12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szentes
www.szentes.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szabó Zoltán Ferenc E-mail: szirbik@szentes.hu
 Telefon: 0036-63 510-300 Fax: 0036-63 313-836
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    falusi turizmus,    galéria,    horgászat, horgásztó,    kemping,    mozi,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    teniszpálya,    termál gyógyfürdő,    uszoda, strand,    védett ritkaság,    zsinagóga

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Petőfi Szálló - Szentes

Cím: Szentes, Petőfi S. u. 2.
Link: www.petofiszallo.hu

A Petőfi Sándor utca sarkán áll a szecessziós stílusú Petőfi Szálló (Petőfi u. 2., Komor Marcell és Jakab Dezső, 1898). Ötszáz személyes színháztermét a város szülöttéről, Tóth Józsefről, a nagy jellemszínészről nevezték el.


Volt megyeháza - Szentes

Cím: 6600 Szentes, Kossuth tér 1.
Link: www.szentes.hu
Telefon szám: +36-30/441-2860

A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ a Dél- Alföldi Régióban , Csongrád megye harmadik legnépesebb városában, Szentesen található. A volt vármegyeháza szépen felújított klasszicista épületének központi, főtéri szárnyában ma Konferencia és Kulturális Központ működik.


Horváth Mihály emléktáblája - Szentes

Cím: Szentes, Kossuth L. u. 12.
Link: www.szentes.hu

 
Horváth Mihály emléktáblája. Az egykor itt állt házban, 1809-ben született Horváth Mihály. A dombormű Borsos Miklós alkotása (1981).


Heinrich Böll emléktáblája - Szentes

Cím: Szentes, Kossuth L. u. 45.
Link: www.szentes.hu

 
A Bartha János Kertészeti Szakközépiskola épületén (Kossuth L. u. 45.) találjuk Heinrich Böll emléktábláját. A Nobel-díjas német író 1944-ben a Gazdasági Iskolában működő hadikórház ápoltja volt. A


Ecseri templom romjai

Cím: 6613 Cserebökény,

Cserebökény A terület kultúrtörténeti értékekben gazdag, kiemelkedő jelentőségű a XV. századi ecseri templom romjai. A hajdani Ecser falu középkori templomának hajóromja a Veker-ér egyik szép kanyarulatánál található. Ez Szentes és határának egyetlen, részben álló középkori műemléke.
 étterem
 

Liget Étterem - Szentes

Cím: 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. (Széchenyi-liget)
Telefon szám: +36-63/400-397
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.ligetetterem.hu

A Liget Étterem Szentes legszebb részén, a belváros közelében, a Széchenyi ligetben, közvetlenül az Uszoda mellett található. A kiváló és minden igényt kielégítő konyhánk, az elegáns vendégtér, valamint a kellemes, hűsítő környezet tesz bennünket a város egyik legvonzóbb vendéglőjévé. Nyitva tartás: hétfő-csütörtök 11-21 óra, péntek-szombat 11-22 óra, vasárnap 11-21 óra. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely!
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Nyugi Tanya

Cím: Szentes, külterület
Telefon szám: +36-30 270-9559
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.nyugitanya.hu

A Nyugi Tanya Szentestől 10 km-re a Kurca folyó partján a Tisza és a Körös találkozásától nem messze található. Hamisítatlan alföldi táj veszi körül a tanyát. A látóhatár végeláthatalan, csodálatos napkelték és napnyugták várják az ideérkezőket.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Szentesi Galéria

Cím: 6600 Szentes, Kossuth tér 5. I. em.
Telefon szám: +36-63 401-012
Link: www.szentes.hu

A Szentesi Galéria 1974. április 4-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, szentesi illetve Szentesről elszármazott művészek kiállításával: Arató János, Csúcs Ferenc, Göbölyös Gyula, Sinorós Sz. György, Tokácsli Lajos, Zsille Győző. Az ország egyik olyan kiállító terméről van szó, amely kifejezetten ezzel a céllal épült, így megvilágítása és elhelyezkedése kiválóan alkalmas a képzőművészeti értékek bemutatására.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Veker öntöző-csatorna (horgászhely) - Szentes

Cím: Szentes
Telefon szám: +36-63 313-631
Link: szentesinfo.hu/gerecz

 
Kunszentmárton felől Szentes irányában Szentestöl 7 km- re,vagy a Szelevényi út Szentestől 3 km-re. Nemrégen, 1-2 éve medermélyítésel tisztítás történt. Kellemes, horgászható víz. A víz kezelője az ATIVIZIG.


Kurca főcsatorna (horgászhely) - Szentes

Cím: Szentes
Telefon szám: +36-63 313-631
Link: szentesinfo.hu/gerecz

 
Szentes várost kettészelő széles öntöző főcsatorna. Megközelithető: Felső-Kurca Csongrád felől szivattyútelep melletti bekötő útról, vagy a város észak-nyugati területén. Alsó-Kurca Szentes elkerülő úton a Berki összekötő út után 50 m-re. Az ATIVIZIG kezelésében lévő telepített egyesületi vízterület.


Gerecz tó (horgászhely) - Szentes

Cím: Szentes
Telefon szám: +36-63 313-631
Link: szentesinfo.hu/gerecz

Gerecz tó (horgászhely) - Szentes. Megközelíthető: Csongrád megye, Szentes. Szeged felől Hódmezövásárhely- Szentes ipartelepi út. Téglagyári bányató több éves egyesületi használatban.
 mozi
 

Őze Lajos Filmszínház Szentes

Cím: 6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3.
Telefon szám: +36-63 312-140
Link: www.szentesinfo.hu/mozaik/mozi.htm

A szentesiek egyetlen mozija a 200 férőhelyes Őze Lajos Filmszínház, amely a helyi születésű színművészről kapta a nevét.
 múzeum
 

Koszta József Múzeum - Szentes

Cím: 6601 Szentes, Kossuth tér 1.
Telefon szám: +36-63 401-535
Link: www.muzeum.gportal.hu
Fax szám: +36-63 313-352

A szentesi Koszta József Múzeum nyitva tartás: hétfő: szünnap, kedd-péntek: 9-13 óra, szombat-vasárnap: 13-17 óra.


Fridrich Fényirda Ipartörténeti Emlékhely Szentes

Cím: 6600 Szentes, Kossuth L. u. 6.
Telefon szám: +36-63 313-352
Link: www.muzeum.gportal.hu

Az 1905-ben épült, 1997-ben felújított Fridrich Fényírda (a múzeum ipartörténeti bemutató helye) az ország egyetlen vidéki fényírdája. A városképi jelentőségű épületben Fridrich János és lányai ill. más szentesi fotográfusok felvételei, műszerei, eszközei és szerszámai tekinthetők meg. Itt tárolják a szentesi múzeum helytörténeti gyűjteményének fotótárát, levelezőlap-gyűjteményét. Jelentős a fényképészeti- és művészettörténeti szakirodalom, melyet különböző fotóalbumok bővítenek ki.


Péter Pál Polgárház Múzeum - Szentes

Cím: Szentes, Petőfi Sándor utca 9.
Telefon szám: +36-63 313-352
Link: www.muzeum.gportal.hu

A díszkerttel és vendégházzal rendelkező, klasszicizáló stílusú, toszkán oszlopdíszes, alápincézett, utcasarokra kikönyöklő sarokház – mely a Péter Pál Polgárház nevet viseli – 1830 körül épült, s az alföldi téglaépítészet egyik korai példája (Szentes, Petőfi utca 9.). A gyűjtemény gyűjtőköre: Szentes város polgári emlékei és dokumentumai 1836-1945, a Péter-család és baráti körének rekvizitumai, valamint a szocialista kor érdekességei.
 szálláshely
 

Holdfény Panzió Szentes

Cím: 6600 Szentes, Arany János u. 8.
Telefon szám: +36-30 293-4581
Fax szám: +36-63 444-076
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Vukovich Sándorné

A családias hangulatú Holdfény Panzió Szentes központjában található. Klimatizált szobák, zárt parkoló a szabadidő eltöltéséhez internet, kábeltévé, kosárpalánk áll a vendégek rendelkezésére. A közelben lévő gyógyfürdő, szauna, wellness centrum és konditerem is kellemes kikapcsolódást biztosít. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely!
 templom
 

Szent Miklós görög ortodox templom - Szentes

Cím: Szentes, Kossuth u.
Link: www.szentes.hu

Módosabb görög családok a háborús viszonyok miatt 1726-ban Magyarországra menekültek, közülük Szentesen is többen letelepültek. 1784-ben önálló egyházközséget alapítottak. 1786-ban felszentelték Szent Miklós tiszteletére épült torony nélküli templomukat. A kisméretű templombelső kiképzése harmonikus és magas színvonalú.


Református Nagytemplom - Szentes

Cím: Szentes, Kossuth tér 3.
Link: www.szentes.hu

Az 1746-ban elvesztett, 1760-ban leégett középkori templomok helyén 1761-1776 között épült téglatemplom Mária Teréziát és fiát II. Józsefet dicsőítő, 1774-ben felhelyezett ellipszis alakú, vörösmészkő táblát őrző torony testének meghagyásával 1808-1826 között új templomot épített a református egyház.


Szent Anna Plébániatemplom - Szentes

Cím: Szentes, Szent Imre herceg u.
Link: www.szentes.hu

Szent Anna római katolikus templom A középkori templom alapjaira épült kisméretű és rossz állagú templomot a váci püspök 1842-ben bezáratta. 1844 tavaszán a templomot a ma is álló háromszintes barokk toronytest kivételével lebontották.


Evangélikus templom - Szentes

Cím: Szentes, Luther tér
Link: www.szentes.hu

Szentes belvárosában, a református és az ortodox templom szomszédságában, a Kossuth Lajos utca 9-es szám alatt igen szép, nyerstégla burkolatú, hegyes tornyú templomot pillanthatunk meg, az evangélikusok templomát.
 teniszpálya
 

Teniszpálya - Szentesi üdülőközpont

Cím: 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. (Széchenyi-liget)
Link: www.udulokozpont-szentes.hu
Telefon szám: +36-63 400-123

Különleges környezetben, a tájvédelmi liget közepén kínálunk sportolási lehetőséget a tenisz szerelmeseinek. Az országban egyedülállóan 14 darab teniszpályán lehet játszani, amiből 3 ráadásul néhány méterrel bentebb egy ligeti tisztáson található.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Termál Gyógyfürdő - Szentes

Cím: 6600 Szentes, Ady E. u. 44.
Link: www.szentes.hu
Telefon szám: 0036-63-313-765

Szentes egyetlen gyógyvízzé minősített hévízkútja, a Kórház I. biztosítja a termál- ill. gyógyvizet. Ez a kút a város első, 1957-ben fúrt kútja, 1735 méter mély, vízének hőfoka 71oC. A Termál Gyógyfürdő a törökfürdőkre emlékeztet, Dávid Károly – a budapesti Népstadion tervezője – tervei alapján 1962-ben épült.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Széchenyi-ligeti strandfürdő - Szentes

Cím: 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. (Széchenyi-liget)
Link: www.udulokozpont-szentes.hu
Telefon szám: +36-63 400-100

Az uszodalátogató vendégeink részére számos szórakozási- és kikapcsolódási lehetőség és szolgáltatás biztosított. Három hideg vizes úszómedencét, meleg termálvizes medencéket vehetnek igénybe, melyek kedvező élettani hatásuk miatt pihenésre és feltöltődésre kiválóan alkalmasak. A gyermekek is megtalálják a szórakozási lehetőségeiket, részükre pancsoló medencék, mini elefántos csúszdával vagy „gomba” csobogóval van kialakítva. Valamint minden korosztály számára élményt jelentő anakonda-, kamikáze- és gyermek-csúszda teszik színesebbé vendégeink kikapcsolódását.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Olimpiai tölgy - Szentes

Cím: Szentes, Szent Imre herceg u. és a Petőfi u. sarka
Link: www.szentes.hu

Petőfi Sándor Általános Iskola előtti téren bólogató "Olimpiai tölgy"-nek érdekes története van. Lőrincz Márton (Korond, 1911. október 28. - 1969. november 26. Argentína), az 1936-os berlini olimpián kötöttfogású birkózásban, légsúlyban aranyérmet nyert, és egy tölgyfacsemetét kapott, melyet Szentesnek ajándékozott.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Szentes

Cím: 6600 Szentes, Kossuth u. 33-35.,
Link: www.vksz.hu
Telefon szám: +36-63 400-271
Fax szám: +36-63 318-866

Az egykori megyeszékhely (1878-1950) bibliotékája a környék legszebb, romantikus stílusban épült zsinagógájában nyert elhelyezést 1998-ban. Az igényesen felújított és berendezett épületben, kellemes környezetben, korszerű könyvtári szolgáltatások biztosításával igyekeznek megfelelni a jelen kor elvárásainak

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner