12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szegilong
www.szegilong.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: TALÁROVICS LÁSZLÓ E-mail:
 Telefon: +36-47/591-000 Fax: +36-47/591-000
horgászat, horgásztó,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom,    vízi sportok, kikötő

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Bodrog folyó - Szegilong

Cím: Szegilong
Link: www.szegilong.hu

Szegilong alatt kanyarog Tokaj-hegyalja leghíresebb folyója a Bodrog. Meredek, szakadékos itt a part, és a gyönyörű folyókar íve, megfogja az idelátogatót. Kedvelt horgászhely, mert a kristálytiszta vize, kedvelt élőhelye a békés és ragadozó halaknak egyaránt. Kapitális halak birodalma ez, ahol nem ritkák az 50-60 kilós harcsák sem. Minden évben itt rendezik meg az országos Feeder és Tímár kupát, messze vidékről idecsalogatva a horgászokat. Ezek a többnapos események több száz turistát csalogatnak ide, és garantált a szíveslátás.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Szegilong

Cím: Szegilong, Dózsa György u.6
Link: www.szegilong.hu
Telefon szám: +36-47 391-001 +36 (30) 213 78

Szegilong büszkesége a 2007-ben, Európai Uniós támogatással épült tájház jellegű borháza, mely különleges ötvözete a tájháznak és a turistaháznak. A korabeli bútorok különleges hangulatot, élményt nyújtanak. Ezek nem pusztán a népi életmód emlékeit mutatják be, de a tájház működő kemencéjében süthetnek, ha pedig bográcsozni támad kedvünk ezt is megtehetik a Tájház melletti területen. A vendégeinknek igény esetén borkóstoló programokat is szervezünk. A hagyományőrző vendégházban azonban teljes az összkomfort és a kényelem. A földszinti szobákban 3-4, az emeleten 5-6 személy részére biztosított a szálláshely.
 sétáló utca, városkép
 

Szegilong - település

Cím: Szegilong,
Link: www.szegilong.hu

Szegilong varázslatos kicsi falu - nyugodtságot, békét áraszt. Tavasszal a község hosszú utcája mindkét oldalán rózsaszín virágdíszbe öltöznek a díszszilvafák, aki egyszer látta sosem felejti el.
 vízi sportok, kikötő
 

Bodrogzug - Szegilong

Cím: Szegilong,
Link: www.szegilong.hu

Szegilong szomszédságában található, egy 5000 hektárnyi csodavilág, a Bodrogzug. Ez az érintetlen ősállapotában is gyönyörű tavakkal, lápokkal, vizes élőhelyekkel tarkított vidék igazi turista attrakció. Van itt látnivaló bőven, hiszen 1986-tól Természetvédelmi, 2002-től pedig Világörökségi terület ez, egyedülálló növény és állatvilággal. A turisták számára lehetőség adódik, egy 5km-es illetve egy 9km-es sétatúrára a csodaszép bodrogzugi ösvényeken, ahol élőkörnyezetükben figyelhetik meg az ott élő állatokat, növényeket.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner