12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Székkutas
www.szekkutas.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szél István E-mail: szekkutas@vnet.hu
 Telefon: +36-62-593-050 Fax: +36-62-593-050
állandó kiállítás,    borkóstoló,    egészség centrum,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fogorvosok,    gasztronómiai különlegesség,    gyógynövények,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    internet,    lovaskocsizás,    mozi,    múzeum,    néptánc, népdal,    népzenei rendezvény,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    templom,    vadászat,    vadászház

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kutasipuszta Vendégház

Telefon szám: +3630 382-6788; +3630 903-8467
Cím: 6821 Székkutas, Német László utca 29.
Link: kutasipuszta.hu

Látogasson el Ön is hozzánk, töltsön el egy felejthetetlen hetet vagy akár csak egyetlen napot a falusi csend és nyugalom, valamint a hagyományos ízek bűvöletében **** 4 napraforgós vendégházunkban


Piroska Vendégház - Székkutas

Telefon szám: +3620 442-20-03
Cím: 6821 Székkutas I. kerület 23.

Piroska Vendégház: 2 szobás tanyán, 4 fő szálláshely, pótágyazható, WC, fürdőszoba, ebédlő, teljesen felszerelt konyha, igényesen bútorozva, antik jellegű, fűthető búbos kemencével.
 híres személy
 

Hugo Hartung (1902-1972)

Cím: Székkutas - Kutasipuszta
Link: users.atw.hu/kutasipuszta

Az 1920-as években, diák korában a faluban vendégeskedett Hugo Hartung (1902-1972), akiből később ismert író lett. Kutaspusztai élményeit örökítette meg az: Ich denke oft an Piroschka (Gyakran gondolok Piroskára) című regényében, amit 1954-ben írt meg. Mind a könyv, mind a belőle készült film világhírű lett. A szép magyar nyelvre fordított könyvet Dr. Sipka Sándorné Serfőző Rózsa kitartó, fáradhatatlan munkájának köszönhetjük. Hugo Hartung könyve az egyetlen regény a világirodalomban, amelynek cselekménye a kutasi pusztán és környékén játszódik.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Kakasszéki tó (horgászhely) - Székkutas

Cím: Székkutas
Link: www.szekkutas.hu
Telefon szám: +36-62 293-295
Kapcsolattartó személy: Német Zsolt

 
A Horgász Egyesület a Kakasszéki-tavon gazdálkodik 1979 óta.
 internet
 

Székkutasi Teleház

Cím: 6821 Székkutas, Vásárhelyi út 14
Link: www.szekkutas.hu
Telefon szám: 0036-62-593-040
Fax szám: 0036-62-593-041

A Teleház folyamatosan végzi a teleházi minimum tevékenységeket: fénymásolás, fax küldés-fogadás, nyomtatás, szkennelés, számítógépes munka, számítógép használat és Internet elérés, pályázatfigyelés, ügyintézési tanácsadás stb.
 múzeum
 

Falumúzeum - Székkutas

Cím: Székkutas, Vásárhelyi út 3.

 
A Greguss család egykori istállójából előbb szolgálati lakássá alakították át az épületet, majd további átalakítás eredményeként lett falumúzeum. A meszelt falú, zsalugáteres épület egyszerű, tiszta, mint a néprajzi tárgyak, amelyeket befogad. Méretében szerény, a község nagyságának, adottságainak megfelelő. Így is bemutathatók benne a községhez kötődő régészeti, helytörténeti, néprajzi tárgyak, valamint a község idegenforgalmát fellendítő regény, az Ich denke oft an Piroschka írójának, Hugo Hartungnak az emléktárgyai.
 templom
 

Református templom - Székkutas

Cím: Székkutas, Erkel Ferenc utca
Link: www.szekkutas.hu

A neoromán Református templom az Erkel Ferenc utcában található. A vásárhely-kutasi reformátushívek elõször az orvosi lakban tartották istentiszteleteiket. A templom építését elõsegítette, hogy erre a célra Elek Mihály 64 holdas tanyáját adományozta az egyháznak. Az 1925. szeptember 13-i alapkõ-elhelyezés után már 1926. október 17-én felszentelésre került a templom, melynek 9x16 méteres belsõ terében 200 ülõhely van. A hatváltozatos orgonát Barakovics István készítette 1936-ban.


Római Katolikus templom - Székkutas

Cím: Székkutas, Mester utca
Link: www.szekkutas.hu

A Mester utcában áll a falu neogótikus Római Katolikus temploma. Orosházán 1922-ben új, neoromán katolikus templomot építettek. A lebontott régi templom anyagát 1923-ban a hódmezõvásárhelyi egyházközség megvásárolta és ennek felhasználásával épült fel 1924/1925-ben Kruzslitz Károly tervei alapján, Tóth Kovács Ferenc kivitelezésében bõ egy év alatt a székkutasi templom. A templombelsõt 1974-ben Perczel Dénes építész tervei alapján átépítették. Fotó: www.karpatinfo.net/keptarfoto25805

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner