12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szirák
www.szirak.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KÓMÁR JÁNOSNÉ E-mail:
 Telefon: +36-32-485-248 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    gyógynövények,    híres étterem,    híres személy,    kastély, kúria,    növénykert, park,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Szirák

Cím: Szirák

Világháborús emlékmű - Szirák


Róth Johanna Emlékmű - Szirák

Cím: Szirák
Link: www.szirak.hu

Johanna, Roth Tamás lánya 1761-ben feleségül ment gróf Teleki Józsefhez, így hagyományozódik a birtok a Telekiekre.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Micsutka tanya Szirák

Cím: 3044 Szirák, Micsutka tanya 18/5
Link: micsutkatanya.eurofarm.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szirák Micsutka tanya. A rendezett környezet, és a régi tanyasi hangulatot felelevenítő légkör, az állatok csalogatják a látogatókat, akiket friss tejjel, túróval, ízesített sajtokkal vár a tanyagazda.
 híres személy
 

Gróf Teleki József

Cím: Szirák

Teleki József - a tudományokban egyesült két haza gyermekeként - 1790. okt. 24-én, 215 éve született Pesten. Szülei az erdélyi és magyarországi arisztokrácia tagjai voltak: 1842-ben Erdély kormányzójává nevezték ki. Ezt a tisztségét 1848. máj. 30-ig töltötte be, amikor az utolsó erdélyi rendi országgyűlésen kimondták Erdély és Magyarország unióját. A szabadságharc bukása után politikai szerepet nem vállalt, de erkölcsileg és anyagilag is támogatta a résztvevőket. 1855. febr. 15-én halt meg Szirákon.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Teleki-Degenfeld-kastély

Cím: Szirák, Petőfi u. 24-26.
Link: www.szirak.hu

Az egyemeletes kastély barokk stílusban épült 1690 körül. Középrésze téglalap alaprajzú, oldalszárnyai hátraugróak. A kronosztikon szerint késõbb romossá vált kastélyt Róth Tamás építtette újjá 1748-ban. Feltehetõen ebben az idõszakban készültek a díszterem falképei és a már elpusztult kandalló is. A XVIII. század második felében a Teleki család birtokába került. Több romantikus díszítménye és épületrészlete az 1860 körüli helyreállításkor készült. A századforduló táján a Degenfeld család lett a birtokosa. Jelenleg Kastélyszállókénz működik.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Őspark Szirák

Cím: Szirák, Kastélyszálló

A kastély emeleti részéhez egy 5 ha gondozott őspark csatlakozik.
 szálláshely
 

Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** Szirák

Cím: 3044 Szirák, Petőfi u. 26.
Telefon szám: +36-32 485-300
Fax szám: +36-32 485-285
Link: www.kastelyszirak.hu

Nógrád megyében, Budapesttől 75 km-re, a Cserhát lábánál helyezkedik el a sziráki kastélyszálló. A kastélyszállóban kis- és nagy tanácskozó termek, könyvtár, szauna, szolárium, teniszpálya, automata tekepályák, fedett légfegyveres lőtér, jakuzzi, masszázs, valamint elegáns vendéglátóhelyek (étterem, csárda, borozó, söröző, drinkbár) biztosítják a vendégek teljes ellátását. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Evangélikus templom - Szirák

Cím: 3044 Szirák, Róth Johanna u.
Link: www.szirak.hu

1782-88-ig építi Jung József pesti építész Szirák evangélikus templomát.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner