12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szigliget
www.szigliget.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Balassa Dániel E-mail: polgarmester@szigliget.hu
 Telefon: 0036-87 461-268 Fax: 0036-87 461-355
arborétum,    borkóstoló,    borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    galéria,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    múzeum,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom

 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Güns Pince - Szigliget

Telefon szám: +36 20 441 0084
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Güns Katalin
Cím: 8264 Szigliget, Iharos u. 47.
Link: www.gunspince.hu

Folytatódik a 365 nap BorBarangolás Badacsonyban! Egész évben nyitva tartunk! Télen is érdemes felkeresni Badacsonyt, mert mindig talál nyitva tartó pincét és vendéglőt! 2010. január 23-án szombaton pedig zenés borvacsora keretében a gasztronómiai élvezetek mellé kínáljuk családi pincészetünk díjnyertes borait.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Öreg-falu Szigliget

Cím: Szigliget
Link: www.szigliget.hu

Az Öreg-falu vagy Ófalu a Vár-hegy déli oldalán húzódik. Ez a település legrégebbi, legromantikusabb, legbájosabb része telis-tele népi műemléki házakkal, nádfedeles kúriákkal, kedves kis pajtákkal, kanyargós, meredek utcákkal. A falunak ez a része műemlékvédelmi terület.


Avasi templom rom (Csonkatorony) - Szigliget

Cím: Szigliget
Link: www.szigliget.hu

Az Avasi templom rom a XIII. században épült templom csonka tornya. Alul négy-, feljebb hat-, majd nyolcszögletű. Mögötte állt az egyhajós, egyenes szentélyzáródású templom.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Szigligeti galéria

Cím: Szigliget, Petőfi u. 11.

A templom melletti nádfedeles épületben van a szigligeti Galéria, a művészeti kiállítások helyszíne. Udvarán kézműves műhelyek találhatók.
 imaház, kápolna
 

Szentháromság (Rókarántói) kápolna - Szigliget

Cím: Szigliget

Talán Szigliget leggyönyörűbb helyén található a helyiek által csak Kiskápolnának nevezett templomunk. A 19. század negyvenes éveiben a szőlősgazdák kezdtek bele a klasszicista stílusú kápolna építésébe. 1846-ra már elkészült az építmény, és a Szentháromságnak ajánlották fel. Rókarántói kápolna, más néven fehér falu kápolna klasszicista stílusban épült. /Szent-háromság kápolna/. A 168 m magas hegyről gyönyörű a kilátás.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Eszterházy-kastély (Alkotóház) - Szigliget

Cím: Szigliget

Az Eszterházy-kastély a XIX. század elején épült klasszicista stílusban. Az épületet kis torony díszíti. 15 hektáros parkja természetvédelmi terület, botanikai gyűjteménnyel, ritka fafajokkal. Nem ritka a száz évesnél idősebb faóriás. A park végében folyik a Tapolca-patak.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Esterházy-kastély parkja Szigliget

Cím: Szigliget. Kossuth utca

Írók Alkotóháza, parkja szabadon látogatható.
 programok, rendezvények
 

Rendezvények Szigligeten 2018

Cím: Szigliget
Telefon szám: +36-87 561-007
Link: www.szigliget.hu

Szigligeti rendezvények 2018. lásd a web oldalon.


Szigligeti Süllőfesztivál 2020

Cím: Szigliget. Balatonpart
Telefon szám: +36-87 461-355
Link: www.sullofesztival.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2020-10-02
Meddig: 2020-10-04

2020. október 02-04 között péntek - vasárnap a Balaton őszi hangulatát, szépségét mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton part, ahol nem csak halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni. Látogasson el hozzánk, nézze meg programjainkat, és kóstolja meg ízletesen elkészített ételeinket!
 templom
 

Római katolikus templom - Szigliget

Cím: Szigliget
Link: www.szigliget.hu

A falu mai római katolikus temploma helyén román stílusú kis templom állt a XIII. század óta; a Szűz Mária neve tiszteletére szentelt templom mai alakjában 1725-ben épült.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Szigliget

Cím: 8264 Szigliget, Kossuth utca 17.
Link: www.szigliget.hu
Telefon szám: +36-70 371-5346
Fax szám: +36-87 531-013
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A szigligeti Tourinform iroda egyfajta bemutatóterem, amely elsősorban a település fogadószobája, kirakata, ahol a vendég a régiós és országos kínálattal egyaránt találkozik. Programokról, éttermekről, szálláslehetőségekről adunk tájékoztatást.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Szigligeti Vár

Cím: Szigliget, Várhegy
Link: www.szigliget.hu

Szigliget legfőbb jellegzetessége a falu fölé emelkedő várhegy és a vár.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner