12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szilaspogony
szilaspogony.asp.lgov.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bódi Józsefné E-mail: szilaspogony@xmail.profinter.hu
 Telefon: +36-32-506-100 Fax: +
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    klub, egyesület,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Kis-kő

Cím: 3125 Szilaspogony,
Link: www.nograd.net/termeszet/term_ertek/pogony.html

Kis-kő rétegvulkán, ahol a tufatakarót a láva áttörte. A lávában egy nagyméretű gázhólyag jött létre. Ebből maradt vissza a 12 m hosszú, 5 m széles sziklaüreg. A csepp alakú, megnyúlt üreg valódi lávabarlang.
 sétáló utca, városkép
 

Település

Cím: 3125 Szilaspogony,
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

 
Szilaspogony község Salgótarjántól keletre a Cered, Zabar és az általa alkotott háromszögből az egyik legkeletebbre fekvő települése Nógrád megyének.A 450 lakosú kistelepülés tipikus zsákfaluként illeszkedik a kistérségbe. A Szilas- előtag a hegység határában lévő és a Tarnába futó Szilas-patakkal kapcsolatos és Ponyipusztától különbözteti meg a települést. 1954-ben kapta meg a falu a Szilaspogony nevet.
 templom
 

Római Katolikus templom - Szilaspogony

Cím: 3125 Szilaspogony,
Link: www.medvesalja.hu

Római katolikus temploma klasszicista stílusban 1806-1823 között épült. Oromzatos homlokzatú, huszártoronnyal, szegmentíves szentéllyel bír. A templomban orgonakarzat is található, hajója egyboltszakaszos.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner