagát a budapesti Mezőgazdasági Múzeum és a tápiószelei Blaskovich Múzeum állította össze.
 sétáló utca, városkép
 

Légi felvételek Tápiószentmártonról

Cím: Tápiószentmárton
Link: www.civertan.hu

Légi felvételek Tápiószentmártonról a Civertan Studió felvételei.
 templom
 

Evangélikus templom - Tápiószentmárton

Cím: 2711 Tápiószentmárton, Fő u. 1.
Link: www.tapioszentmarton.lutheran.hu
Telefon szám: +36-29 423-029

Tápiószentmárton központjában tekinthető meg az 1845 és 1847 között klasszicista stílusban épült evangélikus templom. Az egyhajós, homlokzati tornyos templom főoltárán Kiss Bálint Krisztus az Olajfák hegyén című festmény látható, keresztelőmedencéjén az 1847-es évszám olvasható. 1938-ban átfogó felújítást végeztek rajta, majd 2003-ban közadakozásból készítette toronyóra átadásával folytatódott a templom formálása.


Római katolikus templom - Tápiószentmárton

Cím: 2711 Tápiószentmárton, Kossuth Lajos u. 42.
Link: www.tapioszentmarton.hu
Telefon szám: +36-29 423-031

Tápiószentmárton centrumában található a római katolikus plébánia-templom. 1847-ben épült fel, Peitler Antal váci püspök áldotta meg. Peitler Antal 1870-ben Blaskovich Ernő földbirtokossal abban állapodott meg, hogy Tápiószentmártont önálló lelkészséggé teszi. Első plébánosa Barina Vendel volt, aki Kuthen írói néven jelentékeny sikereket ért el.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner