12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szögliget
www.szogliget.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Üveges Attila E-mail: korjegyzoseg.ph@freemail.hu
 Telefon: +36-48/465-045 Fax: +36-48/465-046
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    falusi turizmus,    internet,    nemzeti park,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    vár, várrom,    világörökség

 egyedi ritkaság
 

Karsztforrás - Szögliget

Cím: Szögliget, templomkert
Link: www.szogliget.hu

Szögliget közepén bővizű langyos források fakadnak Taploca - Melegvíz , melyek vize télen sem fagy be.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. Világháborús emlékmű - Szögliget

Cím: Szögliget
Link: www.szogliget.hu

II.Világháborús emlékmű Szögliget.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Ménes-patak völgye - Szögliget

Cím: Szögliget
Link: www.szogliget.hu

Szögliget község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Aggteleki Nemzeti park területén fekszik. A települést a 27-es főútról letérve a Bódva-völgyétől északi irányban, a Ménes patak partján találhatjuk meg. A falu, mint ahogy azt a neve is mutatja, igazi liget, hiszen a völgykatlanban megbúvó települést három irányból dús növényzettől ékes magas hegyek veszik körül és csak a negyedik irányban elhelyezkedő lankás dombok között vezető úton lehet megközelíteni
 internet
 

Önkormányzat - Szögliget

Cím: 3762 Szögliget, Kossuth Lajos u. 57.
Link: www.szogliget.hu
Telefon szám: +36 48/465-045
Fax szám: +36 48/465-046

A falu, mint ahogy azt a neve is mutatja, igazi liget, hiszen a völgykatlanban megbúvó települést három irányból dús növényzettől ékes magas hegyek veszik körül és csak a negyedik irányban elhelyezkedő lankás dombok között vezető úton lehet megközelíteni.Önkormányzat - Szögliget internet eérhetőség.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Aggteleki Nemzeti Park

Cím: Szögliget
Link: www.anp.hu

Mivel Szögliget az Aggteleki Nemzeti Park területén fekszik, ezért fő látnivalóként a környéken nyíló, gyönyörű cseppkőképződményeket felvonultató barlangokat kell megemlíteni. A környező karszthegyek rengeteg barlangot, víznyelőt rejtenek, oldalukban kristálytiszta vizű karsztforrások fakadnak, ivóvízzel ellátva a térség településeit.
 programok, rendezvények
 

Derenki Búcsú - Szögliget

Cím: Szögliget-Derenk
Link: www.derenk.hu

A derenki búcsú pedig egyre népszerűbbé válik, és egyre inkább kétnyelvűvé. Köszönhető ez a lengyel papoknak, szerzeteseknek, valamint a búcsú alkalmával fellépő lengyel zenekaroknak és kórusoknak.
 szálláshely
 

Szalamandra-ház - Szögliget

Cím: 3759 Aggtelek, Baradla-oldal 1.
Link: www.anp.hu
Telefon szám: +36- 48-503-005
Fax szám: +36-48-503-000

A Szádvár lábánál elhelyezkedõ turistaszálló Szögliget településtõl 2 km-re, helyezkedik el a Ménes-völgy bejáratánál. Õrzött udvara sátorozásra, táborozásra 40 fõnek ideális. Így a "nomádabb" körülményeket keresõk számára is adottá válik a lehetõség, mivel az Aggteleki Nemzeti Park területén nem lehet sátorozni a védett terület zavartalanságának biztosítása érdekében. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Római katolikus templom - Szögliget

Cím: 3762 Szögliget, Szabadság tér 9.
Link: www.szogliget.hu
Telefon szám: +36-48 464-136

A római katolikus templom is a várral egy időben épült ( kb. 1250 - 1300 ) román stílusban, melyet a XVIII. században építettek újjá.


Református templom - Szögliget

Cím: 3762 Szögliget, Rákóczi Ferenc u. 9.
Link: www.szogliget.hu
Telefon szám: +36-48 464-043

A község református temploma 1798-1800 között épült.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Szádvár romjai - Szögliget
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Szögliget
Link: www.szogliget.hu

A vár történetében érdemes megemlíteni, hogy 1566-os ostrománál Bebek Györgyné Patóchy Zsófia védte hősiesen, a vár azonban elesett. Miután a császári csapatok elfoglalták egy időre bérlők kezére került, 1686-ban azonban megszületett a döntés Bécsben; a várat le kell rombolni. Részletes leírás az ikonra katiitntva olvasható.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Aggteleki-karszt

Link: www.anp.hu

 
Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjait az UNESCO Világörökség Bizottsága 1995. december 6-án Berlinben tartott ülésén a Világörökség részévé nyilvánította.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner