12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sukoró
www.sukoro.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva E-mail: hivatal@sukoro.hu
 Telefon: +36-22-598-007 Fax: +36-22-475-521
arborétum,    egyedi ritkaság,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    kemping,    múzeum,    nemzeti park,    szálláshely,    templom,    vízi sportok, kikötő,    vízitúra

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Pákozd-Sukorói Arborétum

Telefon szám: +36-22-510 - 501
Fax szám: +36-22-327 - 525
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Nagy Sándor
Cím: Sukoró, külterület
Link: www.vadex.hu

A Szúnyog-szigeti hajóállomástól rövid sétával elérhető a Pákozd-sukorói Arborétum. Az ide látogatók nagyon gazdag növénygyűjteményben gyönyörködhetnek, és páratlan szépségével tárul eléjük a kilátóból a Velencei-tó vidéke. Mintegy 250-féle fa és cserje él ezen a területen. Az arborétum területén Tájmúzeum és Halászati kiállítás láogatható. A 96 hektáros területen csodálatos erdei környezetben játszva tanulhatnak a gyerekek. Az Arborétum hangulatos kis tavával, családi piknikek számára kialakított részekkel és a gyerekek számára épített hatalmas “élményvárral” várja a látogatókat.
 egyedi ritkaság
 

Ingókövek - Sukoró

Cím: Sukoró, Külterület

Ingókő: sajátos kőzetpusztulási forma. Az alig kiegyensúlyozott, vagy annak tűnő kőtömb néhány másik tetején. Leggyakoribb a hűlési repedések mentén négyszöges hasábokra tagolódó mélységi magmás kőzetek körében, amelyek hasábjai éleiken, csúcsaikon erősebben pusztulnak. (forrás: Gönczy Sándor - Szalai Katalin: Geomorfológiai fogalomgyűjtemény)


Pandúr-kő

Cím: Sukoró, Külterület

Sukorói ingókövek, melyeknek alapja alig érintkezik a talajjal, például a Pandúr-kő
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kékkút Vendégház

Cím: 8096 Sukoró, Rákóczi utca 8.
Telefon szám: +36-22 475-803
Kapcsolattartó személy: Devecsay Lajosné

A ház Sukorón a faluban helyezkedik el, a strandtól és az evezőspályától 500 méterre! Maga a ház egy hangulatos, új építésű parasztház, rusztikus bútorzattal igényesen beszerelve. A ház 4 személy befogadására alkalmas. A ház két szobából, egy tágas nappaliból, egy teljesen felszerelt (főzésre alakalmas) konyhából és természetesen mosdóból áll! Csak telefonos elérhetőség.
 múzeum
 

Néprajzi Ház - Sukoró

Cím: Sukoró, Szilvás sor 7.
Telefon szám: +36-22 315-583
Kapcsolattartó személy: Kovács Róbertné gondnok
Fax szám: +36- 22 315-583
Link: www.sukoro.hu

A nádfedeles, sárfalú ház egykori lakóinak, egy zsellércsaládnak az életformáját tükrözi, a szobák és a konyha berendezését illetve a használati eszközöket mutatja be. Nyitva tartás: I. 10. – XI. 27. között szerdától vasárnapig 10:00-18:00 óráig
 templom
 

Református templom - Sukoró

Cím: Sukoró, Fõ u. 66.
Telefon szám: +36-30 552-3857
Kapcsolattartó személy: Horváth Gáborné Fekete Éva
Link: www.sukoro.hu

Sukoró jelenlegi református temploma valószínűleg 1702-ben épült, Tatai János prédikátor szolgálata alatt. 1848.09.28-án a Pákozdi csata előtti haditanács színhelye volt.


Római katolikus templom - Sukoró

Cím: Sukoró, Öreg u.
Telefon szám: +36-22-472-149
Kapcsolattartó személy: Sörédi Imre esperes plébános

Sukoró középkori templomát már a török időkben a reformátusok használták. 1767-68-ban az itteni egykori székesfehérvári káptalani birtokot használó komáromi jezsuita kollégium templomot épített Loyolai Szent Ignác tiszteletére. A templom 1778-ig Pázmánd fíliája volt, utána Nadaphoz tartozott. 1908-tól önálló lelkészség.
 vízi sportok, kikötő
 

Velencei-tavi Evezőspálya

Cím: Sukoró, külterület
Telefon szám: +36-22-472-808
Fax szám: +36-22-472-808

A velencei-tavi evezőspálya az ország egyik legismertebb, legnépszerűbb versenypályája.
 szálláshely
 

Cseresznyés villa   Info

Cím: 8096 Sukoró, Kilátó u. 51.
Telefon szám: +36-30 287 2442
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács Miklósné

Sukorón a hegyoldalban, gyönyörű természeti környezetben, közel a túraútvonalakhoz és a természeti látnivalókhoz található ez az apartman. Egész éven át bérelhető. Évközben min. 2 éj tartózkodással, nyári szezonban min 4 éj foglalható! Nincs konyha!

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner