12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szentmártonkáta
www.szentmartonkata.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 
 Polgármester: Dr. Boér Imre Hunor E-mail: igazgatas@szentmartonkata.hu
 Telefon: 0036-29 462-101 Fax: 0036-29 462-101
egyedi ritkaság,    internet,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 internet
 

Szentmártonkátai Teleház

Telefon szám: 0036-29-463-159
Kapcsolattartó személy: Kissné Pásztor Éva
Cím: 2254 Szentmártonkáta, Rákóczi u. 54.

Az 1990-ben alakult Községtörténeti Baráti Kör pályázata tette lehetővé, hogy 1999. április 30-tól teleház is működjön a könyvtárban. A teleház egy községi telekommunikációs szolgáltató ház és közvetlenül a polgárok által igénybe vehető szolgáltatásokat nyújt. Szolgáltatásai fokozatosan alakulnak ki a helyi igények függvényében és bárki számára elérhetőek.
 sétáló utca, városkép
 

Szentmártonkáta település

Cím: Szentmártonkáta
Link: www.szentmartonkata.hu

 
Szentmártonkáta a Tápió vidék tájcsoportjához tartozik. Budapesttől 50 km-re található, a Budapest- Újszász- Szolnok vasútvonal mentén. Önálló állomással rendelkezik. Helyi autóbuszjárata van a vasútállomástól és távolsági járat köti össze Budapesttel és Jászberénnyel.
 templom
 

Római katolikus templom Szentmártonkáta

Cím: Szentmártonkáta
Link: www.szentmartonkata.hu

A katolikus templom késő barokk, egy homlokzati tornyos épület. A Szent Márton tiszteletére emelt templom belsejét kétboltszakaszos, csehsüveg-boltozatos hajó, egyboltozatos, keskenyebb szentély alkotja. Copf stílusú berendezésében igen míves darab a szószék, az oltártábla és a tabernákulum. A főoltárkép igen jó színvonalú, a sötét tónusú, festői kép témája: Szent Márton halottat támaszt fel. A kőből készült keresztelőkút, az elpusztult középkori templom tartozéka. Fotó: www.tapiovidek.hu Antalicz Csaba.


Református templom Szentmártonkáta

Cím: Szentmártonkáta
Link: www.szentmartonkata.hu

 
A református templomot 1785-ben vették használatba a hívők. 1822-23-ban látták el toronnyal. A késő barokk, egy homlokzati tornyos épületnek, a bejárati oldali karzatát kettős pillérpár tartja. Felszereléséből a híres, reformkori pesti ötvösmesterek műveit érdemes megtekinteni. A toronyból- 1996-óta naponta harangjáték csendül fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner