12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szügy
www.szugy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fernyó Gábor E-mail: info@szugy.hu
 Telefon: +36-35 344-117 Fax:  
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    internet,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Védett hársfa a volt vármegyeháza udvarán

Cím: Szügy, Rákóczi u. 99-103.

Szügyön a volt vármegyeháza udvarán álló védett, idős, odvas, hársfa, mellyel a település a régi megyegyűléseknek állított emléket.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Szügy - Berekalji Horgász Egyesület vízterülete

Cím: Szügy - Hohora között
Telefon szám: +36/30-239-3176
Kapcsolattartó személy: Fazekas József
Link: www.tavak.hu

Elhelyezkedés: Balassagyarmattól kb. 7 km.-re, Szügy-Mohora községek között, a feketevíz patak befolyásánál, a Csesztvei elágazótól balra, a fénysorompós vasúti átjáró után helyezkedik el. Kezelő: Berekalji Horgász Egyesület
 internet
 

eMagyarország Pont - Szügy

Cím: 2699 Szügy, Kossuth út 6.
Telefon szám: +36-35-544-046
Kapcsolattartó személy: Marcinkó János
Fax szám: +36-35-344-342

Internet elérhetőség, eMagyarország Pont Pont.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Simonyi-kastély (régi vármegyeháza)

Cím: Szügy, Rákóczi u. 99-103.

A XVIII. század közepétől 1790-ig Szügyben tartotta törvényszékeit a vármegye, tehát ez a falu volt Nógrád megye székhelye. A közgyűlések színhelyéül az egykori Kubinyi-kastély szolgált, ami azonban az idők során elpusztult – egyes vélemények szerint tűzvész rombolta le. Azonban teljes szépségében megmaradt az 1750 táján épített két barokk őrtorony, amely emeletes manzárdtetős épület, és a közöttük lévő oromzatos kapuval hangsúlyozott, lőréses kőkapuzat. Az 1980-as években a helyi közösségi vezetésével feltárták a volt vármegyeháza alapjait, amely ma megtekinthető a mai modern általános iskola épülete előtt.
 kiemelt szolgáltató
 

Cserhát-völgyi Juhász Kenel

Cím: Szügy
Telefon szám: +36-70-550-2823; 20-286-8655
Kapcsolattartó személy: Juhász Zoltán
Link: juhaszkennel.atw.hu

Kutyáinkat évek alatt, köszönhetően az Internet adta lehetőségeknek, szerte az országban megismerték. Tenyészetünkből kikerült kutyák egyaránt megtalálhatóak, Budapesten, Szombathelyen, Pécsen, Debrecenben, és számos helyen az országban. De a külföld sem ismeretlen fogalom már nálunk. Több barátunk él az Unióban és az államokban is, aki öregbíti hírnevünket. A kutyázás a mai napig egy nagyon szép hobbynak tartom,ahol barátságok, kapcsolatok szövődnek.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Szügy

Cím: 2699 Szügy, Rákóczi út
Telefon szám: +36-35-544-046

 
A múzeum a helyi tárgyi emlékeket gyűjti és mutatja be. Így láthatjuk egy palóc ház berendezését és a mezőgazdasághoz, gazdálkodáshoz kötődő tárgyakat. A ház az első szobából (tiszta szoba), a konyhából, a hátsó szobából (lakószoba), a pincéből és a szinből áll, ami a gazdasági eszközök tárolója volt. Bemutatásra kerülnek a régi viseletek, a vetett ágy, faragott lócák, székek, bútorok, stb. Nyitva: bejelentkezés alapján.
 templom
 

Római katolikus templom - Szügy

Cím: 2699 Szügy, Rákóczi u. 88/a.

Római katolikus Szent Lukács templom - Szügy


Evangélikus templom - Szügy

Cím: 2699 Szügy, Rákóczi u. 55.
Telefon szám: +36-35 344-319
Fax szám: +36-35 344-319
Link: szugy.lutheran.hu

Szügyön 1774-ben kezdték építeni a most is álló nagy templomot, mely Nógrád megye legnagyobb evangélikus temploma.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner