12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szigetvár
www.szigetvar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Vass Péter E-mail: onkormanyzat@szigetvar.hu
 Telefon: 0036-73-514-300 Fax: 0036-73-311-923
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    falusi turizmus,    forrás,    gyógyfürdő,    híres étterem,    híres személy,    magyar ízek látványkonyhája,    média,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vadászház,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Városháza - Szigetvár

Telefon szám: +36-73/514-300
Fax szám: +36-73/311-923
Cím: 7900 Szigetvár, Zrínyi tér 1.
Link: www.szigetvar.hu

Szigetvár város főterének a Zrinyi tér keleti oldalán áll a XIX. század második felében, eklektikus stílusban épült városháza.


Török ház vagy Várospince - Szigetvár

Cím: Szigetvár, Bástya u. 3.
Link: www.utazzitthon.hu

Karavánszeráj más néven Várospince, Török Ház a XVI. században épült. A hódoltság egyetlen épen maradt lakóháza Magyarországon. Téglalap alapú, jellegzetes török téglákból épült 2 szintes épület. 80 négyzetméter alapterületû, kolostor boltozattal rendelkezik. Az épület funkciójára vonatkozóan több elképzelés is született. Az egyik elképzelés szerint gyerekek tanultak itt, mások szerint inkább vendégfogadó lehetett. Az ablakon fûzött török vasrács találhatók. Ma az épület felsõ szintjén miniatúrák láthatók, az alsó szinten a török hódoltságkori kiállítás található.


Zrinyi Miklós oroszlános emlékmű - Szigetvár

Cím: Szigetvár

A Gerendai István által elkészített szobor Szigetvár főterén, a Zrínyi téren található. 1878-ban Szigetvár és a térség adakozásából épült. Magyarországon a legrégibb Zrínyi emlékmű. A vörös márvány talapzaton álló oroszlán a török félholdas zászlót tapossa. Az oroszlán szimbólum megtalálható Szigetvár címerében is, ahol két oroszlán jelképezi a szultán és Zrínyi harcát és halálát. A szobor talapzatán Vörösmarty Mihály epigrammája olvasható.


Garay János idézete - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Garay János idézete "Csak törpe nép felejthet ős nagyságot, Csak elfajult kor hős elődöket, A lelkes eljár ősei sírlakához, S gyújt régi fénynél új szövétneket."


Tinódi Lantos Sebestyén szobra - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Tinódi Lantos Sebestyén, költő, zeneszerző, énekmondó (1515-1556), 1541-ig Török Bálint lantos deákjaként élt Szigetváron. Szobrát a vár főkapujánál találhatjuk, Kiss István Kossuth díjas szobrászművész munkáját 1967. szeptember 10-én avatták fel.


Millenniumi emlékmű - Szigetvár

Cím: Szigetvár

A millennium évében 2000-ben adták át Bencsik István szobrász és Dévényi Sándor közös alkotását. A park és az emlékmű a vár előterében található.


Zrinyi Miklós lovasszobra - Szigetvár

Cím: Szigetvár

A belső vár területén a kirohanás helyszínén került felállításra Somogyi József alkotása, Zrínyi Miklós lovas szobra.


I. világháborús emlékmű - Szigetvár

Cím: Szigetvár

A háborúban elesett 125 szigetvári hős tiszteletére készült emlékmű a Zrínyi tér kegyeleti parkjában található. Az emlékművet 1923-ban avatták fel, Hikisch Jenő készítette.


II. világháborús emlékmű - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Az emlékművet Vanyúr István készítette, 1992-ben avatták fel. Az áldozatok névsora a templom oldalán elhelyezett táblákon olvasható.


1956-os emlékmű - Szigetvár

Cím: Szigetvár

1956-os emlékmű - Szigetvár


Török-Magyar Barátság Park - Szigetvár

Cím: Szigetvár, 67-es út mellett
Link: www.szigetvar.hu

Magyar-Török Barátság park, Szigetvár A török állam közreműködésével kialakított parkban áll Zrínyi Miklós és Szulejmán szultán portészobra, Metin Yurdanur alkotása, az itt elhunyt török uralkodó jelképes nyughelye előtt.


Köztéri szobor - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Köztéri szobor - Szigetvár


Istvánfy Miklós szobor - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Istvánffy Miklós történetíró „A magyarok történetéről” című művében a végvári harcok hőseinek méltó emléket állított. A modern szemlélettel magyarázott események között megtaláljuk Szigetvár 1566. évi ostromának festői leírását, amelyből a költő Zrínyi Miklós is sokat merített. Istvánffy Miklós maga is tanúja volt a XVI. századi végvári küzdelmeknek. Ifjú korában Zrínyi Miklós alatt, Sziget várában volt vitézi szolgálatban. Isvánffy Miklós szobra a Vármúzeum bejárata előtt található, 1968. december 8-án avatták fel. A szobrot Kárpáti Anna készítette.


1566-os Szigetvédők emlékére - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Az 1566-os Szigetvédők emlékének állított szobor Szigetvár.


Szobrok - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Szigatvár szobrai.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Diós kertvendéglő és panzió - Dióspuszta

Cím: Dióskert (Vásárosbec)
Telefon szám: +3673 350-045, +3673 510-208
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Forró Ferencné
Link: www.dioskertvendeglo.hu

A Diós kervendéglő és panzió Szigetvártól csak 10 km -re található a Zselic dombjai között, nagyon szép kultúrált zöldövezeti környezetben a közigazgatásilag Vásárosbérchez tartozó Dióspusztán. Az étteremhez 3 ha parkosított terület tartozik, ahol lehetőség van szabadtéri sütés-főzésre, ezen környezet teljes kikapcsolódást biztosít.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Szigetvári Gyógyfürdő

Cím: Szigetvár, Tinódy u. 1/1
Telefon szám: +36-73 510-485
Link: www.szigetvarigyogyfurdo.hu

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz, ezért is volt már közel ötven éve város egyik leghőbb vágya egy európai színvonalú gyógyfürdő megépítése, mely fürdő építési munkálatai végül ez év szeptemberében fejeződtek be. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 múzeum
 

Zrinyi Miklós Múzeum - Szigetvár

Cím: Szigetvár, Vár u. 19.
Link: www.szigetvar.hu

Szigetvár - Zrínyi Miklós Múzeum A vártörténeti gyűjtemény a várban lévő Andrássy-kastély földszinti termeiben és a vele egybeépült Szulejmán szultán dzsámijában kapott helyet. A múzeum legjelentősebb látnivalója maga a vár. A vár legnevezetesebb ostroma, amiről a kiállítás is megemlékezik, Zrínyi Miklós nevéhez fűződik, aki 33 napon át védte a várat Szulejmán szultán túlerejével szemben, majd mikor az már lángba borult, az ellenségre támadt. 1566. szeptember 7-i kirohanását, hősi halálát és a csata történetét dédunokája, a költő, hadvezér Zrínyi Miklós a Szigeti veszedelem című eposzában (1651) örökítette meg. A vártörténeti kiállításon megismerhető a várvédő családfája. Török és magyar fegyverek, ágyúgolyók idézik az ostromot, a metszetek pedig az akkori katonák és főurak ruházatát. Végezetül Konrád Ignácnak a Szigeti veszedelemhez készült illusztrációi láthatók.
 sétáló utca, városkép
 

Vigadó - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Napjainkban a Vigadó (Makovecz Imre alkotása) a város egyik kiemelkedő közművelődési színtere, amelyet közművelődési megállapodásban rögzítettek szerint egy civil szervezet tölt meg programokkal.
 szálláshely
 

Kumilla Hotel - Szigetvár

Cím: 7900 Szigetvár, Olay L. u. 6.
Telefon szám: +36-73- 510-289
Fax szám: +36--73- 312-150
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelkumilla.hu

A szálloda a városközpontban található. A termálfürdő mellett hangulatos programokat szervezünk vendégeinknek, mint: lovashintós városnézés, borkóstoló a szőlőhegyen. A ház szolgáltatásai: védett parkoló, különterem, étterem, reggeli, ingyenes szaunahasználat. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Oroszlán Hotel - Szigetvár

Cím: 7900 Szigetvár, Zrínyi tér 2.
Telefon szám: +36-73 310-116
Fax szám: +36-73 510-382
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hoteloroszlan.hu

A történelmi nevezetességű Szigetvár belvárosában, a főtéren található a Hotel Oroszlán. A kétcsillagos szállodában 33 db kétágyas szoba, ebből 10 db felújított, légkondicionált és egy lakosztály, TV-vel, hűtővel felszerelve, valamint 50 fős konferenciaterem áll vendégeink rendelkezésére.


Domolos kastélyhotel - Szigetvár

Cím: Szigatvár - Domolospuszta

Ideiglenesen zárva!
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szent Rókus szökőkút - Szigetvár

Cím: Szigetvár
Link: www.szigetvar.hu

Szigetvár város főterén, a Szent Rókus templom szomszédságában található a Szent Rókus szökőkút, amelyet 2002. október 5-én avattak fel. A szobrot Veres Kálmán készítette, a posztamenshez szükséges márványt Déva város adományozta (Szigetvár testvér városa).


Országalma szökőkút - Szigetvár

Cím: Szigetvár

A belvároshoz közel, a Deák Ferenc téren lévő parkban, 2000. augusztus 20-án került átadásra az Országalma szökőkút. A kompozíciót Faragó Vilmos keramikus készítette.


Országalma szökőkút képei - Szigetvár

Cím: Szigetvár

Az Országalma szökőkút képeit Faragó Vilmos keramikus készítette.
 templom
 

Ferences templom - Szigetvár

Cím: Szigetvár, Zárda u.
Link: www.szigetvar.hu

A barokk stílusu ferences templomot 1736-ban építették. A templomban szép barokk hármas oltárt és valószínúleg a török korból származó két kõ mosdómedencét találunk. A ferences rendház ma zeneiskola. Az épületben állandó kiállításon Zágon Gyula festményeit és faragásait tekinthetjük meg.


Turbék római katolikus temploma

Cím: Szigetvár - Turbék
Link: www.szigetvar.hu

Turbéki templom Szigetvár városának külterületén, a városközponttól mintegy 3 km távolságra található. A mai templom helyén temették el Szulejmán szultán szívét és belső szerveit, majd föléje egy nyolcszögletű aranyozott kupolájú síremléket emeltek (erre emlékeztet az 1913-ban elhelyezett emléktábla). Turbék mindmáig a mohamedánok egyik zarándokhelye Európában.


Szent Rókus templom, Ali pasa dzsámija - Szigetvár

Cím: Szigetvár
Link: www.szigetvar.hu

Az Ali pasa dzsámi, mai néven Szent Rókus templom, a Zrínyi téren található.


Szulejmán szultán dzsámija - Szigetvár

Cím: Szigetvár
Link: www.szigetvar.hu

A dzsámi téglalap alaprajzú. Egykori felszerelésekhez tartozott a szószék is. A dzsámi Mekka felé néző oldalán látható a kőkeretben foglalt, valamikor csempével borított, szalaktit boltozatú imafülke, az úgynevezett mihrab. A templomnak karzata is volt, amelyet napjaikra újra felállítottak. A dzsáminak elsőrendű akusztikája van, kitűnő hangversenyterem. A dzsámit L alakban folyosó veszi körül, melynek délkeleti oldalán szintén van egy mihrab fülke. Az északnyugati oldalon csatlakozik a dzsámihoz a lapos török téglából falazott, szabályos 14- szög alakú minaret, mely négyzet alakú lábazaton áll. Hajdan 110 csigalépcső vezetett fel a körerkélyre. Jelenleg 35 darab tölgyfa lépcsője van. A XVIII. században minaret nagyrésze leomlott, valószínűleg villámcsapás érte.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Szigetvári Turisztikai Iroda

Cím: 7900 Szigetvár, József A. u. 9.
Link: www.szigetvar.hu
Telefon szám: +36-73 414-715; +3620 350-9332

A Szigetvári Turisztikai Iroda székhelye a Vigadó Kulturális Központ földszintjén található.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

HUNOR-MOZSGÓ

Cím: 7900 Szigetvár, Országút 24.
Telefon szám: 0036-73-510-103
Fax szám: 0036-73-510-103
Kapcsolattartó személy: Varjas Zsolt

Szentlászló, Mozsgó, Ibafa, Almáskeresztúr, Boldogasszonyfa, Bõszénfa
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Szigetvári Vár

Cím: 7900 Szigetvár, Vár utca
Telefon szám: +36-73 311-442; +3630 947-7287
Link: www.szigetvarivar.hu

A gazdag történelmi múltat őrző város legismertebb látványossága a vár, valamint a település török kori műemlékei. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner