12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szenta
www.szenta.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Sashalmi Miklós E-mail: szenta@somogy.hu
 Telefon: +36-82-571-037 Fax: +36-82-471-294
falusi turizmus,    gyógyfürdő,    horgászat, horgásztó,    internet,    lovaglás,    mozi,    múzeum,    templom,    védett ritkaság

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Hatkereki tározó (horgászhely) - Szenta

Cím: Szenta, külterület

Szenta határában a Hatkereki tározó horgászhely területe 4,2 ha.


Csurgói Kis-tó (horgászhely) - Szenta

Cím: Szenta

 
Szenta határában a Csurgói Kis-tó horgászhely területe 2,3 ha.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Török Lovastanya Lovas Klub - Szenta

Cím: 8849 Szenta Török Lovastanya
Telefon szám: +36-30-524-2388
Fax szám: +36-82-/472-453
Link: www.lovastanyaszenta.hu

A Török Lovastanya csodálatos erdokkel, patakokkal és halastavakkal körbevett, a környezetében Csurgó, Nagyatád és a Baláta-tó szomszédságában helyezkedik el. A 7 hektáros területen fekvo lovastanya egész évben nyugodt és csendes pihenést, kikapcsolódást biztosít minden vendége számára.
 templom
 

Református és evangélikus templom - Szenta

Cím: Szenta
Link: www.szenta.hu

1874-ben a falu református és evangélikus lakói építették fel a település szélén álló templomot, melyet a régi hagyomány szerint ma is közösen használnak. A toronyban megszólaló harangokat Németországban készítették. Istentiszteletet minden második vasárnap délután tartanak.


Római katolikus templom - Szenta

Cím: Szenta
Link: www.szenta.hu

A római katolikus templom 1873-ban épült, védõszentje Szent László. Szentmisét szombaton este, illetve vasárnap délelõtt tartanak. A templomhoz vezetõ úton található az az emlékmû, melyet a világháborúk áldozatainak tiszteletére emelt a közösség. A két világháború hadszínterein 70 szentai vesztette életét.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Ősláp - Szenta

Cím: Szenta, külterület
Link: www.szenta.hu

A Szenta és Kaszó között elterülõ Baláta Somogy legféltettebb természeti kincse. Az õsláp kialakulása a jégkorszakig nyúlik vissza, ám védettségét csak 1942-ben mondták ki. Az érintetlen természetben különös növény- és állatvilág él. Itt található az Aldrovanda nevû húsevõ növény, amely mindössze 7-10 centiméter hosszú, s vízi rovarokkal és mikroszkopikus rákokkal táplálkozik. Növényritkaság a tõzegeper, az osztrák pajzsika, a lápi csalán. E tájon fészkel a fekete gólya (a Balátán egyébként 68 madárfajt figyeltek meg), itt kereng a halászsas, a vízben jó élõhelyet talált a vidra, s a Balátán szép számmal akad a keresztes viperából is. Az õstermészetet kisvasúttal érdemes megközelíteni, ez Szenta és Kaszó között közlekedik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner