12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szomolya
www.szomolya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Jurecska Györgyné E-mail: pmhszomolya@t-online.hu
 Telefon: +36-49 526-000 Fax: +36-49 426-313
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    népi kézművesség,    néptánc, népdal,    templom,    védett ritkaság

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Lelesziné Tarnai Irén festőművész kiállítása

Telefon szám: +36-49-426-282;+36-30-665-2951
Kapcsolattartó személy: Lelesziné Tarnai Irén realista festőművész
Cím: 3411 Szomolya, Gárdonyi u. 2.

Azt hiszem kevés embernek adatik meg az a pozitív dolog az életében, ami betegségből felépülve született bennem: a feltétel nélküli emberszeretet és a természet iránti szeretet erőteljes fellángolása. Ezt a szeretet igyekszem az embereknek visszaadni képeimben, melyek belülről, a szívemből fakadnak.
 egyedi ritkaság
 

Régi Tárgyak és Bútorok kiállítása - Szomolya

Telefon szám: +36-20-231-8225
Kapcsolattartó személy: Fülöp István
Cím: 3411 Szomolya, Árpád út 10.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szomolya közepén igazi ritkaságra bukkanhat az a látogató aki szereti a régi tárgyakat, bútorokat. A tulajdonos Fülöp István szakértelme és alázata a régi mesterek iránt nagyszerű gyüjteményben nyilvánul meg. Olyan régi használati tárgyakat és míves bútorokat lehet itt látni ami ritkaságszámba megy. Becsületére váljon a gyűjtőnek, hogy ezt mások számára is megtekinthetővé teszi. Példaértékű a kiállítás.


Szomolyai rövidszárú feketecseresznye

Cím: Szomolya
Link: www.szomolya.net

A falu a cseresznyéjéről lett híres, ugyanis sehol nem érik ebből a gyümölcsből ilyen fekete, mint a falu határában. Ez a gyümölcs általában pirosas, bordós színű, amikor beérik. De a mi cseresznyénk inkább fekete színű, mint piros, talán épp ez adja a különlegességét. Május végén, június elején, mikor beérik ez a zamatos csemege, sok gyereket lehet látni fekete szájjal.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Fazekasház - Szomolya

Cím: Szomolya, Mária tér 6.
Link: www.szomolya.eoldal.hu
Telefon szám: +36-49 426 045

A Fazekasház Szomolyán a Mária tér 6. szám alatt található. Bemutató tér és egyben árusítóhely is. Kovács Emese, és férje Papp János tanár úr lakik benne. Minden nap nyitva áll, ha otthon vannak.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Rece Hagyományőrző Népművészeti Egyesület

Cím: Szomolya
Link: rece.szomolya.net/fooldal.html

Szomolyán már 35 éve létezik népdalkör. Mindig vannak nótás kedvű asszonyok, férfiak és gyermekek a faluban, akik életben tartják a népdalkört. 2002-ben a kórus egy nagyobb változáson esett át, amikor is egyesületté formálódtak. Ettől kezdve létezik a Rece Hagyományőrző Népművészeti Egyesület.
 templom
 

Római katolikus templom - Szomolya

Cím: Szomolya, Béke tér
Link: www.szomolya.hu
Telefon szám: 0036-49-426-293
Kapcsolattartó személy: Bogácsi plébániahivatal

A jelenlegi templom 1879-1898-ban épült. 1898. szeptember 08.-án szentelte fel Regovcsevics Róbert, püspök, őrkannonok. Titulusa: Kisboldogasszony.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Kaptárkövek - Szomolya

Cím: Szomolya, külterület
Link: www.szomolya.eoldal.hu

A kaptár –völgy Szomolyán a Vénhegy dűlő oldalán található, a községet Novaj községgel összekötő mezőgazdasági útról letérve érthetünk el a kaptárkövekhez. A bükkalja kultúrájának legértékesebb elemei a Kaptárkövek. Fotó: Szendi Lajos
 programok, rendezvények
 

Kaptárkő Nap - Szomolya

Cím: 3411 Szomolya, több helyszínen
Link: www.facebook.com/events/790732354642401/
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2019-05-11
Meddig: 2019-05-11

Szomolya Község Önkormányzata és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel meghív minden érdeklődőt május 11-én (szombaton) a Szomolyai Kaptárkövek Természetvédelmi Területen kialakított tanösvény ünnepélyes bemutatása, melyet színes közönségprogramok kísérnek a hagyományőrzés jegyében.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner