12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szőreg (Szeged)
www.szoreg.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester:   E-mail: info@szoreg.hu
 Telefon: +36-62-405-132 Fax:  
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    Hungarikum,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kőkereszt emlékhelyek - Szőreg (Szeged)

Cím: Szőreg (Szeged), Szerb utca

Kőkereszt emlékhelyek - Szőreg (Szeged)


Teknősbékás fiú szobor - Szőreg (Szeged)

Cím: Szőreg (Szeged), Szerb utca

Kampfl József 250 cm-es mészkő szobra 1976-ban elkészült, majd Berlinben kiállították. A visszaszállításakor azonban darabokra tört. A művész újrafaragta művét. Egy évtizedes hányattatás után 1988-ban került mostani helyére.


Szent Katalin szobor - Szőreg (Szeged)

Cím: Szőreg (Szeged), Szerb utca

A fején koronával ábrázolt szent egyik kezében olajágat, másikban kereket tart – utalván halálának körülményeire: Katalint hitéért kerékbe törték. A talapzaton Szőreg címere is látható.


Árpád-kori templomrom - Szőreg (Szeged)

Cím: Szőreg (Szeged), Apátság u.

13. századi, először 1333-ban említett plébániatemplom romjai. Ettől keletre állt a 11. században Szent Fülöp tiszteletére emelt, először 1192-ben említett, a kunok 1280-as lázadásakor elpusztult monostor.
 Hungarikum
A Hungaricum közösségi oltalom alatt álló különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban.
 

Szőregi rózsa

Cím: Szőreg (Szeged)

Több mint 100 éve, az 1800-as évek végén kezdtek rózsatöveket termeszteni a Tisza-Maros szögében. A löszös talaj, a sok napsütés, az öntözési lehetőség és a generációkon át megörökölt szakmai tudás egyedülálló minőséget produkál. Évente 4-5 millió rózsatövet llítanak elő Szőregen, egy-egy tőben a termesztő 3 évi munkája van. A hazai rózsatermelés 98 százaléka származik erről a tájról.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Rózsák tere - Szőreg (Szeged)

Cím: Szőreg (Szeged), Szerb utca

A Rózsák tere Szõreg központi helyen – a Szerb u. – katolikus templom – Szegfû utca – általános iskola által határolt közterületen 2003. év végén került kialakításra az 1.939 m2 nagyságú tér.
 programok, rendezvények
 

VIII. Szőregi Rózsafesztivál

Cím: Szőreg (Szeged), 6771. Hősök tere 5.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Avramov András
Link: www.szoreg.hu

A VIII. Szőregi Rózsafesztivál 2006. június 23-25. között kerül megrendezésre. /Fotó: www.szoreg.hu honlapról/
 sétáló utca, városkép
 

Napsugaras parasztház - Szőreg (Szeged)

Cím: Szőreg (Szeged), Szerb utca

Napsugaras parasztház - Szőreg (Szeged)
 templom
 

Görögkeleti szerb templom - Szőreg (Szeged)

Cím: Szőreg (Szeged), Szerb utca
Link: www.szoreg.hu

A szőregi görögkeleti szerb templom a környezetébõl kiemelkedõ löszháton épült a szerbek elsõ kõtemploma. A népi emlékezet szerint ezen a helyen állt korábban a fából épült ortodox templom is. A mai templom titulusa mint az elõzõé: Kisboldogasszony (\"Isten anyjának születése\").


Római katolikus templom - Szőreg

Cím: Szőreg (Szeged), Szerb utca

A Szőreg elsõ katolikus templomát a kincstári igazgatóság ösztönzésére 1752-ben építették föl. E kicsiny, fából épült templom helyén 1816. november 25-én szentelték föl a Vedres István tervei szerint épült mai templomot.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner