12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szátok
szatok.hupont.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pacsa Szilvia E-mail:
 Telefon: +36-35 559-009 Fax: +36-35 559-008
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    forrás,    híres személy,    kastély, kúria,    néptánc, népdal,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Az I. világháború emlékműve - Szátok

Cím: Szátok

I. világháború emlékműve - Szátok
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Rákóczi-forrás - Szátok

Cím: Szátok, külterület

 
A község Szente felőli részén található a Rákóczi-forrás, amelynél a legenda szerint a vezető fejedelem megpihent csapataival és onnan figyelte a Vérmezőt, ott itatta meg a lovát.
 híres személy
 

László Imre nótaénekes

Cím: Szátok
Link: mek.niif.hu/03900/03929/03929.pdf

László Imre, a két világháború közötti időszak népszerű nóta énekese. 1896-ban "Csongrádon született. Színi tanulmányait Rákosi Szidi iskolájában végezte. Magyar nótákat 1926ban kezdett hivatásszerűen énekelni és csakhamar egyik kedvence lett a rádióhallgatóknak és a nótát szerető közönségnek. Akkoriban írta első nótáit is. A "Száz szál piros rózsát" kezdetű legismertebb nótája 1928-ban jelent meg és László Imre néhány év leforgása alatt, mint szerző is az élvonalba került. Több alkalommal volt szerzői estje a Vigadóban és a Zeneakadémián. Közben a hanglemezgyárak is rendszeresen foglalkoztatták. Sok régi nóta az ő előadásában és hanglemezfelvételei nyomán lett népszerű. László Imre a felszabadulás után is fáradhatatlanul járta az országot és mindenütt fellépett, ahol csak tehette. Szinte életének utolsó percéig nem szakadt el a nóta-kedvelő közönségtől. 1975. január 1-én váratlanul hunyt el Budapesten.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Révay-kúria - Szátok

Cím: Szátok, Kossuth u. 106-108.

A Dobordali-patak partján áll, a XVII. században építették. Többször átalakították. Falai közt megyei intézmény, a Százszorszép nevet viselő Általános Iskola és Diákotthon működik.
 templom
 

Római Katolikus Templom - Szátok

Cím: Szátok, Kossuth u. 14.
Link: www.retsagkisterseg.hu

A XV. században építették a római katolikus templom alapjait. 1732-ben barokk stílusban felújították, átalakították, a század végén tornyot kapott. 1913-ban teljesen átalakították, akkor építették meg a szentélyt is. Főoltárának szentélye a Mindenszentek jegyében készült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner