12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sopronhorpács
www.sopronhorpacs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: TALABÉR JENŐ E-mail: shorphivatal@rlan.hu
 Telefon: +36-99/365-511 Fax: +36-99/365-511
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Széchényi-kastély Sopronhorpács

Cím: Sopronhorpács, Fő u.
Link: www.sopronhorpacs.hu

         
Széchényi Zsigmond özvegye, aki később sógorának, Ferencnek lett felesége, nagy energiával befejezte az "új", a mai kastély építését. Anyósa, Széchényi Antalné a dé nesfai Cziráky-kastélypark mintájára szorgalmazta, hogy a horpácsi kas télyt övező ligetből tájképi parkot alakítsanak ki. Elgondolását mind két fia és a menye is felkarolta. Ekkor ültettek a kertbe természetes úton is felújuló kocsánytalan és ko csányos tölgyet, magas és magyar kőrist, mezei szilt, platánt, vadgesz tenyét és tiszafát, majd egyre több, részben a Kárpát-medence más tájain őshonos fafajt, részben, pedig egzótákat.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner