12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szob
www.szob.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Ferencz Gyöngyi E-mail: szob@mail.digitel2002.hu
 Telefon: +36-27-570-690 Fax: +36-27-570-531
egyházművészet,    kastély, kúria,    kisvasút, városnéző kisvonat,    múzeum,    szálláshely,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

A szobi kálvária

Cím: Szob
Link: www.szob.hu

Ezen a helyen építtette fel Luczenbacher Pál a felesége és önmaga hamvait befogadó kálvária-kápolnát és a hozzá vezető stációkat az 1880-as évek elején.Ennek bizonyítéka, hogy a kálvária középső keresztjén 1881-es évszám olvasható.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Luczenbacher kastély

Cím: Szob, Szent László u.
Link: www.szob.hu

Az Árpád utca és a Duna-part között fekszik a Luczenbacher család kastélya, amelynek történetében sok a fehér folt, kevés írásos dokumentum található róla. Az udvarán XIII. században épült Árpád-kori templom, amelyet a XVIII. század elején bontottak le. A kastély mai parkjának területén több lakóház épült ezután, valamint itt állt az első szobi iskolaépület, az "oskolaház". A rendszerváltás után visszakapta a lazarista rend a kastélyt, ahol azóta a Szent László Gimnázium kollégiuma működik.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Börzsöny Kisvasút

Cím: 2628 Szob, Szent Imre u.12.
Link: www.szob.hu/kisvasut/index.php?id=2
Telefon szám: +36-27/570-531; +3620 203-7660

Börzsöny Kisvasút Szob - Márianosztra. Értesítjük a márianosztrai Szent Misére igyekvőket, hogy a Börzsöny Kisvasút rendkívüli járatot indít október 9.-én 9:15-kor a szobi végállomásról.
 múzeum
 

Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény

Cím: 2628 Szob, Szent László utca 14.
Link: www.szob.hu
Telefon szám: +36-27 370-408
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr. Batizi Zoltán

A Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény kiállításán az Ipoly-mente gazdag régészeti lelőhelyeit, valamint néprajzi és természettudományi anyagát mutatja be. A régészeti tárlókban újkőkori használati eszközök, majd a réz-, a bronz-, a vas-, a honfoglalás- és a középkor itt fellelhető kultúráinak tárgyait mutatjuk be. A néprajzi bemutatón népviseleti darabok, háztartási eszközök, bútorok láthatók az 1800-as évektől az 1930-40-es évekig tartó időszakot felölelve. A múzeum különleges érdekessége a Szobon élt tojáspatkoló népművész hagyatéka. A szabadtéri részben borászati, szállítási, mezőgazdasági eszközök, fejfák, kovácsszerszámok várják a látogatókat. A természettudományi kiállítás a Börzsöny hegység élővilágát mutatja be. Nyitva tartás: Kedd-Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 9:00-17:00 Hétfő: SZÜNNAP.
 templom
 

Római katolikus templom - Szob

Cím: 2628 Szob, Szent László u.
Link: www.szobiplebania.hu

Szob római katolikus Szent László temploma.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.