12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szarvaskő
www.szarvasko.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szabóné Balla Marianna E-mail: onkormanyzat@szarvasko.hu
 Telefon: 0036-36-352-020 Fax: 0036-36-352-020
kemping,    kilátó, panoráma,    nemzeti park,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    téli sportok,    templom,    vár, várrom

 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Major-tetői kilátó - Szarvaskő

Cím: 3323 Szarvaskő, külterület

A várral szemközt magasodó hegyre épült egy átjátszótorony, amely köré- természetvédelmi okokból – fából ácsolt kilátót építettek 2004 év végén adták át a kirándulók nagy örömére. A falu központjából egy kellemes, ám meredek sétával megközelíthető a torony, melyről csodálatos kilátás nyílik a települést körbeölelő dombokra de a Bükki Nemzeti Park délnyugati része, sőt Eger városa is látható. Fotó: palocut.hu
 programok, rendezvények
 

Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskő

Cím: Szarvaskő, Ófalu (több helyszínen)
Telefon szám: +36-36 352-020; +3630 386-4647
Link: www.szarvasko.hu

Szarvaskőben évente megrendezésre kerül a Csipkebogyó Fesztivál. 2018-ban október 21-én 10:00 órától várják az érdeklődőket. A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvár főzés bemutatása mellett szórakoztató programokkal, fűtött sátorral, csipketeával, csipkelekváros kaláccsal és kenyérrel és Nagy Szeretettel várjuk az érdeklődőket.


Csipkebogyó fesztivál 2018 - Szarvaskő

Cím: 3323 Szarvaskő, Ófalu (több helyszínen)
Telefon szám: +36-36 352-020
Link: www.szarvako.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2018-10-21
Meddig: 2018-10-21

Csipkebogyó fesztivál Szarvaskőn 2018. október 21-én. 10-órától. A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvár főzés bemutatása mellett szórakoztató programokkal, fűtött sátorral, csipketeával, csipkelekváros kaláccsal és kenyérrel és Nagy Szeretettel várjuk az érdeklődőket.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Szarvaskő

Cím: Szarvaskő
Link: www.szarvasko.hu

Szarvaskő a Mátra, illetve a Bükk hegység találkozásánál szépfekvésű kis falu. Megközelíthető közúton (25-ös), Egerből menetrendszerinti kisvasúttal, illetve autóbuszjárattal.
 templom
 

Római Katolikus Templom - Szarvaskő

Cím: 3323 Szarvaskő, Rákóczi Ferenc út
Link: www.szarvasko.hu

1840-1845 között épült fel, klasszicista stílusban. A templomot 1845-ben szentelték fel, Keresztelő Szent János tiszteletére. Ettől kezdve a szarvaskői búcsú napja június 26.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Szarvaskői vár romjai

Cím: 3323 Szarvaskő, külterület
Link: www.szarvasko.hu

Az 1295-re felépült Szarvaskői várat Püspök várnak (Castrum Episcopi) nevezték, mivel a püspök építtette, az Ő birtoka volt. A vár működésének egy idejében Tarisznyavárnak is hívták, mert Eger várához tartozott, annak volt az egyik elővára. A várőrség hetenként váltotta egymást és az őrség mindig tarisznyában, vitte magával a hideg elemózsiát.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner