12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szikszó
www.szikszo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Sváb Antal Béla E-mail: szikszovaros@yahoo.com
 Telefon: +36-46 396-878 Fax: +36-46 396-838
borkóstoló,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    híres étterem,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Turul - Szikszó

Cím: Szikszó-Újfalusi part /3-as út/

Abaúj és Borsod megye határán, az újfalusi parton, a 3-as főút nyugati oldalán áll a 34. császári és királyi gyalogezred emlékére állított emlékmű, közismertebb nevén, a "turul". Az ezredet még Mária Terézia alapította 1753-ban, és az I. világháborúban ide sorozták be a borsodi és abaúji fiatalokat. A harcokban elesett bajtársaik emlékére állították a túlélők, a Darvas Béla ongai földbírtokos által adományozott helyen. 1931. október 11-i ünnepélyes leleplezésén József királyi herceg is részt vett.
 szálláshely
 

Garbóczi Panzió***

Cím: 3800 Szikszó, Kassai u. 2.
Telefon szám: +36-46-396-600; 46-396-006

 
Garbóczi Panzió*** Szikszó.
 templom
 

Református templom - Szikszó

Cím: Szikszó,

1992 után szinte teljes rekonstrukción esett át a templom. A tető gerincmagasságát megemelték, a palatető helyett vörös cserép került az új, vas tetőszerkezetre. A gipszrózsás, kazettás mennyezetet egyszerű deszkaborításúra cserélték. Régies hangulatú nyugati karzata helyére a kápolnák íveit szabadon hagyó modern, acél szerkezetű karzat került. A padlót fényezett kőlapokkal burkolták, falait felületkövető vakolással látták el, de bizonyos építészeti elemeket vakolatlanul hagytak. 1998-ra elkészült az új, bronzborítású kupola.


Római katolikus templom - Szikszó

Cím: Szikszó,
Link: www.szikszoplebania.hu

A '90-es évek második felében a hívek elhatározták, hogy új templomot építenek maguknak. Építését a helyi egyházkösség két alapítványa, az egri érsekség, Dr. Viszlai Béla szikszói érdekeltségű vállalkozása és a városi önkormányzat adományaiból tervezték megvalósítani.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Szikszó Városi Uszoda

Cím: Szikszó, Malom út 5.
Link: www.szikszo.hu
Telefon szám: +36-46-395-500

 
Szikszó zöldövezetében, a Sportcsarnok mellett található meg a Városi Uszoda korszerű épülete.1 nagymedence (25x11,5 méter alapterület, 1,8 méter mélység, 26 - 27°C vízhőmérséklet, 63 fő befogadóképesség jellemzi) és 1 kismedence (10x5 méter alapterület, 0,9 méter mélység, 28 - 30 °C vízhőmérséklet, 18 fő befogadóképesség) áll az idelátogatók rendelkezésére. Nyitvatartás (június 17-től szeptember 8-ig).

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner