12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szabadbattyán
www.szabadbattyan.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szabó Ildikó E-mail: hivatal@szabadbattyan.hu
 Telefon: +36-22 588-100 Fax: +36-22 363-052
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    múzeum,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 étterem
 

Pokol Pince Étterem

Telefon szám: +36-22 588-028
Cím: 8151 Szabadbattyán, 70 sz. út
Link: pokolpince.hu

A Pokol Pince Étterem Székesfehérvár és Szabadbattyán között, a 7-es fő út (régi 70-es) mellett, a Sárréte vidékének kapujában található. Az országban egyedülálló összefüggő halastórendszer közelében, 8 kilométernyire a táci Gorsium római kori ásatástól.


Gorsium Megálló Étterem

Cím: Szabadbattyán, M7 autópálya 69-70 km.
Link: www.gorsiummegallo.hu

A Gorsium Megálló pihenőhely az M7 autópálya Budapestre vezető oldal Szabadbattyánnál a 70-es km-nél található. A pihenőhely 2005. szeptemberében nyitotta meg kapuit.


Csíkvár Étterem

Cím: 8151 Szabadbattyán, Széchenyi út 1.
Link: csikvar.internettudakozo.hu
Telefon szám: +36-22/363-050
Fax szám: +36-22/363-050
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az étteremünk több éve várja minden kedves látogatóját Szabadbattyán központjában.Magyaros ételektől a különböző külföldi inyencségekig,minden megtalálható nálunk. Emellett rendezvényszervezéssel is foglalkozunk.Az étterem adta lehetőségek keretein belül céges rendezvényeket,magán rendezvényeket is vállalunk.
 múzeum
 

Kula-őrtorony, Szabadbattyán

Cím: 8151 Szabadbattyán, Kula tér
Link: www.szabadbattyan.hu
Telefon szám: +36-70 565-1035
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A torony - török nyelven: kula - a XVII. század elején épült. A helyreállított épületben 1981-ben nyílt meg a megyei múzeum török kori anyagát bemutató kiállítás. A három emelet magas torony elődje a tatárjárás után, a XIII. században épült fel a sárvízi átkelő melletti dombon, feltehetően lakótorony céljából. A törökök Székesfehérvár bevételekor, 1543-ban először lerombolták, majd miután a Fehérvár visszahódításáért vívott harcok idején a sárvíz egyetlen átkelőjének stratégiai szerepe megnőtt, új tornyot építettek. A kis erősség - amely körül a XVI-XVII. században szerény település alakult ki - a török kiűzése után elvesztette jelentőségét, az omladozó tornyot magtárként használták.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Cifrakert

Cím: Szabadbattyán
Link: www.szabadbattyan.hu

A Sárvíz két ága (a Nádor- és a Malom-csatorna) mentén található Cifrakert, 42 hatalmas, különleges formájú, öreg platánja, magas kőrisei, fehér nyárfái, zöld juharfái, nagylevelű hársai igazi botanikai különlegességek. A burjánzó növényzet, a bámulatos méretű és formájú fák létét a magas talajvíz és a dús tápanyag-utánpótlás magyarázza. A kertet az 1870-es években Batthyány gróf telepítette az ősi családi kastély köré. A kastély mára az enyészeté lett. Az ősplatánoshoz 2000 augusztusában fahidat építettek.
 sétáló utca, városkép
 

Szabadbattyán település

Cím: 8151 Szabadbattyán
Link: www.szabadbattyan.hu

Szabadbattyán település a Bakony hegység lábától délre húzódó Sárrét vidékén terül el. A besenyők által lakott községneve oklevélben 1279-ben bukkan fel először Bathyan (Battyán) alakban.
 templom
 

Római katolikus templom Szabadbattyán

Cím: 8151 Szabadbattyán, Csíkvár tér 2.
Link: www.szabadbattyan.hu
Telefon szám: +36-22 363-049

Szabadbattyán római katolikus templomát a Batthyány család építette. Az első főoltárképet a család egyik nőtagja festette. A templom bejárata felett a Batthyány család címere látható.


Szabadbattyáni Református Egyházközösség temploma

Cím: 8151 Szabadbattyán, Petőfi u. 68.
Telefon szám: +36-22 364-017

Szabadbattyáni Református Egyházközösség temploma.
 programok, rendezvények
 

Török családi est a Kula toronyban

Cím: 8151 Szabadbattyán, Kula tér
Telefon szám: +36-70 565 1035
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.facebook.com/pg/Kulatorony
Mikortól: 2018-06-23
Meddig: 2018-06-23

Múzeumok éjszakája a toronyban! Török családi est, fáklyás tárlatvezetés a Kula toronyban. 2018. június 23-án. Sétánk során visszarepülünk pár évszázadot, halk török zenekíséret mellett megismerhetjük a település, a Batthyány család, és nem utolsó sorban a torony évszázados történetét. Érdekesség, hogy a torony ad kiállítóhelyet a település határában feltárt IV. századi római palota freskóleleteinek is, melyet Seuso palotaként tartanak számon a régészek. A tárlatvezetés mellett török ételekkel, kisebbek számára pedig kézműves foglalkozással várjuk a kedves érdeklődőket. Lehetőség lesz színezésre, társasjátékra, és egy török különlegességet, karagöz (török árnyjáték) bábúkat is készíteni fogunk. Várunk mindenkit szeretettel!

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner