12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Székesfehérvár
www.szekesfehervar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Cser-Palkovics András E-mail: polgarmester@pmhiv.szekesfehervar.hu
 Telefon: +36-22-537-200 Fax: +36-22-314-264
állandó kiállítás,    autó-motorsport,    cukrászda,    egészség centrum,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    fitness stúdió,    fogorvosok,    gyógynövények,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    kisvasút, városnéző kisvonat,    lovaglás,    mozi,    múzeum,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    szökőkút, díszkút,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Csók István képtár

Telefon szám: +36-22-314-106
Fax szám: -+36-22-311-734
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 8000 Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.
Link: www.szikm.hu

A képtárban rendezett időszaki kiállítások megtekinthetők: 2010. február 12–május 14-ig: hétfőn 13–18 óráig, kedd–péntekig 10–18 óráig, szombaton 10-15 óráig. Aba-Novák Vilmos: Magyar-francia történelmi kapcsolatok c. pannója megtekinthető: 2010. november 5–2011. január 31-ig.
 autó-motorsport
 

Duna-Alba Rallye

Telefon szám: 0036 1 280 2810
Fax szám: 0036 1 357 6520
Link: www.mnasz.hu

Rendező: MP Contact. További információ: Magyar Nemzeti Autósport Szövetség
 cukrászda
 

az Év Mákos Bejglije díj 2020.

Telefon szám: +36-22 314-971
Link: www.aranyalmacukraszda.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 4.

Kihirdették az az első Év Bejglije verseny győzteseit, amelyre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni. A székesfehérvári Aranyalma Cukrászda mestere, Pass Szilvia sütötte az év mákos bejglijét. (Fotó: cukrasznet.hu)


Aranyalma Cukrászda - Székesfehérvár

Telefon szám: +36-22 314-971
Link: www.aranyalmacukraszda.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 4.

Az Aranyalma Cukrászda 2003 óta fogadja vendégeit Székesfehérvár belvárosában. Kedves és egyedi belső kialakítás, kellemes hangulat, figyelmes kollektíva várja finom és minőségi süteményekkel, édesség különlegességekkel, a vendégeket. Ha még nem járt nálunk mindenképpen látogasson el hozzánk, és kóstolja meg a csak természetes alapanyagokból készült sütemény különlegességeinket. Igen, továbbra is NYITVA vagyunk, de csak elvitelre és házhoz szállítással tudjuk Önöket kiszolgálni. Megértésüket köszönjük!
 egyedi ritkaság
 

Bánya-tó Székesfehérvár

Link: www.szekesfehervar.hu
Cím: 8000 Székesfehérvár, Öreghegy

Az egykori öngyilkosok tava 1917-ben váratlanul jött létre. A magas sziklafalak között működő kőbányát egyetlen éjszaka alatt elárasztotta a víz, és megszületett a csillogó, sötétzöld vizű tó. A vadregényes látványt nyújtó Bánya-tó Székesfehérvár népszerű pihenőhelye. Az igen mély és hideg víz fürdésre nem ajánlott, mivel csillék és más munkaeszközök rejtőznek a tó fenekén.


Csitáry-víz

Link: www.szekesfehervar.hu
Cím: 8000 Székesfehérvár, Mészöly Géza u.

A fehérváriak körében rendkívül népszerű a savanyúvíz A strandfürdő számára termálvíz után kutatva bukkantak rá a savanyúvíz-forrásra. A 170 m mélyből feltörő ásványvizet a fehérváriak százai fogyasztják nap mint nap. A Malom- és a Varga-csatorna által közrefogott parkban, az egykori Rózsáskertben található, Csitáry-víznek nevezett kút 1999-ben kapott védőtetőt.


Zenélő óra

Link: turizmus.szekesfehervar.hu
Cím: 8000 Székesfehérvár, Kossuth utca 9.,

Délelött 10 órától délután kétóránként szólal meg a harangjáték, közben sorra bújnak elő a történelmi alakok, István király és Imre herceg, Szent lászló, egy kun vitéz, Erzsébet és Margit, valamint mátyás király és Beatrix királyné. Az órajátékot Kovács Jenő órásmester és Ecsédi mária képzőművész készítette.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Középkori Romkert - Székesfehérvár

Link: turizmus.szekesfehervar.hu
Cím: 8000 Székesfehérvár, Koronázó tér

A koronázási templomot egykori pompájában hosszú évszázadok óta nem látta senki. A Romkertben is csak az egykori hatalmas templom alapjainak töredéke tekinthető meg.


Tizes huszárok emlékműve - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Városház tér

A városház tér Liszt Ferenc utca felé eső oldalán található Pátzay Pál lovas szobra, amely az első világháború hőseinek állít emléket.


Goldziher-ház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Oskola u. és Goldziher Ignác u. sarok

Goldziher-ház - Székesfehérvár


Budenz-ház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany János u. 12.

Itt kapott helyet az Ybl Miklós gyüjtemény. Ybl Ervin képző és iparművészeti gyüjteménye.


Győri-ház vagy Pelikán-udvar - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Kossuth Lajos u. 15.

Itt működött 1818-37 között a Székesfehérvári Játék Színi Társulat. Itt kezdte pályafutását Laborfalvy Róza, a társulat színpadán játszott Déryné, Petőfi Sándor.Az épületben ma galéria és kamaraszínház működik.


Szobrok - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár,
Link: www.szekesfehervar.hu

Székesfehérvár szobrai.


Országalma - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Városház tér

A tér középpontjában áll Ohmann Béla országalmát ábrázoló szobra. A vörös márványból készült szobor a város fénykorára, kivételes szerepére emlékeztet, ma a helybeliek és a turisták kedvelt találkozóhelye. A város jelentőségét szimbolizálja az Országalma is, amelyen a körbefutó felirat: LIBERTATES CIVITATIS ALBENSIS A S. REGE STEPHANO CONCESSAE, azaz Fehérvár szabadságjogait Szent István adományozta.


Palotavárosi Skanzen - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Rác u.11.
Telefon szám: +36-22 379-078
Fax szám: +36-+36-22-311-734
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.szikm.hu

Főként a török elől ide menekült egykori szerb lakosság emlékét őrzi a Rácváros épületei között megbujó Skanzen. 1989-ben a múzeum utca Europa Nostra-díjat nyert. Ezen a területen nagy számban telepedtek le rác iparosok. Deszkakerítéses, meszelt falú, nádfedeles házaik egy csoportját, valamint az 1774-ben épített templomukat 1981-1988 között helyreállították, így ma a múzeumutca értékes elemét képezi Székesfehérvár idegenforgalmi kínálatának.


II. Világháborús emlékmű - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Városház tér

A városház tér nyugati felén találjuk Lugossy Mária második világháborús emlékművét.


Millenniumi emlékjel - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár Városház tér

A Millenniumi emlékjel Székesfehérvár. Józsa Bálint alkotása, modern szobor.


Hunyadi Mátyás emlékmű - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Fő u.

Melocco Miklós alkotása Mátyás király halálának 500.évfordulójára készült 1990-ben.


Varkocs György emlékmű - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár,

Ez Erdey Dezső realista alkotása a páncélba öltözött, sziléziai várkapitányról. 1543-ban ő védte Székesfehérvárt II. Szulejmán szultánnal szemben. Itt a Budai kapu előtt halt hősi halált. A szobrot a török uralom végének 250. évfordulójára avatták fel 1938. május 19-én. Ennek az életnagyságú bronz alaknak eredetileg spádéja volt, mely eltűnt 1966-ban kapta a mostani rövidebb görbe kardját.


Kati néni, fertályos asszony - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca

A sétálóutcán látható Kata néni szobra Kovács Balázs műve.A városban egykor közismert és kedvelt piaci kofára, Kati nénire emlékezik.


Városháza - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár Városház tér
Link: www.szekesfehervar.hu

A városháza barokk stílusú épület kőkapuját szépen faragott szobrok (az igazság és bölcsesség római istennője)díszítik.


Fafeszület - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany János u. 9.
Link: turizmus.szekesfehervar.hu

A Szent István-székesegyház oldalfalán láthatjuk Nagy Benedek több méter magas megrázó erejű fafeszületét, mely az 1956-os forradalom áldozatainak állít emléket.


Géza fejedelem szobra - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár Géza nagyfejedelem tér

A Szent István-székesegyház bal oldalán találjuk Meszlényi János Géza fejedelemről készített szobrát.


Milleneumi-emlékmű - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár,

Milleneumi-emlékmű A 32 méter magas, egyenként 7-8 tonnás alumínium oszlopokat 28,5 méter kerületű gyűrű veszi körül, amelyen mintegy 120 alkotás, a várossal kapcsolatos jelképes, vagy valóságos történelmi alak fémből készült portréja látható.


Hiemer-ház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár Városház tér

Hiemer-ház - Székesfehérvár


Istenszemes ház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Megyeház utca 11.

Földszintes lakóház barokk stílusban épült a XVIII. század folyamán. Szép kapujának kovácsoltvas részletei, figyelemre méltóak. A népi elemekkel díszített homlokzat a 1960-as években tatarozás áldozata lett, de megmaradt a homlokzaton, az ovális keretben az „Isten mindent látó szeme”.


Aranybulla-emlékmű - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Csúcsos-hegy

A hagyomány szerint ezen a helyen hirdette ki II. András király 1222-ben a nevezetes törvénygyűjteményt, a királyi birtokon lakó népesség jogait és a nemesi kiváltságokat évszázadokra rögzítő Aranybullát. Ezt az eseményt idézi Rétfalvi Sándor alkotása, amit 1972-ben avattak fel, jelenlegi helyére azonban csak 1990-ben került, mivel a Csúcsos-hegy tetejét egy szovjet tank foglalta el, amely az 1945-ben Székesfehérvárért folytatott harcokra figyelmeztetett.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Sóstó tanösvény - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri út
Link: kiralyiseta.szekesfehervar.hu

A Sós-tó Északi medencéjébe vezető tanösvény információs táblákkal ellátott, madármegfigyelő kilátóval rendelkező, 6.6km hosszú.
 étterem
 

Bambu Cafe Bar Kitchen - Székesfehérvár

Cím: 8000 Szèkesfehèrvàr, Fő utca 1.
Link: www.facebook.com/Bambu-Cafe-Bar-Kitchen-305076496865444
Telefon szám: +36-31 783 6860

Bambu Cafe Bar Kitchen Székesfehérváron. Indonéz étterem, kávézó és bár. Nyitva tartás: hétfő - csütörtök 07:30 - 23:00, péntek 07:30 - 02:00, szombat 09:00 - 02:00, vasárnap 09:00 - 23:00-ig.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Diófa Étterem - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Kadocsa u. 32/a
Link: www.diofaetterem.hu
Telefon szám: +36-22/340-255
Fax szám: +36-22/340-255

A Diófa étterem közvetlenül a 8-as /E66/ főút mellett fekszik Budapest és a Balaton között félúton, így ideális akár a Balaton, akár a főváros vagy Nyugat-Dunántúl felé vezető kirándulások megállóhelyéül.


Szárcsa Csárda és Fogadó - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Szárcsa u. 1.
Link: www.szarcsa.hu
Telefon szám: +36-22-323-700
Fax szám: +36-22-506-818

Szárcsa Csárda és Fogadó Székesfehérvár.


Kis Kakas Vendéglő - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Kelemen Béla u. 93.
Link: www.kiskakasetterem.hu
Telefon szám: +36-22/340-255

Kis Kakas Vendéglő - Székesfehérvár
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Fertőzug Horgász és Szabadidőpark - Székesfehérvár

Cím: 8019 Székesfehérvár-Börgöndpuszta, Kinizsi Pál u. 31.
Link: www.fertozug.hu
Telefon szám: +36-30/9394-166
Fax szám: +36-22/310-570
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Péterfy Mihály

Várjuk Székesfehérvár-Börgöndpusztán a Fertőzug Horgász- és Szabadidőparkban! Nyitás: február 26-án! A Fertőzug Horgász- és Szabadidőpark egy kis édenkert közel a nagyvároshoz, Székesfehérvárhoz és a Velencei-tóhoz.
 imaház, kápolna
 

Szent Anna-kápolna - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Géza nagyfejedelem tér

A város egyetlen középkori épülete az 1470-ben épült gótikus templom.Az épületet a törökök dzsáminak használták, erről árulkodnak a török kori falfestménytöredékek.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Püspöki palota - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Városház tér

A városház tér domináns épülete az 1790-1801 között épült copf stílusú püspöki palota, amely a bazilika északnyugati alapfala fölé épült, a hagyomány szerint annak köveiből.


Kégl-kastély - Székesfehérvár

Cím: Székesfehérvár, Csalapuszta

Csalapusztát 1873-ban Kégl György, a székesfehérvári Szent György Kórház megalapítója vásárolta meg.Hauszmann Alajos tervei alapján 1878-ban építette itt fel neoreneszánsz családi kastélyát.
 kiemelt szolgáltató
 

Titkok Háza Tudományos Élményközpont
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25,

A Titkok Háza Tudományos Élményközpont 2019. február elején nyitja meg kapuit. Az iskolákat megszólító korszerű, kísérletközpontú programok, valamint a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítése a céljuk, amihez 21. századi technikákat használnak. A házban detektívtükrös terem, természettudományos labor és virtuális, valóságot szimuláló "dühöngő" is lesz. További részletes információ az ikonra (i) kattintva olvasható.


Alba Plaza Székesfehérvár

Cím: 8200 Székesfehérvár, Palotai út 1.
Telefon szám: +36 22 313-315
Link: www.albaplaza.hu

A barokkos jellegű belvárosban található az Alba Plaza, amely a város minden pontjából könnyen megközelithető. A húszezer négyzétmeteres modern épületben az üzletprofilok teljes palettája mellett több étterem, kávézó, multiplex mozi, jatékterem, es hatszáz férőhelyes tetőtéri parkoló várja Önt. Kívánjuk, hogy a hét minden napján reggeltől késő estig nyitvatartó Alba Plazában érezze Ön is jól magát, és élvezze a szórakozó vásarlás örömeit!


Szent István Művelődési Ház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Liszt F. u. 1.
Telefon szám: +36-22-502-871
Link: www.szentistvanmuvelodesihaz.hu
Fax szám: +36-22-502-871
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bobory Zoltán

Fő célunk a vallási megújulás elősegítése, a keresztény kultúra, szellemiség erősítése, a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus közössége kulturális, oktatásügyi igényeinek ellátása, és az ifjúság vallási-kulturális nevelésében való aktív közreműködés. Fő feladataink teljesítése nem zárja ki a művelődés egyéb területeinek és az igényes, kulturált szórakozás ügyének szolgálatát.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Városnéző kisvonat - Székesfehérvár

Cím: Székesfehérvár, Városház tér
Telefon szám: +3620 388-6241; +3620 942-7934
Link: www.kisvonat.eu
Fax szám: +36-34-487-140
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Ismerje meg Székesfehérvár városát és nevezetességeit az EVERGREEN kisvonatával! A városnéző kisvonat a Városház térről, az Országalma mellől indul és igény esetén akár a Bory-várig is elviszi a vendégeket. A Piczinyke a turisztikai főszezonban egységesen 1.000 forintért viszi az utasokat a kb. 40 perces belvárosi körútra. A szerelvény igény szerint kibérelhető esküvőre, szerenádra, fesztiválokra, és egyéb rendezvényekre és tetszés szerinti program is összeállítható előzetes egyeztetés után. Idegenvezetés is rendelhető.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Kunos Lovarda

Cím: 8000 Székesfehérvár, Kisteleki tanya
Telefon szám: +36-22-500-918,+36-20-9351-951
Link: www.kunos.hu
Fax szám: +36-22/500-919
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kunos Csaba

A Kunos Lovarda Budapest és a Balaton között félúton, Székesfehérvár határában található, közvetlenül az M7 autópálya mellett. Lovardánk lefedi a versenysport összes tárgyi és technikai igényét, ugyanakkor megadja a hobbi lótartás, lovazás és lovas oktatás teljes skáláját. Egész évben fedeles és szabadtéri versenyeket rendezünk amatőr és profi versenyzőknek. Iskolai szünetekben az ifjú lovasok is elsajátíthatják a lovaglás tudományát. A vadasparkunkban testközelben láthatók különböző szarvasok, őzek, víziszárnyasok. A tanyán lévő 1 ha-os tó nyáron horgászási és fürdési, télen korcsolyázási lehetőséget biztosít.
 mozi
 

Albaplaza Cinema City Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 1.
Telefon szám: +36-22 513-300
Link: www.albaplaza.hu/mozi

Jegyárak: Hétfőtől csütörtökig: Termenkénti első előadás 950 Ft, többi előadás 1250 Ft. Diák-gyerekjegy: 950 Ft. Az aktuális moziműsor ide kattintva olvasható.
 múzeum
 

Ybl Gyűjtemény, Budenz-ház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany János u. 12.
Telefon szám: +36-22-313-027
Link: www.szikm.hu
Fax szám: +36-22-311-734
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Budenz-ház a finnugor összehasonlító nyelvészet egyik megteremtőjének nevét viseli. Itt kapott helyet az Ybl Miklós gyüjtemény.Ybl Ervin képző és iparművészeti gyüjteménye, valamint székesfehérvár nagy szülötte, Ybl Miklós személyes tárgyai.


Tejipar Emléktár - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Rác u. 19.
Telefon szám: +36-22-540-100
Link: www.chemonet.hu
Kapcsolattartó személy: Dr. Bartha István

A Rác-templommal szemben lévő, egykori szerb iskola öt kiállítóteremben mutatja be a magyar tejipar történetét. A tárgyak, képek, tablók és írásos dokumentumok közelítôleg idôrendi sorrendben követik egymást. A kiállított tárgyak többsége eredeti, de sok modell és korabeli kép is gazdagítja a tárlatot. Előzetes megbeszélés alapján az év minden napján fogadnak látogatókat.


Nemzeti emlékhely, mauzóleum és kőtár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Koronázó tér
Telefon szám: +36-22/315-583
Link: www.szikm.hu
Fax szám: +36-22-311-734
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Isván király által építeni kezdett, majd bővített Bazilika a török hódításig (1543) a középkori magyar állam legfontosabb és legszentebb helye volt. Itt koronázták és temették 15 királyunkat (Szent Istvánt is), itt őrizték a koronát és a felségjelvényeket a királyi kincstárral és az ország levéltárával együtt. A törökök lőporraktárnak használták, a város 1601. évi ostrománál robbant fel. Köveit az 1800-1801-ben épített püspöki palota alapjaihoz használták fel. Az ásatások feltárták a bazilika nagyobb részét, amely szabadtéri romkertként vált láthatóvá. Mauzóleumában Szent István szarkofágja és Aba Novák Vilmos történelmi seccója tekinthető meg.


Schaár Erzsébet Gyűjtemény - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Jókai u. 11.
Telefon szám: +36-22-329-431
Link: www.szikm.hu
Fax szám: +36-22-311-734
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A kiállítás technikai okok miatt zárva tart.


Csók Képtár - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.
Telefon szám: +36-22-314-106

1940-1945 között épült. Árkádos homlokzatán Metki Ödön "Krónikaírók" című terrakotta szoborkompozíciója van, bal oldalfalán pedig Ybl Miklós emléktáblája. Az épületben működik a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár is.


Deák Gyűjtemény - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10.
Telefon szám: +36-22-32-431
Link: www.deakgyujtemeny.hu

Deák Dénes Budapesten élő műgyűjtő az 1980-as években ajánlotta fel gyűjteményét a városnak. A képek, rajzok, kisplasztikák többsége a XX. század középső harmadából származik. Több, középkori falrészt őrző barokk és romantikus lakóépület összenyitásával sikerült kialakítani a gyűjtemény bemutatására és elhelyezésére alkalmas kiállítóteret. A belső terek méltó elhelyezést biztosítanak a műkincsek számára, mivel az épület helyreállítása során egy pompás barokk freskókkal borított lakószobát is restauráltak, amely tovább gazdagítja a képtár látnivalóinak sorát.


Egyházmegyei Múzeum, Prohászka-emlékszoba

Cím: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 4.
Telefon szám: +36-22-510-697
Link: www.szfvar.katolikus.hu
Fax szám: +36-22- 510-699
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Mózessy Gergely gyûjteményigazgató

1742- ben épült ferences templom falán dombormű és felírat jelzi, hogy e helyen állt az István király által épített palota, ahol Imre herceg született.A templommal egybe épített rendházban működik az Egyházmegyei Múzeum, benne egy Mária Terézia által adományozott miseruha.


Fehérvári Babaház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Megyeház u. 17.
Telefon szám: +36-22-329-504
Link: www.szikm.hu
Fax szám: +36-22-311-734
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 9-17 óráig. 2010. január-februárban nyitva: hétfő kivételével naponta 13-17 óráig.


Fekete Sas Patikamúzeum - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Fő u. 5
Telefon szám: +36-22-315-583
Link: www.szikm.hu
Fax szám: +36-22-311-734
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A patika csaknem négyzet alakú officinájának boltozatos mennyezetén a helyreállítás során egyszerű barokk mennyezetfestés került elő. A gazdagon faragott és aranyozással díszített tölgyfa bútorzat három részre tagozódó polcos állványzatból áll. Két ajtónyílás között 1-1 kissé kiugró padon álló alul fiókos sorokkal, felül nyitott polcokkal tagolt állvány helyezkedik el. Az egykori barokk kiszolgálóasztal sajnos nem maradt fenn. A mai empire stílusú patkó alakú pult, a 19. sz. első harmadában került a középső állványzat elé. Néhány üvegedény a jezsuiták címerével ékes, ezek a patika legkorábbi készletéből valók. talán az ő idejükből származnak a szépen festett fatégelyek is, s ezek későbbi átfestéseinek a hosszú sorozatát az állványzaton kísérheti figyelemmel a látogató.
 szálláshely
 

Szent Gellért Hotel - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Mátyás király krt. 1.
Telefon szám: +36-22-510-810
Link: www.szentgellerthotel.hu
Fax szám: +36-22-510-811

A Szent Gellért Hotel Székesfehérvár kiemelkedő szépségű történelmi belvárosban helyezkedik el, így egyaránt megfelel a pihenni vágyóknak és az aktív kikapcsolódást keresőknek. Néhány perc sétával elérhetőek a város legnevezetesebb épületei, múzeumai, emlékművei éppen úgy mint a szórakozási és bevásárlási lehetőségek.


Hotel Vadászkürt - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Berényi u. 1.
Telefon szám: +36-22-507-514
Link: www.jagerhorn.hu
Fax szám: +36-22-507-515
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Solti Tamás szállodavezető

A Hotel Vadászkürt Székesfehérváron igényesen berendezett szobákkal várja a hozzájuk érkező vendégeket.


Hotel Platán - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs utca 28.
Telefon szám: +36-22 505-920
Link: www.hotelplatan.eu
Fax szám: +36-22 505-919
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Bálint

A három csillagos Hotel Platánt 2006 májusában adták át. Az új, 24 szobás szálloda színvonalas szolgáltatásaival és felszereltségével várja kedves vendégeit Fehérvár belvárosának zöldövezeti részében!


Kolibri Étterem és Panzió - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Nagyszombati út 66
Telefon szám: +36-22-506-918
Link: kolibri.axelero.net
Fax szám: +36-302-095

A Kolibri Étterem Panzió Székesfehérvár zöldövezetében, csendes, családias környezetben található. Budapesttől 60 km-re, Balatontól 40 km-re, a Velencei-tótól mindössze 10 km-re helyezkedik el.


Novotel Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Ady Endre 19-21
Telefon szám: (+36)22/534300
Link: www.accor-pannonia.hu/novotel_szekesfehervar_turista.php#
Fax szám: (+36)22/534350
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Weinraub Róbert

Novotel Székesfehérvár


Hotel Platán***   Info

Cím: 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs utca 28.
Telefon szám: 36 22 505 920
Link: www.hotelplatan.eu
Fax szám: 36 22 505 919
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Király Brigitta

A Hotel Platán***-t 2006 májusában adták át. Az új, 28 szobás szálloda színvonalas szolgáltatásaival és felszereltségével várja kedves vendégeit Székesehérvár belvárosának zöldövezeti részében! Kényelmes szobák térítésmentes internetel, jacuzzival felszerelt tágas apartman, hangulatos étterem, kávézóterasz, szaunázási, masszázs és zárt parkolási lehetőség, konferenciatermek, festménygaléria bővítik a szolgáltatások körét.


Dominó Panzió   Info

Cím: 8000 Székesfehárvár, Fiskális út 111.
Telefon szám: 20/363-2455
Link: www.dominos.hu
Fax szám: +36-22/305-279
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Végh Tibor, Nagy János

A panzió Székesfehérvár zöldövezetében, az Öreghegy elején, családias környezetben helyezkedik el. A környéken műemlék, a Bory vár, és a Bánya-tó találhatóak, ami idegenforgalmi szempontból jelentős látványosság. A panzióban nyugodt, kellemes pihenés biztosított, jól felszerelt (TV-vel, fürdőszobával ellátott) szobákban! Zárható parkoló biztosított. A recepció 0-24 óráig várja Kedves Vendégeinket! Osztálykirándulások lebonyolítására is kíválóan alkalmas (kb. 45 fő). Kutya, macska bevihető. A panzió közvetlen közelében található: több kíváló étterem, buszmegállók, fodrász, kozmetika, fogorvos, élelmiszer és ajándéküzlet, sportcentrum. Igény esetén pár órai szállás is lehetséges. Hosszabb távra olcsó szálláslehetőséget biztosítunk közel dolgozók, és diákok részére, 1500 Ft-tó! Az ár megállapítása a létszámtól, és a tartózkodás időtartamától függ.


Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár   Info

Cím: 8000 Székesfehérvár, Királyhágói u. 4.
Telefon szám: +36/70-386-8141
Link: www.pekiapartman.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Sütő Péter

Székesfehérvár a királyok városa, Fejér megye megyeszékhelye, egy dinamikusan fejlődő város. Megszámlálhatatlan kulturális, közéleti és gyerekeknek tervezett programokkal várja az ide látogatókat. Apartmanunk Budapesttől az M7-esen haladva 30 perc alatt megközelíthető, amennyiben a harmadik kijáraton hagyja el az autópályát, jó kiindulási pont lehet akár egy nyaraláshoz vagy üzleti úthoz. A lakás a város szélén egy új lakónegyedben Harmatosvölgyben található. Könnyen megközelíthető bármely irányból, az Auchan áruháztól csak pár percre van autóval. A szálláshely másfél szobás, nappali konyhás, hálószobás. 2019-ben épült az ingatlan és a lakás 2020 januárjában lett kész. Úgy alakítottuk ki, hogy aki náluk száll meg komfortosan érezhesse magát, mintha otthon lenne. Csendes fürdőszoba zuhannyal, törülközővel, folyékony szappannal, hajszárítóval és okos mosógéppel ellátva, ha hosszabb időre tervezi a megszállást nálunk. Sok mindennel felszerelt konyhánkban (Tschibo kávéfőző, vízforraló, tűzhely, sütő, kenyérpirító stb) bekészített kávékapszula és tea várja. A hálórészben klíma, Tv és egy boxspring ágy teszi még kényelmesebbé itt-tartózkodásukat. A mai korban elengedhetetlen korlátlan wifi-vel és sok csatornás előfizetéssel rendelkezik. A nappaliban étkezősarok, klíma, Tv és kényelmes kanapé fogadja. Nyáron a 13 nm-es teraszon élvezheti a napsütést a reggeli kávé elfogyasztása közben. NTAK regisztrációs szám: EG20004427
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Vörösmarty Színház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Fő utca 8.
Telefon szám: +36-22-512-100
Link: www.vorosmartyszinhaz.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-(22) 311-415

A fehérvári színháznak nagy múltja, dicső szerepe volt a magyarországi színjátszás történetében. Színpadán a legkiválóbb magyar színművészek léptek fel: Varsányi Irén, Hegedűs Gyula, Rózsahegyi Kálmán, Ladomerszky Margit, Bajor Gizi. Korunk színésznemzedékének tagjai közül is sokan kezdték pályafutásukat a fehérvári színházban, amely 1913 óta viseli Vörösmarty nevét.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Koronás kút - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Liszt F. utca 3.

Koronás kút - Székesfehérvár


Püspök-kút - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Piac tér

Bory Jenő 1928-ban készült szobra a város millenniumi évében, 1972-ben került jelenlegi helyére. A kompozíción négy püspök látható. A szobor alakjai: a középen emelkedő oszlop tetején álló Árpád-kori vitéz és a négy püspök; Szent Adalbert vértanú - az első jelentősebb hittérítő -, Boldog Asztrik kalocsai érsek a Szent Koronával, Szent Gellért csanádi püspök - Szent Imre nevelője - és Boldog Mór pécsi püspök. A kút alakjai bronzból készültek. A vitéz alatt látható sas, bika, oroszlán és puttó figuráját homokkőből faragták. A látványt a dombra épült püspöki székesegyháznak a háztetők fölé emelkedő toronypárja egészíti ki.
 templom
 

Cisztercita templom és rendház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Szent János köz 1.
Telefon szám: +36-22-315-447
Kapcsolattartó személy: Ujfalussy Gusztáv Ottó
Link: www.szfvar.katolikus.hu

Nepomuki Szent János - templomot a jezsuiták építteték 1745-1751 között. A rend feloszlatása után a pálosok, majd a belváros német polgárai használták. Ettől kezdve a cisztercitáké lett. Provinziális barokk templom. Szép barokk kőkeretes kapuja van, a kapu barokkosan hajló ívének zárókövében MDCCLI évszám (1751). A kapuszárnyak és a felettük lévő vasrács -a jezsuiták címerével-, gyönyörű kovácsoltvas munka.


Szent István Székesegyház - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany János u.

A város legmagasabb pontján találjuk a Szent István-székesegyházat, melynek elődjét még IV. Béla alapított.Az eredeti templom márványszínű kövekkel kirakott alaprajza a mostani barokk székesegyház elött látható.Bent az István király legendáit megörökítő freskók láthatók, amelyek Johann Cimbal munkái.


Karmelita templom - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Petőfi u.

A karmeliták templomukat 1731-1769 között építették, de egy korabeli feljegyzés szerint 1732 őszén az eredetileg Karmelhegyi Boldogasszony tiszteletére szentelt templomukat már használatba vették. A tervező-építő neve nem ismert.


Rác templom - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Rác u. 1.

Rácváros büszkesége egy 18. századi görögkeleti ortodox templom,amelynek kiemelkedő ékessége rokokó ikonosztáza.A templom körül kialakított skanzenben gazdag helytörténeti anyag látható.


Jézus szíve templom - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 32.
Telefon szám: +36-22-315-444

A Jézus szíve templom 1911-ben épült az Aggintézet és Árvaház kápolnája helyett.


Evangélikus templom - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár,

Székesfehérvár evangélikus temploma Sándy Gyula tervei alapján 1930-ban épült.


Öreghegyi Budai úti új Református templom

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 113
Link: www.albaref.hu

Öreghegyi Budai úti új Református templom Székesfehérváron.


Református templom Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 16.
Link: www.albaref.hu
Telefon szám: +36-22-312-785
Fax szám: +36-22/398-719
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Somogyi László lelkészi elnök

Székesfehérvár Széchenyi utcai református temploma késő klasszicista stílusú templom, 1844-ben épült.


Szent Imre templom - Székesfehérvár

Cím: Székesfehérvár Városház tér 4.
Link: www.szentimre.communio.hu/templom
Telefon szám: +36-22-315-380
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Nobilis Márió

A püspöki palota felőli bejárat ajtóívének 1736-os évszámú záróköve felett a ferences rend címere látható. A templom Városház téri oldalfalán 1892-ben helyezték el Fadrusz János "Krisztus a keresztfán" című szobrának másolatát. Közelében Holló Barnabás emléktáblája hirdeti: e helyen állhatott a Szent István-kori királyi palota, amelyben Szent Imre herceg, a magyar ifjúság védőszentje született, és amely a török idők alatt pusztult el. Az épület Országalma felőli sarkánál állították fel Medgyessy Ferenc falikútját 1938-ban, a város török uralom alóli felszabadulásának 250. évfordulóján. Szent Imre herceg hányatott sorsú szobrát pedig 1972-ben helyezték a templom tornyának tövébe, az Oskola utcai oldalra.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4., Hiemer-ház
Link: www.szekesfehervar.hu
Telefon szám: +36-22-537-261
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Csege Klotild
Fax szám: +36-22-340-330

A Hiemer házban működik Székesfehérvár város Tourinform Irodája. Idegenvezetőt szeretne, vagy egy térképet? Esetleg egy jó ötletet? Lelkes csapatunk többnyelvű információ szolgáltatással, ingyenes tájékoztató nyomtatványokkal és programajánlással várja a Városház téri Hiemer-házban. Ha Székesfehérváron jár, első útja a Tourinform Irodába vezessen!
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Bory-vár

Cím: 8000 Székesfehérvár Máriavölgy út 54.
Link: www.bory-var.hu
Telefon szám: +36-22-305-570
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A székesfehérvári Bory-vár Bory Jenő építész és szobrászművész alkotása. 1923-ban kezdte el építeni, és 1959. szeptember 19-ig, haláláig építette. A várat Bory Jenő egymaga építette, saját tervei alapján. Érdekesség, hogy a vár alapanyaga beton, amely anyag alkalmazásában úttörő volt. A művész a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán oktatott, de jelentős szerepet töltött be, mint képzőművész is. Látogatható: minden nap 9-17 óráig, kora tavasztól késő őszig, előzetes bejelentés alapján télen is.
 programok, rendezvények
 

Albatrosz Légiparádé Börgönd 2019

Cím: Székesfehérvár-Börgönd, Repülőtér
Link: www.facebook.com/albatroszre
Telefon szám: +36-30 959 8897
Mikortól: 2019-09-08
Meddig: 2019-09-08

Albatrosz Légiparádé Börgönd 2019. szeptember 8-a. Minden kedves érdeklődőt várunk sok szeretettel a szeptember 8-án megrendezésre kerülő Légiparádéra! Kicsiknek, nagyoknak, családoknak, pároknak, egyedülállóknak egyaránt kínálunk szórakozási lehetőséget, kiváló légi, és szárazföldi programokkal fűszerezve! Még több infó a hivatalos Facebook oldalunkon! Találkozzunk Börgöndön!

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner