12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szatmárcseke
www.szatmarcseke.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Csoma Zoltán E-mail: szatmarcseke@szatmarcseke.hu
 Telefon: +36-44-712-035 Fax: +36-44-712-135
állandó kiállítás,    borkóstoló,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fogorvosok,    gasztronómiai különlegesség,    híres étterem,    híres személy,    internet,    kávézó, teaház, kávéház,    képzőművészet,    kézműipar,    kilátó, panoráma,    múzeum,    régiség, antikvitás,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Kölcsey emlékszoba - Szatmárcseke

Cím: Szatmárcseke, Kölcsey u.46.
Link: www.szatmarcseke.hu

Kölcsey emlékszoba
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Csónakos fejfás temető - Szatmárcseke

Cím: Szatmárcseke, Református temető
Link: www.szatmarcseke.hu

Szatmárcseke egyik nevezetessége a népi csónakos fejfás temető. Református műemlékké nyilvánított temető.


Kölcsey síremléke - Szatmárcseke

Cím: Szatmárcseke, Református temető
Link: www.szatmarcseke.hu

Kölcsey Ferenc 1838. augusztus 24-én halt meg Szatmárcsekén. Sírja sokáig jeltelen volt, 1854-ben készítették el az első síremlékét, Gerenday Antal műhelyében. A derékban ketté tört, klasszicista stílusú oszlopot a Bach-rendszer csak 1856-ban engedte felállítani. Ez a síremlék 1938-ig a református temetőben volt, ekkor átkerült a Művelődési Ház udvarára. A költő sírhelyére a jelenlegi síremléket 1938-ban, halálának 100. évfordulójára emelték. Ez hasáb alakú, talpazaton álló urna, hat pálmaleveles oszlop veszi körül, amely hatszög alakban tört erőteljes párkány hord. A klasszicista stílusú síremléket, szintén a Gerenday Testvérek nevet viselő sírkőgyár készítette. A később felújított emlékművet 2001. augusztus 16-án Mádl Ferenc - a Magyar Köztársaság elnöke - avatta fel.


Emlékművek - Szatmárcseke

Cím: Szatmárcseke

Emlékművek Szatmárcsekén.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Jakab Vendégház - Szatmárcseke

Cím: 4945 Szatmárcseke Széchenyi u. 54.
Telefon szám: +36-44/364-288;+36-70/526-1216

Jakab Vendégház - Szatmárcseke. Szolgáltatások: felszerelt konyha, garázs, játszótér
 múzeum
 

Szatmárcsekei Tájház

Cím: Szatmárcseke, Vasvári Pál u. 4.
Telefon szám: +36-44-377-772
Link: www.szatmarcseke.hu

 
Szatmárcsekei Tájház a XIX. század végén készült bútorok és tárgyak láthatók a három helyiségből álló, szabadkéményes ház első szobájában.
 sétáló utca, városkép
 

Zsup-tetős ház Szatmárcseke

Cím: Szatmárcseke

Zsup-tetős ház
 templom
 

Református templom - Szatmárcseke

Cím: Szatmárcseke
Link: www.szatmarcseke.hu

A szatmárcsekei református templom hírneves, 1729-ben épített fatoronya 1865. július 2.-án reggel leégett. A tűz martalékává vált a toronyban lévő két harang is, amelyeket 1787-ben, illetve 1800-ban öntöttek. A szatmárcsekei református templom kőtornya 1920-ra készült el. A templom építésével párhuzamosan átalakították a lelkészlakot is.


Római katolikus templom - Szatmárcseke

Cím: Szatmárcseke
Link: www.szatmarcseke.hu

Szatmárcseke első római katolikus temploma és plébániája 1841-re épült fel. 1853-ban öntetett a harang, és 1862-ben feszületet állítottak fel a templom előtt. 1866-ban fejezték be a templomtornyot. A templom első nagy felújítása 1901-ben történt, ekkor szerezték be az új orgonát is. Az 1907-ben öntetett két új harangot 1916-ban hadi célokra vették igénybe. 1922-ben bádoggal újrafedték a tornyot. Épült 1922-ben

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner