12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szalonna
www.szalonna.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Balogh Zsolt E-mail: onkormszalonna@t-online.hu
 Telefon: +36-48-558-204 Fax: +36-48-458-001
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    vízi sportok, kikötő

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Freskók Szalonna

Cím: Szalonna, Református templom

A diadalív bélletén prófétamellképek és Agnus Dei található. A próféták sorrendben: Énok, Ábrahám, Dávid király, Jeremiás, Dániel, Illés.


Szent Margit freskó

Cím: Szalonna, Református templom, Kossuth u. 48.

A szentély déli falán található legenda jelenetei: Margit a sátán fejére lép, Margitot Olibrius elé vezetik, Margit megvesszőzése, Margit a hordó mellett, Margit lefejezése.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Tópart Vendégház Szalonna

Cím: 3754 Szalonna, Kossuth út 7. sz.
Telefon szám: +36-48/458-052;+36-20/458-3327
Fax szám: +36-46/786-069
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.topartvendeghaz.hu

Tópart Vendégház Szalonna. 1 db 4 ágyas, 3 db 3 ágyas, 6 db 2 ágyas szoba, 1 db 5 személyes apartman / max. 30 fő/ áll a vendégeink rendelkezésére. Kirándulni vágyó vendégeink részére 5 db kerékpárt is biztosítunk. Sátorozási, parkolási lehetőség belső zárt parkolóban. A kertben szalonna sütési, grillezési lehetőség. Horgászás a közelit tavon. Túrázás a környék településeinek, látványosságainak felfedezésre. OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Rakacai-tó

Cím: Szalonna, külterület

Szalonnától alig 1, 5 km-re a falu határában duzzasztották fel a Rakaca-patakot. Így keletkezett a Rakacai-tó, Magyarország egyik legnagyobb (5, 5 millió köbméteres) víztározója. A tó és környéke a horgászok és a vízisportok kedvelőinek igazi paradicsoma.
 templom
 

Árpád-kori református körtemplom és harangláb

Cím: Szalonna, Kossuth u. 48.

Szalonnán található - átalakított formában - a művelődéstörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségű Árpád-kori körtemplom. A magyar királyság első századában épített körtemplomot a 13. században négyszögletes hajóval bővítették. Ebben az idôben készült a szentély belső falán az Antiochiai Szent Margit vértanúságát megörökítő falikép. A 15. század elején készült el a szepességi származású András mester falfestménye, amely a diadalívben, kör alakú mezőkben a próféták mellképeit ábrázolja, az ívzáradékban Isten báránya látható.


Római katolikus templom - Szalonna

Cím: Szalonna, Petőfi Sándor u.
Link: www.szalonna.hu

Római katolikus templom - Szalonna
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strand - Szalonna

Cím: Szalonna,

Szalonna az Aggteleki Nemzeti Park és Szlovákia szomszédságában /20 km-re/ fekvő település. Határában található az ország egyik legnagyobb ivóvíz-tározója a Rakacai víztározó, mely fürdésre, horgászásra alkalmas.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner