12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szokolya
www.szokolya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Némethné Pintér Csilla E-mail: szokolyapmh@freemail.hu
 Telefon: +36-27-581-130 Fax: +36-27-581-131
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    híres személy,    kézműipar,    kézműves tábor,    kilátó, panoráma,    kisvasút, városnéző kisvonat,    lovaglás,    lovaskocsizás,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom,    vadászház,    vár, várrom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kacár tanya - Szokolya

Telefon szám: +36-27-385-415, 20-374-0267
Kapcsolattartó személy: Lénárt István
Cím: 2624 Szokolya, Hunyadi u. 23.
Link: www.kacar.hu

A Szokolya fölötti Somos-hegy fennsíkján, festői környezetben fekszik a Kacár-tanya. A házigazda, Lénárt István két kezével építi, folyamatosan bővíti a hagyományos falusi élet helyszínét bemutató épületcsoportot. Célja a hagyományos paraszti gazdálkodás és régi, már-már feledésbe merülő népi kismesterségek bemutatása. Az ide érkező gyerekek megtapasztalhatják a kenyérsütés hosszú folyamatát, saját kezükkel kovácsolhatnak patkót, esztergálhatnak rokkalábat, vagy akár szőhetnek, fonhatnak, agyagozhatnak, követ, vagy fát faraghatnak.
 híres személy
 

Mányoki Ádám

Cím: Szokolya, Fő u. 56.
Link: www.szokolya.hu

(1673, Szokolya - 1757, Drezda) Korának legjelentősebb magyar festője A barokk arcképfestészet kiemelkedő tehetségű mestere volt. Emlékszobájukat a Fő u. 56.sz. alatt tekinthetik meg a látogatók.


Viski János

Cím: Szokolya, Fő u. 56.
Link: www.szokolya.hu

(1891, Szokolya - 1985, Budapest) A község másik híres szülötte, aki elsősorban állatfestőként és a falusi élet hiteles tolmácsolójaként vált ismertté világszerte. Emlékszobájukat a Fő u. 56.sz. alatt tekinthetik meg a látogatók.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Királyréti Erdei Vasút - Szokolya

Cím: 2624 Szokolya-Paphegy
Link: www.kisvasutak.eu
Telefon szám: +36-27-375-076
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A királyréti vonalat a Ipoly Erdő Rt. Királyréti Erdei Vasút üzemelteti.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Viski Lovasudvar - Szokolya

Cím: Szokolya
Telefon szám: +36-30-241-3210
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Viski Csaba

Szeretettel várjuk kedves lovas vendégeinket! Szolgáltatásaink: ló-bértartás (boxban és legelőn), sétakocsizás, télen lovasszánkózás, lovasoktatás, tereplovaglás a Börzsöny-hegységben, lovastábor.
 templom
 

Református templom - Szokolya

Cím: Szokolya, Fő u.
Link: www.szokolya.hu

Szokolya református templomát a torony kivételével 1856-ban lebontották és a jelenleg látható hajót építették fel. 1984-ben a templom falainak szigetelésével kapcsolatos munkák során Miklós Zsuzsa és Torma István leletmentést végzett. Feltárták a mai templomkerítéssel csak néhol megegyező nyomvonalú középkori kerítőfal több részletét is. (A fal maradványai a mai talajszint alatt vannak.).


Római katolikus templom Szokolya

Cím: 2624 Szokolya, Fő út 12
Link: www.szokolya.hu
Telefon szám: +36-27 350-897

Szokolya római katolikus temploma.
 vadászház
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Tóviki Vadászház - Szokolya

Cím: Szokolya, külterület
Link: www.ipolyerdo.hu
Telefon szám: +36-27-375-144
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tóviki Vadászház

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner