12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szentdomonkos
szentdomonkos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kovács Zoltán E-mail:
 Telefon: +36-36 567-007 Fax: +36-36 567-007
sétáló utca, városkép,    templom

 sétáló utca, városkép
 

Szentdomonkos település


Szentdomonkos ez a kicsiny, 500 lelkes falu az észak-hevesi térségben található, Tarnalelesz közvetlen szomszédságában. Legközelebbi város a 10 km–re lévő Pétervására és a 38 km –re lévő Eger. Autóval, autóbusszal a 23-as és a 25-ös főutakon közelíthető meg. Aki ide látogat, azt rabul ejtheti a táj szépsége és az itt lakó emberek barátsága. Forrás és képek: www.market-info.eu
 templom
 

Római katolikus templom - Szentdomonkos

Cím: Szentdomonkos,
Link: www.market-info.eu/hu/kozsegek/.../szentdomonkos

1720 körül a Szent Domonkos tiszteletére szentelt egyháza a bükkszenterszébeti plébániához tartozott. A templom 1832 körül elhanyagolt állapotban volt, 1833-36 között Grassalkovich kegyúr Mózer Mihály kőműves mesterrel helyre állíttatta. A falu nyugati részén áll, egyhajós barokk templom szentélye és sekrestyéje megőrizte XVI. századi magját. A Szent Domonkost ábrázoló főoltárképet 1850-ben Kovács Mihály festette. Atemplom egyhajós, műemlék jellegű, barokk; felújítására 1996 ban került sor, aminek eredményeként ma már freskók díszítik a szentélyt és a hajót.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner