12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szécsisziget
www.szecsisziget.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy István E-mail:
 Telefon: +36-92-576-020 Fax:  
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    templom,    vár, várrom,    védett ritkaság

 egyedi ritkaság
 

Bivalyrezervátum

Cím: 8879 Szécsisziget
Link: www.szecsisziget.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Zala Megyei Természetvédelmi Osztály volt a kastély, illetve a Park segítségére. A Natúrpark programhoz csatlakozóan kialakítottak régi magyar állatfajokat bemutató állatfarmot, bivalyrezervátumot. A Natúrpark ösztönzőleg hat a határ menti kapcsolatokra, a képzésekre, a természeti értékeket megőrző turizmusra. házibivaly (Bos bubalus domesticus) őse az ázsiai vagy indiai vadbivaly (Bos bubalus arnee). Háziasítása kb. 6000 évvel ezelőtt történt. Magyarországra a VI. század közepén az avarok hozták be. Erdélyben és Szatmárban kis gazdaságokban, míg Somogy és Zala me-gyében a nagy gazdaságokban tenyésztették. A szarvasmarhánál igénytelenebb, de hidegre és melegre érzékeny állat. Magyarországon az állomány 300-350 egyed, vagyis ma alig néhány tucatnyi állat őrzi a hajdani magyar bivalyállomány emlékét, melynek nagy része a Nemzeti Parkok kezelésében van.


Kerka Vízimalom Múzeum

Cím: 8879 Szécsisziget, külterület
Link: patakmalom.shp.hu

Kerka holtága melletti felújított vízimalom. A Szécsiszigeten szeptember 16.-án múzeumként átadott, jórészt állami támogatásból és a Jövõ ház pályázatból finanszírozott, 30 milliós beruházás, a Kerka partján álló Szapáry-Andrássy Vízimalom is egy ilyen csoda. Mint ahogyan a talaj rétegekben õrzi a földtörténeti korokat, a professzionálisan felújított ipartörténeti emlék is vegyíti a háromszáz évvel ezelõtti mesterek tudását a szaktanácsadásra felkért osztrák építõanyag-ipari vállalat mérnökeinek szakértelmével. Fotó: patakmalom.shp.hu
 imaház, kápolna
 

Mároki-kápolna - Szécsisziget

Cím: 8879 Szécsisziget határában található

XIII. századi Mároki-kápolna, az elpusztult Petróc falu temploma, régi temetővel körülvéve. A XVI. században vált elhagyatottá és 1794-ben került sor a helyreállítására. Ide 1945-ben temettek utoljára. A kápolna román stílusát az évszázadok során némileg átalakították. Sajátossága az oltár körül falba épített ülőhelyek. Fotó: www.kirandulastervezo.hu
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Andrássy-Szapáry kastély

Cím: 8879 Szécsisziget, Kossuth utca 27
Telefon szám: +36 92 376 031
Fax szám: +36 92 576 002
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dávid István polgármester
Link: www.szecsisziget.hu

A Szapáry család 18. században épített kastélya, amit a szécsiszigeti vár egy részének a felhasználásával építettek.Az épület a magyar barokk kastélyok jellegzetességeit mutatja. Kialakítása egyszerűbb, mint a külföldieké, higgadtabb, mégis betölti reprezentatív szerepét. A kastély földesúri székhely voltánál fogva több volt egy egyszerű lakóhelynél. Birtokosának és családjának otthonaként gazdasági és birtokigazgatási központjaként, valamint nem utolsó sorban a földesúri hatalom reprezentálójaként szolgált.
 templom
 

Szentkereszt-templom - Szécsisziget

Cím: 8879 Szécsisziget
Link: www.szecsisziget.hu

II. Szapáry Péter és felesége építette meg a jelenlegi templomot 1750-60 között. Az egyhajós, gazdag szobordíszítésű barokk templomot. Homlokzati tornyán volutás kapu, felette Szapáry címer és lant ablak szentély mögött nagyméretű sekrestye van felette oratórium. Szentélyrácsa faragott kőfonatos, ajtaja kovácsoltvas, rokokó szószéke domborművel díszített. Freskóit Johannes Pöchl festette. Az orgonát Anton Rőmer gráci mester 1763-ban, szép barokk kelyhét és úrmutatóját Szapáry József 1757-ben készítette. barokk temploma.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Védett Vétyemi Ősbükkösbe

Cím: 8879 Szécsisziget
Link: www.szecsisziget.hu

 
Nagyon szép kirándulóhely. A Vétyemi-bükkös kitűnően jellemzi a táj természetes erdőtársulását (gyertyán, kocsánytalan tölgy, mezei és hegyi juhar, mézgás éger). Az ősbükkös fáinak átlagos kora 170 év, átlag-magassága jóval több 40 méternél. Lenyűgöző a hatalmas szürke fatörzsek mérete. A természet templomában érezzük benne magunkat. Közelében található Vétyempuszta, amely erdészeti bázis.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner