12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szuhakálló
www.szuhakallo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dávid István E-mail: polg.hiv.szuhakallo@parisat.hu
 Telefon: +36-48-352-081 Fax: +36-48-352-081
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékmű - Szuhakálló

Cím: Szuhakálló
Link: www.szuhakallo.hu

Az Önkormányzat Képviselõ-testülete 1998-ban döntött Szuhakálló I. és II. világháború áldozatainak és az 1952-es vízbetörés túlélõinek és halottainak emléket állító köztéri emlékmû felállításáról. Az emlékmûvet Varga Éva szobrászmûvész tervezte és a Képzõ- és Iparmûvészeti Lektorátus jóváhagyásával kivitelezte ifj. Győrfi Sándor kőfaragó. Az emlékmû felavatására 2000 Pünkösdjén került sor a Millenniumi zászlóátadással egybekötötten.


Kisnemesi lakóház - Szuhakálló

Cím: Szuhakálló
Link: www.szuhakallo.hu

A szabadon álló téglalap alaprajzú épület az utcával párhuzamosan helyezkedik el. Egy Geöcze nevű kisnemes építtette 1831-ben, későbarokk stílusban. Terméskő falazatú, szarufás tetõszerkezetű, a csonkakontyolt nyeregtetőt cserép fedi. A szimmetrikus főhomlokzat közepén nagy, félköríves, kőkeretes kapu, amely gazdagon díszített két fa kapuszárnnyal két csehsüveg boltszakaszos kapualjba nyílik. A kaputól kétoldalt 3-3 toszkán pilaszter között 2-2 egyenes záródású ablak. A boltozatos kocsialáhajtóból jobbra és balra egy-egy szobába juthatunk, melyekből kisebb mellékterek nyílnak. A lakóház alatt hosszan elnyúló boltozatos kőpince található. A rendkívül esztétikus megjelenésű lakóház a borsodi kisnemesi építészet érdekes és sajátos példája.


Műemlékház - Szuhakálló

Cím: Szuhakálló
Link: www.szuhakallo.hu

1831-ben épült, késő barokk stílusú, terméskő falazatú, cseréptetős kisnemesi lakóház. A ház alatt hosszú boltozatos kőpince húzódik, s a borsodi kisnemesi építkezés sajátos példájaként említhető.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Szélesaknak bányatavak (horgászhely)

Cím: Szuhakálló
Link: www.szuhakalo.hu

 
Szuhakálló község Magyarország északkeleti részén, a Bükk lábától mintegy 30 km-re északi irányban helyezkedik el. A község területén sík területek, domborzatok váltakoznak és a község határában folyik a Szuha patak, s a külterületén található a külszíni szénbányászatból visszamaradt bányató.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Darvas Kúria - Szuhakálló

Cím: Szuhakálló
Link: www.szuhakallo.hu

Az ún. Darvas Kúriában jelenleg a Zöld Titkok Kastélyóvodája Napközi Otthonos Óvoda intézmény mûködik. Az óvoda épülete a század elején az 1900-as években épült nemesi kúria. Legutolsó tulajdonosa nemes Kiss Albert és családja volt. Az épület a mai napi megõrizte kúria jellegét, parkja és a hozzátartozó 3 ha-os szabadidõ - és sportudvar alkalmassá tette arra, hogy a Kazincbarcikai Regionális Környezetvédelmi Oktatóközpont bázisintézménye legyen.
 sétáló utca, városkép
 

Szuhakálló
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Szuhakálló
Link: www.szuhakallo.hu

Szuhakálló község Kazincbarcikától 5 km-re, a Sajó folyótól északra fekszik, s a rajta keresztül folyó Szuha-patakról kapta nevét. A természeti adottságok a mezőgazdasági területhasznosítás számára csak igen mérsékelten kedvezőek. Határában kőszénlelőhely található. A településről részletes információt az ikonra kattintva olvashat, tölthet le.
 templom
 

Református templom - Szuhakálló

Cím: Szuhakálló

Református temploma 1782-ben épült.


Görögkatolikus templom - Szuhakálló

Cím: Szuhakálló

A templom a Szegedi Dóm tervezőjének Petrovátz Gyula tervei alapján, 1922-24-ig épült. Szentháromság ünnepén szentelték fel 1924-ben. A belső freskókat Petrasevics Manó és Leó festette 1955-56-ban. A templomot 2002-ben teljesen felújították.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner