12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szurdokpüspöki
www.szpuspoki.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pintér Miklós Ervin E-mail: szphivatal@gmail.com
 Telefon: +36-32 473-570 Fax: +36-32/473-777
borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    ezoterikus hely, ezotéria,    falusi turizmus,    Ifjúsági szállás, tábor,    imaház, kápolna,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    szökőkút, díszkút,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincesor - Szurdokpüspöki

Cím: 3064 Szurdokpüspöki, Kisvölgy
Link: www.szpuspoki.hu

Szurdokpüspökiben a falu szélén, a Kisvölgyben lévő pincesor emlékeztet a szőlőművelés több évszázados hagyományaira. A pincesor helyt ad a Muzsikál az Erdő Mátrai Művészeti napok szurdokpüspöki rendezvénynek.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Millecentenáriumi emlékmű

Cím: 3064 Szurdokpüspöki,
Link: www.szpuspoki.hu

A községben millecentenáriumi emlékművet emeltek. Ifj. Szabó István Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása a kompozíció, mely honfoglalás -kori kulturális emlék-kincsünk legértékesebb motívumait egyesíti. Minden néző számára kiolvasható belőle az el nem veszejthető múltunk tudatosítási szándéka.
 ezoterikus hely, ezotéria
 

Szent Kereszt kút - Szurdokpüspöki

Cím: 3064 Szurdokpüspöki,
Link: www.szpuspoki.hu

Nem összetévesztendő a mátraverebélyi Szentkúttal. Érdekes látványosság a Remete-barlang nevű sziklaüreg és a Szent Kereszt kút a településünktől keletre. Népszerű hely lett ez az utóbbi időben, a kút vizéért, és feltöltődni is sokan jönnek, még az ország távolabbi részéből is. Egyes vélemények szerint a kútnál és környékén nagyon magas pozitív energiasávok húzódnak a földben, s fejtik ki jótékony hatásukat az ott tartózkodókra.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Anna-liget Ifjúsági Tábor Szurdokpüspüki

Cím: 3064 Szurdokpüspöki, Gyöngyösi út 3 .
Link: annaliget.hupont.hu
Telefon szám: +36-70-617-3057
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Mátra lábánál található a régmúlt emlékét őrző Szurdokpüspöki, mely festői környezetben helyezkedik el. Az itt található Anna-liget Ifjúsági Tábor várja az ide látogató vendégeket, táborozni vágyókat, turázókat, ifjúsági csoportokat. A liget ma már mint üdülő táborként is ismert. Iskolák, népmüvészeti csoportok, egyéni rendezvények számára kulturált környezetben maximális ellátást biztosit . 2-3 ágyas kőépületi szobák/fürdőszobával/ 10 ágyas faházak. A kulturált étkezést jól felszerelt konyha, étterem biztositja/reggeli, ebéd, vacsora/. Közel 240 férőhelyes szállás. Sátorozásra, kempingezésre is lehetőség van.
 imaház, kápolna
 

A Káponka - Szurdokpüspöki

Cím: 3064 Szurdokpüspöki,
Link: www.szpuspoki.hu

Szurdokpüspöki település határában áll a Káponka. A Káponka 2005-ben felújításra került, valamint helyi védelmet kapott.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Múltunk Háza - Szurdokpüspöki

Cím: 3064 Szurdokpüspöki,
Link: www.szpuspoki.hu
Telefon szám: +36-20 250-2458

Önkormányzatunk valamennyi tagja szívügyének tekintette a Múltunk Házának elnevezett gyűjtemény létrehozását. Mai értékvesztő korunkban különösen nagy szükség van a múlt még meglévő értékeinek a megmentésére, azért hogy a jövő generáció is megismerhesse. Az ünnepélyes átadásra a 2010 augusztusában megrendezett 3. Püspöki Libafesztivál “előestéjén” kerül sor. Múltunk Háza látogatási rendje: Április 1. – szeptember 30-ig: 9 – 20 óráig Október 1. – március 31-ig: 10 – 16 óráig A gyűjtemény megtekintéséhez bejelentkezés szükséges: 06-20/250-2458 telefonszámon vagy személyesen munkaidőben a Polgármesteri Hivatalban.
 programok, rendezvények
 

Muzsikál az erdő 2020 - Szurdokpüspöki
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Szurdokpüspöki, több helyszínen
Link: www.muzsikalazerdo.hu
Telefon szám: +36-30 2981-302
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Lajos

2020. július 7-én, Szurdokpüspökin várjuk a „Muzsikál az erdő” látogatóit. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2020-ben a 17. évadára készül. Fő célja az erdő és a zene - művészet erejével a környezettudatos életvitel, a fenntarthatóság irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A részletes program az ikonra (i) kattintva olvasható.


Muzsikál az erdő 2020 - Szurdokpüspöki

Cím: Szurdokpüspöki, több helyszínen
Link: www.muzsikalazerdo.hu
Telefon szám: +36 30 2981 - 302
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Lajos
Mikortól: 2020-07-07
Meddig: 2020-07-07

2020. július 7-én, Szurdokpüspökin várjuk a „Muzsikál az erdő” látogatóit. A "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok negyedik rendezvénynapja Szurdokpüspökiben, a Pincesoron és a Diós Patak völgyében várja a családokat. Klasszikus és népzenei koncert, kézműves foglalkozások, gyermekprogramok, fenntartható gazdálkodási példa bemutatása várják az érdeklődőket. Hívunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő” rendezvényeire.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

A díszkút - Szurdokpüspöki

Cím: 3064 Szurdokpüspöki,
Link: www.szpuspoki.hu

Szurdokpüspöki település fennállásának ezer éves évfordulóján, 2004-ben avatták az ifj. Szabó István által készített díszkutat. A hatszögletű kútházat három magyar szent domborműve díszíti: Szent István, Szent Imre, Szent László. Ábrázolásukat helyi hagyományos kultuszuk indokolja. Az ezer éves alapítású Egri Püspökséghez rendelt helység a nagy Szent királyink által alapított és támogatott egyházi gondoskodás folytán gyarapodott az évszázadok során.
 templom
 

“jakabi” Szent Jakab Templom

Cím: 3064 Szurdokpüspöki, Kinizsi utca 2.
Link: www.szpuspoki.hu
Telefon szám: +36-32 473-023

A “jakabi” Szent Jakab Templom 1904-1906 között épült római katolikus templom, Szent Jakabot ábrázoló oltárképe Túri Gyula festőművész alkotása. Falunk sajátosság, hogy két temploma van. Ez abból ered, hogy régen Zagyva-szentjakab (eredetileg Szentjakab) és Szurdokpüspöki két különálló telepü-lés volt, s csak 1926-ban egyesültek.


„püspöki” Szent Kereszt Felmagasztalása templom

Cím: 3064 Szurdokpüspöki, Arany János utca
Link: www.szpuspoki.hu
Telefon szám: +36-32 473-023

A falu legfontosabba látnivalója az 1769-ben épült „püspöki” Szent Kereszt Felmagasztalása templom. A műemléki védelem alatt álló épület legértékesebb része a barokk főoltár, mellékoltár, szószék és orgona. A főoltár antipendium része a megyében egyedülállónak számító XVIII. századi bőrből készült iparművészeti remek.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner