12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szentbékkálla
www.szentbekkalla.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Sárvári Csaba E-mail: onkormanyzat@szentbekkalla.hu
 Telefon: +36-87 478-369 Fax:  
állandó kiállítás,    borkóstoló,    borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    falusi turizmus,    lovaglás,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    nemzeti park,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Kőtenger, Hegyestű

Cím: Szentbékkálla, külterület
Link: www.szentbekkalla.hu

Szentbékkállától Mindszentkálla felé húzódik, s talán itt a leglátványosabb. A falu fölött emelkedő Kő-hegyen ház nagyságú kövek is láthatók. A legváltozatosabb kőformációkban gyönyörködhetünk s olyanok is vannak, amelyek mozognak ha valaki rálép. Valaha az itteni intenzív vulkánikus tevékenységet követően feltörő kovasavak, hévizek a laza homoküledékeket összecementálták, amit a szél, a csapadék, az erózió tovább formázott. A kövek nagysága és magassága meglepő. Némelyik ház nagyságú, mások betöltenek egy egész szobát. Mintha óriás járt volna e tájon, aki rossz, vagy jó kedvében gigászi kődarabokat hajigált.


Hegyestű

Link: www.szentbekkalla.hu

A 337 méter magas bazalthegy a Káli-medence kiemelkedõ geológiai értéke. Képzõdése: a vulkánkitörés során a bazaltláva a kürtõben megrekedt mielõtt még a felszínre érkezett volna. A megszilárdult lávát körülölelõ kõzetek lepusztultak, a bazalt megmaradt, s a kemény anyag meredek kúppá alakult. Bazaltját a 30-as évektõl 1970-ig bányászták, ma védett geológiai bemutatóhely.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kereki Káli templomrom

Link: www.szentbekkalla.hu
Cím: Szentbékkálla

A Kereki-domb tövében áll az egykori Kerekikál község középkori, román stílusú Kisfalud templomának romja, amit a törökök perzseltek fel...


Köveskúti Pálos kolostor- és templomrom

Link: www.szentbekkalla.hu

A köveskúti Pálos kolostor- és templomrom Salföldtől délnyugatra, 3km-re, az Örsi-hegy oldalában található. 1262-ben említik először oklevélben. A 16. század közepe táján, a török veszély miatt hagyták ott a lakói. A templom falai még ma is állnak, láthatók gótikus ablakai.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Szentbékkálai kőfejtő

Link: www.szentbekkalla.hu
Cím: Szentbékkálla, külterület

A Szentbékkállai Kőfejtő geológiai feltárásban egy közel Észak-déli irányú egykori völgy hosszmetszete tárul elénk, melyben a kitörésekhez kötődő üledékes kőzeteket (piroklasztitokat) láthatunk. A pirokraszt-ár ebben a völgyben haladt déli irányban, miután a vulkán nagy erejű kitörésének felhője összeomlott.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kálla Vendégház

Link: www.kali.hu/szallas/kalla
Cím: 8281 Szentbékkálla, Petőfi u. 10.
Telefon szám: +36-20 602-8845
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Deme József

Szentbékkállán felújított parasztház kiadó. Férőhelyek száma: 2-6 fő. Teljesen felszerelt konyha, fürdőszoba áll a vendégek rendelkezésére. A gondozott kertben kerti bútorok, grillezésre, illetve bográcsos főzésre alkalmas tűzrakóhely és a pajtában ping-pong asztal segíti a kikapcsolódást.


Beta Eszter Panzió

Link: www.kali.hu/szallas/eszter
Cím: 8281 Szentbékkálla, Kossuth u. 17
Telefon szám: +36-87-478-501;+36-70-318-9992
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-87-478-501

Családias hangulatú panzió Szentbékkála szívében, a csendet, pihenést, természetet kedvelő vendégek részére. Szentbékkála Magyarország egyik legromantikusabb táján, a Balatontól északra fekvő vulkáni eredetű hegyektől övezett Káli-medencében található, mely egészséges éghajlatáról híres.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Káli Polo Klub, lovaspóló

Link: www.kalipoloclub.hu
Cím: Szentbékkálla
Telefon szám: +36-30-977-1188
Kapcsolattartó személy: Dvoracsek György

Jelenleg is Szentbékkállán található az ország egyetlen nemzetközi méretű pályája, ahol az elmúlt évek során megfordultak argentin, osztrák, német, egyiptomi, cseh, moldovai vendégjátékosok és edzők. Szeretettel várjuk barátságos környezetben azokat a lóbarátokat, akik szakszerű útmutatás és felügyelet mellett, itt tenyészetett és kiképzett pólólovakon szeretnék megtapasztalni a pólójáték hihetetlen élményét és gyarapítani a magyar játékosok táborát.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Szüreti felvonulás

Link: www.szentbekkalla.hu
Cím: Szentbékkálla

A Szüreti Felvonulás minden a bortermő vidéek falvai életében jelentős esemény. Így van ez Szentbékkállán is. A falu Mindszentkállával karöltve rendezi meg évente e fontos rendezvényt. A felvonulók minden páros évben Szentbékkálláról-Mindszentkállára, páratlan évben Mindszentkálláról-Szentbékkállára sétálnak át.
 múzeum
 

Helytörténeti múzeum - Szentbékkálla

Link: www.szentbekkalla.hu
Cím: Szentbékkálla

A Szentbékkállai Helytörténeti múzeum a település írásos és tárgyi emlékeit mutatja be. A Múzeum 1999. július 31-én létesült, létrehozója: Oltárczi Ferenc tanár.
 templom
 

Római katolikus templom Szentbékkála

Link: www.szentbekkalla.hu
Cím: 8281 Szentbékkálla, Kossuth Lajos út 14.
Telefon szám: +36-87-702-894

A mai templomot gróf Eszterházy Károly egri püspök (nem védnöki kötelességből, hanem barátilag, mintegy társ birtokosi kegyeletből és nemes lelkiségből) építtette 1790-1799 között, késő barokk stílusban. A terveket valószínűleg Fellenthály Fellner Jakab készítette.
 szálláshely
 

Valéria Vendégház   Info

Link: www.kali.hu/szallas/valeria
Cím: 8281 Szentbékkálla, Dózsa Gy. u.7.
Telefon szám: 06/30/927/2422
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Molnár Károlyné

Ha pihenésre vágyik, szeretettel várjuk a Káli-medence ékköveként is gyakran nevezett kis faluban, Szentbékkállán a Valéria Vendégházban. A nyugodt környezet és a Balaton közelsége garantálja a felüdülést minden korosztály számára kisebb-nagyobb közösségeknek egyaránt. Vendégházunk a nevezetes kőtenger szomszédságában, csendes, békés környezetben fekszik. Modern családi ház , jól felszerelt konyhával, nagy rendezett udvarral, kerti bútorokkal valamint fedett pavilon áll a vendégek rendelkezésére. A felszerelt konyha és étkező lehetőséget biztosít a helyben való főzésre, ezt kiegészítve az udvaron található bográcsozási, szalonna sütési lehetőség. A gondosan rendben tartott és zárt udvaron biztonságos a parkolási lehetőség. Gyermekes családoknak is kiváló lehetőséget nyújt a pihenésre, kikapcsolódásra, hiszen a környék számos látnivalóval és szabadidő eltöltési lehetőséggel várja az ide érkező vendégeket. Sok szeretettel várunk minden vendéget, garantáljuk, hogy a pihenésük felüdülés lesz. 2 db külön bejáratú apartman. Mindegyikben 4db 2 ágyas szoba. Pótágy elhelyezése megoldható. Ár: 3000.-Ft/éj/fő + Idegenforgalmi adó 100.-Fő/éj 18 év felettiek számára.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner