12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szalaszend
www.szalaszend.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Tóth István E-mail: onkszalaszend@t-online.hu
 Telefon: +36-46 470-101 Fax: +36-46 470-101
kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Hőnig kastéy - Szalaszend

Cím: Szalaszend,
Link: www.szalaszend.hu

Szalaszenden található a későbarokk stílusban épült, 18. század végén átalakított Hönig kastély. A kastély a 18. század végi átalakításakor nyerte el jelenlegi formáját. A kastélyt a Henkey-Hőnig, majd ezután a Külkey család lakja. Utcai homlokzatában a kosáríves, beüvegezett tornác válik hangsúlyossá. A kastélyban fiókos kolostorboltozatok fedik le a helyiségeket. A kastély ma a falu polgármesteri hivatalaként és művelődési házaként, illetve helyi könyvtárként működik.
 templom
 

Szalai református templom - Szalaszend

Cím: Szalaszend
Link: www.szalaszend.hu

Szala jelenlegi templomát 1824-28 között építették fel késő barokk stílusban. A templom falait támpillérek erősítik, nyugati vége félköríves záródású. A 8 x 16 m-es belső terében 200 ülőhely van. Mennyezete fából készült. A szépen díszített rokokó szószék Máramarosszigeten 1828-ban készült. A templomot 1891-92-ben megújították, ekkor készült el a keleti homlokzati 10 m magas fatornyocskája is.


Alsószendi református templom - Szalaszend


 
Alsószendi református templom műemlék. Valószínűleg a XV. Században épült, gótikus stílusban. Ezt bizonyítja támpilléres, a nyolcszög három oldalával záruló keleti szentélye. 1630-35 között újjáépítették, a templom hajóját pedig nyugat felé kitoldották, toronytalan volt.1804-ben emelték a nyugati homlokzata előtti 20 m magas tornyát. A torony alatti belső kapuja félköríves, felső zárókővel készült.


Római katolikus templom - Szalaszend

Cím: Szalaszend,
Link: www.szalaszend.hu

Római katolikus templom - Szalaszend

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner