12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szombathely
www.szombathely.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Nemény András E-mail: info@szombathely.hu
 Telefon: 0036-94 520-100 Fax: 0036-94 510-294
állandó kiállítás,    arborétum,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    fogorvosok,    galéria,    hangverseny,    híres étterem,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    kortárs magyar művészet,    média,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    szökőkút, díszkút,    templom,    történeti múzeum,    utazási irodák, turistainformáció,    zsinagóga

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Járdányi Paulovics István Romkert

Telefon szám: +36-94-313-369
Cím: Szombathely, Mindszenty József tér 1.
Link: www.szombathely.hu

Járdányi Paulovics István Romkert. Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a Romkert tárja a látogatók elé. Nyitva tartás: március 1- november 30.


Mi történt az elmúlt 120 évben?

Telefon szám: +36-94 500-343
Cím: 9700 Szombathely, Szent Imre herceg u. 84/B
Link: www.kamoniarboretum.hu

Mi történt az elmúlt 120 évben? A Kámoni Arborétum 120 éves történetét bemutató 120/60 című kiállítás a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Központjában. A kiállítás 2014 március 16-ig minden nap 09.00–17.00 között látogatható 1 Ft-os Kámoni Arborétum belépővel. Tele lelket melengető és a szellemet megmozgató meglepetéssel!
 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központ

Telefon szám: +36 94 500 343
Cím: 9700 Szombathely, Szent Imre herceg útja 84/B
Link: www.kamoniarboretum.hu

A Gyöngyös-patak völgyében elterülő 23 hektáros kert májusban a nyíló rododendronok virágzásakor gyönyörű.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Iseum - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, II.Rákóczi Ferenc u. 2.
Link: www.szombathely.hu

A Fő térről nyíló Rákóczi utcában található az Ízeum, vagyis Ízisz istennő tiszteletére épült szentély, a Római Birodalom legészakibb Ízisz temploma. A Nemzeti Múzem részlegeként működne a szombathelyi Iseum, ha elkészül. A kiviteli terveken már dolgoznak, az átépítési munkák pedig várhatóan novemberben kezdődhetnek el. Jelenleg a feltárások alatt nem látogatható.


Szily János szobra - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Link: www.szombathely.hu

Szily János püspöksége idején (1735-99) a város sok épülettel gyarapodot. pl:székesegyház, püspöki palota, líceum, megyeháza.
 étterem
 

Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem és Panzió

Cím: 9700 Szombathely, Rumi út 21.
Link: www.gallonero.hu
Telefon szám: +36-94 509-447

Az Il Gallo Nero Étterem és Panzió Szombathely történelmi belvárosától néhány perces sétányira helyezkedik el. Mediterrán hangulatú éttermünkben az olasz konyha ízeivel és az itáliai borvidékek jellegzetes boraival ismerkedhetnek meg vendégeink.
 fogorvosok
 

PAN-DENT TEAM Kft.

Cím: 9700 Szombathely, Fő tér 1.
Link: www.zahnmedizin.hu
Telefon szám: +36-94 515-343; +3630-9595-111
Fax szám: 0036-94-515-344
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szombathely patinás belvárosában a Városházával szemben található a jól felszerelt fogászati és implantológiai praxis, amely, több mint 10 éves múltra tekinthet vissza.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

ISIS Galéria - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely Kossuth Lajos u. 19
Link: isisgaleria.hu
Telefon szám: +36-94-329-498,+36-70-276-8811
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Isis Galéria a város szívében, és mégis a Városházához vezető mellékutca csendjében, extravagáns üzletek sorában, diszkrést eleganciával hívja a szépre vágyó látogatókat. A betekintő kirakat hetente megújuló műtárgyai szinte vonzzák az érdeklődőt. Az üzlet bája az a labirintus, amely mindig beljebb és beljebb csalogatja a vendéget.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Wagner Vendégudvar**** Étterme - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 15.
Link: www.hotelwagner.hu
Telefon szám: +36-94-322-208
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az I. Kategóriájú Védnöki Táblával kitüntetett étterem és nyáron a kerthelység egyedülálló étlapjáról kínál exkluzív magyar-, nemzetközi- és saját ételspecialitásokat, különteremmel, borozóval, 220 férőhellyel. Éttermi szolgáltatásaink sorát szélesíti munkahelyi, családi és bármely alkalmi rendezvények házon belül vagy kívánságra külső helyszínen történő bonyolítása, szervezése. (üzleti, családi vacsorák, állófogadások, büféasztalok, meleg- és hidegkonyhai készítmények. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Hotel**** Claudius Éttereme - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Bartók B. krt. 39.
Link: www.claudiushotel.hu
Telefon szám: +36-94-313-760
Fax szám: +36-94-314-771

A 2000 éve rómaiak által alapított Szombathelyen várja Kedves Vendégeit a Hotel Claudius****. Éttermünk egyedi – ételkülönlegességeket és hungarikumokat felvonultató – étlapja már első hallásra is nagy lakomát ígér, melyet a legjobb hazai pincészetek borai, a kitűnő magyar pálinkaválaszték és a szakmailag kifogástalanul felkészített személyzet tesz teljessé. A vegetáriánus vagy diétás ételek kedvelőinek sem kell aggódniuk, az egyedi kérések teljesítéséért a kizárólag elismerésekhez szokott chefünk felel. Célunk, hogy Vendégeink a lehető legnagyobb elégedettséggel térjenek haza, ezzel is öregbítve a Hotel Claudius**** vendégszeretetének és megbízhatóságának hírnevét. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Püspöki palota - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 3.

A püspöki székesegyház mellett álló késő barokk palota, amely nem látogatható,de tanácsterme hazánk egyik legjelesebb késő barokk emléke, falait F.A.Maulbretsch freskói díszitik.
 kiemelt szolgáltató
 

Kalandváros - Szombathely

Cím: Szombathely, Dolgozók útja
Telefon szám: +36-30-500-7584
Link: www.alon.hu

2002 augusztusában nyitotta kapuit Európa egyik legnagyobb és egyben legbarátságosabb játszótere. A Kalandváros garantált élmény a gyerekeknek, s pár óra lélegzetvételi esély a felnőtteknek. Nyitva tartás: Március 15-től október 15-ig Június – július – augusztus: 9 – 19 A nyári hónapokon kívül: 9 – 18


Holdfény Liget - az Alpokalja kalandkertje

Cím: 9723 Gyöngyösfalu, Kossuth u. 1.
Telefon szám: +36-30 396-9338
Link: holdfenyliget.hu

Szombathely és Kőszeg között félúton, Gyöngyösfaluban, Magyarország nyugati részén, a Nyugat-Dunántúli turisztikai régió egy eldugott zugában találhatod a vadregényes, varázslatos Holdfény Ligetet. A megálmodói, négy természetszerető fiatal, akik a hely adottságait szem előtt tartva, a legapróbb részletekre is odafigyelve alkották meg 2006 tavaszán, ezt az egyedülállóan szép létesítmény-együttest, ahol a pici gyermekektől a nagymamákig mindenki megtalálhatja a neki kedvező szabadidős tevékenységet, programot.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Szombathelyi Képtár

Cím: 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 12.
Telefon szám: +36-94-508-800
Link: www.szombathely.hu

A 20. századi neves festők alkotásai mellett a kortárs művészet is megtalálhatók falai között.
 média
 

Szombathelyi Televízió, friss-színes: SzTV!

Cím: Szombathely
Telefon szám: +36 94 325 - 525
Link: www.tvszombathely.hu
Fax szám: +36 94 328 - 900

A Szombathelyi Televízió 2004 őszén létrehozta a Nyugati Régió névre hallgató, három megye öt televízióját tömörítő együttműködését. Mindezzel az a célunk, hogy Szombathely - ha másban nem is - televíziózásban régióközponttá váljon. Ez, ezzel az együttműködéssel meg is valósult, hiszen Keszthely, Zalaegerszeg, Győr és Nagykanizsa televízióit tömörítve, velük közös adásokat készítve a megye határán túlról is hozunk híreket és információkat televíziónk nézőinek.
 mozi
 

AGORA - Savaria Filmszínház

Cím: 9700 Szombathely Mártírok tere
Telefon szám: +36-94/312-280
Link: www.agorasavaria.hu/index.php?op=pnap
Fax szám: +36-94/312-280

Az AGORA - Savaria Filmszínház naponta hat előadással várja az igényes szórakozásra vágyókat a belváros szívében, a Mártírok terén.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Quadrille Európai Táncfesztivál - Szombathely

Cím: Szombathely, Fő tér
Telefon szám: +36-30 866 21 20
Link: www.agorasavaria.hu
Kapcsolattartó személy: Novék Edina

Az Európai Quadrille Táncfesztivál (European Quadrille Dance Festival - EQDF) ötletgazdája és jogtulajdonosa a Szlovéniai Táncegyesület (Maribor). Kezdeményezésükre indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál 2005-ben. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól. Kortársaik, iskolatársaik adják elő a közismert négy tételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér című zenéjére. A Quadrille - bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely. Évről-évre szinte valamennyi helyi középiskola képviselteti magát a rendezvényen. 2015. május 22-én pontosan 12.00 órakor indul a francia négyes Szombathely Fő terén, körülbelül 300 diák részvételével.
 múzeum
 

Savaria Múzeum - Szombathely

Cím: Szombathely, Kisfaludy u. 9.
Telefon szám: +36-94-500-720
Link: www.savariamuseum.hu
Kapcsolattartó személy: Dr. Horváth Sándor
Fax szám: +36-94-509-682

A Savaria Múzeum Vas megye egyik legnagyobb múlttal rendelkező, polgári kezdeményezéssel létrehozott kulturális intézménye.Az épület alagsorában lapidárium található.


Iseum (Isis szentély romkertje) - Szombathely

Cím: Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 2.
Link: www.savariamuseum.hu

Ideiglenesen zárva.


Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 3.
Link: www.szombathely.hu
Telefon szám: +36-94 / 509-763

A Templom- téri barokk épületegyüttes 1780-ban elkészült darabja a Szeminárium, mely 1790-ben kezdte meg működését. Előtte itt működött a város első nyomdája, ahol Mikes Kelemen leveleit első ízben nyomtatták ki Magyarországon. Az épület emeletén található az Egyházmegyei Könyvtár. A díszes termekben ma 70.000 kötetet őriznek. A gyűjtemény kiemelkedő darabjai a középkori kódexek és különleges ősnyomtatványok.


Smidt Múzeum - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 2.
Link: www.museum.hu/szombathely/smidt
Telefon szám: +36-94-311-038
Fax szám: +36-94-340-922
Kapcsolattartó személy: Dr. Smidt Erzsébet

Smidt Múzeum - Szombathely


Gothard Asztrofizikai Obszervatórium

Cím: 9700 Szombathely - Herény, Szent Imre herceg utca 112.
Link: www.gothard.hu
Telefon szám: +36-94-522-870
Fax szám: +36-94-522-870

Európa egyetlen tematikus csillagászati szakgyûjteménye. A századforduló (XIX–XX. század) tudományos mûhelyében végzett európai színvonalú asztrofizikai kutatások eszközeit és eredményeit korunk legújabb csillagászati felfedezéseinek multimédiás szemléltetésével együtt tárja a látogatók elé. A kiállítás témái: Gothard Jenô mûszerei, technikatörténeti emlékek. A Herényi Asztrofizikai Obszervatórium csillagászati tevékenységének eredményei. Alapvetô csillagászati ismeretek szemléltetése, bemutatása – interaktív formában.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Vasi Múzeumfalu - Szombathely

Cím: Szombathely, Árpád u. 30.
Link: www.savariamuseum.hu
Telefon szám: +36-94-311-004

A Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját, a népi építészeti kultúrát mutatja be. A skanzen 1973-as megnyitása óta 27 településről 43 építmény sikerült átmenteni és újból felépíteni. Őshonos magyar háziállatfajták betelepítése, az itt létrehozott etnobotanikai kert növényvilága, és a rendszerességgel szervezett hagyományőrző programok teszik teljessé, élő és eleven színterekké a múzeumfalu portáit. Nyitva: április 1- november 10.
 programok, rendezvények
 

Savaria 2018. 53. Nemzetközi Táncverseny

Cím: 9700 Szombathely,AGORA - Művelődési és Sportház
Link: www.savariadancefestival.com
Telefon szám: +36-94 312-666
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Novák Edina

2018. június 09-én kerül megrendezésre az 53. Savaria Nemzetközi Táncverseny - WDSF TÍZTÁNC VILÁGKUPA – BAJNOKSÁG.
 sétáló utca, városkép
 

Berzsenyi tér - Szombathely

Cím: Szombathely, Berzsenyi tér

Berzsenyi tér - Szombathely
 szálláshely
 

Claudius Szálloda - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Bartók Béla krt. 39.
Telefon szám: +36-94-313-760
Fax szám: +36-94-314-771
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.claudiushotel.hu

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a szombathelyi Claudius Hotel 2020. február 17-én 12 órakor ideiglenesen bezárja kapuit abból a célból, hogy a szálloda felújítását követően, immáron megújulva várja ismét a vendégeit.


Park Hotel Pelikán - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Deák Ferenc u. 5.
Telefon szám: +36-94 513-800
Fax szám: +36-94 513-801
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelpelikan.hu

A csaknem száz éves, eredeti stílusában helyreállított épület a város központjában várja vendégeit. 43 db tágas szoba: fürdőszoba, színes televízió, rádió, minibár mellett a széf és az internet hozzáférés is az alapfelszereltséghez tartozik. Kikapcsolódást nyújt a pezsgőfürdővel, finn- és infraszaunával rendelkező fedett uszoda és a modern gépekkel felszerelt fitness terem. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Berzsenyi Színház Szombathely

Cím: 9700 Szombathely Akacs Mihály u.7
Telefon szám: +36-94-501-572
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.berzsenyiszinhaz.hu

Berzsenyi Színház Szombathely
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Claudius - díszkút - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Savaria tér

 
A római város alapításának emlékére emelt Claudius-díszkút tetején áll Tyche istennő bronz szobra. Marton László alkotása ma a Savaria téren látható.
 templom
 

Szent Márton, domonkos templom - Szombathely

Cím: 9700 Szombethely, Szent Márton u.

Szent Márton, domonkos templom - Szombathely


Szent Erzsébet, ferences templom - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Savaria tér
Link: www.szombathely.hu

1360-ban az itáliai Szienai János ferences rendtársaival együtt építette fel gótikus stílusban az alapfalaiban még ma is meglévô csarnoktemplomot. Elôtte a középkorban Remete Szent Antal tiszteletére emelt kórháztemplom állt itt, mellette ispotállyal. Az 1630-as években barokk stílusban építették át a templom hajóját, a szentély azonban megmaradt eredeti stílusában, mely napjainkig a város kiemelt gótikus emléke. Egyik mellékoltárán látható a fallal körülvett város legrégebbi képe is. Barokk berendezésébôl említésre méltóak az oltárok és a szószék.


Püspöki Székesegyház - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Templom tér

Szily János püspök építtette a lebontott vártemplom és várpalota helyén, római maradványokon Magyarország harmadik legnagyobb templomát, amely Hefele Menyhért fő műve.


Református templom - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,

Református templom - Szombathely
 történeti múzeum
 

Vízmű Történeti Múzeum - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Váci M. u. 30/a
Telefon szám: +36-94-516-727
Link: www.vasiviz.hu

A Vízmű Történeti Múzeum 1998. óta tekinthető meg a VASIVÍZ ZRt. Északi Gépházában. A közel száz éves épületben az érdeklődők hiteles információkat és érdekes tapasztalatokat szerezhetnek a római kori víznyeréstől kezdve a mai vízi-közmű szolgáltatásig, korabeli eszközök, illetve dokumentumok segítségével.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Szombathely

Cím: 9700 Szombathely, Király u. 1/a
Telefon szám: +36-94 317-269
Link: www.szombathely.hu
Fax szám: +36-94 317-269
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A szombathelyi Tourinform Iroda, mint területi iroda tevékenységeinek ellátása: turisztikai információgyűjtés és szolgáltatás több nyelven személyesen, telefonon és interneten, vendégelégedettség mérés, folyamatos kapcsolattartás a Magyar Turizmus Zrt-vel, Országos Tourinform Hálózattal, környező Tourinform Irodákkal, turisztikai szervezetekkel, szakmai partnerekkel.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Szombathely

Cím: Szombathely
Link: www.szombathely.hu

Ludwig Schöne tervezte keleti és romantikus elemek felhasználásával az egykori zsidótemplomot, mely 1975 óta hangversenyteremként mûködik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner