12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sopron
www.sopron.hu
Sopron a múzeumok városa – múzeumváros. A gótikus, barokk és reneszánsz építészeti megoldások mellett itt egyszerre jelen van a borpincékkel kialakított falusias városrészek hangulata is. A múzeumok és gyűjtemények értékes kiállítási anyagai teljes körű képet adnak Sopron történelmi emlékeiről, gazdag kultúrájáról és élénk művészeti életéről. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Farkas Ciprián E-mail: jegyzo@sopron-ph.hu
 Telefon: 0036-99 515-160 Fax: 0036-99 515-163
arborétum,    borkóstoló,    cukrászda,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    extrém sport,    gasztronómiai különlegesség,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kávézó, teaház, kávéház,    kiemelt szolgáltató,    kilátó, panoráma,    klub, egyesület,    konferencia központ,    mozi,    múzeum,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szépségszalon,    színház,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom,    wellness központ,    zsinagóga

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Soproni Egyetem botanikus kertje

Telefon szám: +36-99-518-184
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
Link: botanikuskert.nyme.hu

A kert örökzöld gyűjteménye Európa szerte híres. A látogató láthat itt két tucat jegenyefenyő fajt, harmincnál több lucfenyőfélét, több mint harminc borókafajt, borbolyákat és több száz lombhullató fafajt és cserjét.
 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Stubi borozó - Sopron

Telefon szám: +36-99 312-956
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 9400 Sopron, Balfi út 16.
Link: stubisopron.hu
Kapcsolattartó személy: Döbrösi Tamás

Sopron belvárostól nem is messze, sőt mondhatni a peremén, a Balfi úton húzódik meg egy családias, hangulatos kis borozó a Stubi borozó. Ami azonban sokak számára szintén érdekes lehet, hogy a STUBI konyhájából akár házhoz is rendelhetjük az ebédünket, ahol a heti kínálatból választhatunk és akár telefonos, akár internetes rendelésre is lehetőség van.
 cukrászda
 

Dömötöri Cukrászda és Kávéház - Sopron

Telefon szám: + 36 / 99 / 506 623
Cím: 9400 Sopron, Széchenyi tér
Link: www.domotoricukraszda.hu
Kapcsolattartó személy: Fleischhacker Edit
Fax szám: + 36 / 99 / 506 621

Sokaknak itt a Dömötöri Cukrászda és Kávéházban indul a napjuk, itt isszák meg reggeli kávéjukat, veszik kezükbe a friss lapokat, másoknak itt ér véget egy baráti beszélgetéssel, színházlátogatás utáni pezsgőzéssel. 1994-ben elnyertük a magas szakmai színvonalat elismerő, a Magyar Szakácsok és Cukrászok Szövetsége által adományozott védnöki táblát, 2006-ban pedig a VOLT fesztivál rendezői által szervezett közvélemény kutatás eredményeként megkaptuk a Best of Sopron kitüntető címet.
 egyedi ritkaság
 

Világpont - Sopron

Cím: 9400 Sopron, óvár

Világpont - Sopron


Páneurópai Kőkert a Béke Parkban - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Béke Park
Telefon szám: +3699314385
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bausz Gyula
Link: www.vadaszkurt.hu

A középpontban lévő kő Sopront jelképezi. A megbékélés, a testvéri kézfogás helyét, a nyugalmat. Miként maga a kör is, mint szakrális jel, a végtelent, a nyugalmat, a békét jelent, az eredőt és a végcélt, a mindenekfelettit. Ez az, amire mi emberek törekszünk, s ez az, ami felé népeinknek is haladniuk kell. Szimbolikus jelentőségű az is, hogy a Barátság parkban kapott helyet a köztéri alkotás.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Sopron

Cím: 9400 Sopron
Link: www.sopron.hu

Sopron a múzeumok városa, múzeumváros. Mennyire találó ez a megállapítás! A belső városrész kanyargós utcái, hangulatos terei, házainak boltíves kapui, míves erkélyei, műemlékei, középületei és az elő-elő bukkanó városfalai egyedülálló művészeti egységet alkotnak. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városaként méltán kapta meg 1975-ben a Műemlékvédelmi Európa Díj aranyérmét.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Várostorony vagy Tűztorony Sopron

Cím: 9400 Sopron, Fő tér 1.

Az első torony már 1400-as években már létezett, de 1676-ban leégett.1681-ben barokk stílusban újjaépítették. Az óváros felőli oldalon látható az 1921-es népszavazás emlékére állított ún. Hűségkapu Kisfaludi Stróbl Zsigmond alkotása.


Szentháromság-szobor - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Fő tér közepén

A Fő tér közepén álló Szentháromság-oszlopot 1701-es pestisjárvány idején emelték. Barokk szobrászatunk egyik legértékesebb alkotása.Itt alkalmazták elöször külső emlékművön a csavart kőoszlopformát.


Tábornok-ház vagy Lackner-ház - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Fő tér 7.

A humanista polihisztor-író, jogtudós, ötvös, és polgármester Lackner Kristóf(1571-1631) egykori háza. 1300-as években épült, gótikus stílusban, s a 15. században a városháza otthonául is szolgált.


Bezerédj palota

Cím: 9400 Sopron, Templom utca 6

1840. februárjában házi hangversenyt adott a házban Liszt Ferenc a Bezerédj család vendégeként. Itt történt az az érdekes est, hogy egy ifjú hölgy magá-hoz vette a művész egyik kesztyűjét. Erre liszt letérdelt és gálánsan átnyúj-totta a másikat is.


Caesar-ház

Cím: 9400 Sopron, Hátsókapu 2.

Két középkori házból épült egybe. Sarokerkélye és udvari lodzsája a reneszánsz jegyeit viseli.1681-ben itt volt az országgyűlés rendi háza, ekkor vállasztották nádorrá Esterházy Pál herceget.


Mária-oszlop - Sopron

Cím: 9400 Sopron,
Link: www.sopronikirandulas.hu

A Mária oszlop helyén a középkorban a Boldogasszony-templom állt. A templomot 1632-ben lerombolták, mert attól tartottak, hogy ha török kézre kerül, belőhetnek a várba.A templom helyén 1719-ben kút készült és a közelében állították fel a városi pellengért.Ezen a téren tartották a vásárokat. 1744-ben a kút elromlott. Ekkor a város katolikus gyülekezete Mária-szobor felállítására kért engedélyt. Egy év múlva elkészült a Mária oszlop, amelyet Andreas Altomonte tervei alapján Jakob Schletterer bécsi szobrász készített el.


Két Mór-ház - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Szent Mihály u. 9.

A két Mór ház 300 éve a népi barokk építészet remeke.Csavart oszlopos kapuján a párkányzatot két mór figura tartja.


Lábasház, Sopron

Cím: 9400 Sopron, Orsolya tér 5.
Telefon szám: +36-99-311-327
Link: www.sopron.hu

Három utca találkozásában van a Szent Orsolya tér.Itt található a 16-17. században emelt késő reneszánsz épület.Ma időszaki kiállításoknak ad helyet.


Hűségkút - Sopron.

Cím: 9400 Sopron,
Link: www.sopronikirandulas.hu

A Hűségkút három figurája István bíró, Soproni Turner Mihály és a szabadságot jelképező nőalak. A bronzszobrok Sopron történelmének három kiemelkedő eseményét jelképezik.


Japán Kőkert a Barátság Parkban - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Barátság Park
Link: www.vadaszkurt.hu
Telefon szám: +3699314385
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bausz Gyula

A soproni Japán Kőkert egyrészt a Páneurópai Piknik 20. évfordulója előtti tisztelgés, másrészt a Páneurópai Uniót Bécsben, 1923-ban elindító gróf Richard Coudenhove-Kalergi és japán édesanyja, Misdukó emlékét is idézi.
 étterem
 

Vincellér-ház Borozó – Étterem
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 9400 Sopron, Balfi u. 121.
Link: www.vinceller-haz.hu
Telefon szám: +3699 325 588; +3630 306-5065
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Élő Zsolt

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a családias Vincellér-ház borozó, étteremben, Sopronban a Balfi utca 121 szám alatt. Borozónk a Balf felé kivezető úton található. A vendéglő befogadó képessége 48 fő. Nyáron hangulatos kerthelyiségünkben 90 vendéget tudunk fogadni, vendégeink kívánsága szerint (előrendelés estén) bográcsban készítjük el házias ételeinket. Nyitva tartás: hétfő – kedd: zárva, szerda, csütörtök: 11-21 h, péntek: 11-23 h, szombat 11-01 h, vasárnap: 11-15 h. Aktuális étlapunk az ikonra (i) kattintva olvasható.
 extrém sport
 

Nyári bobpálya - Sopron

Cím: Soproni Bécsi Domb /a 84-es főút mellett/
Link: www.bobozas.hu/sopron/index.php
Telefon szám: +36-99-334-266;+36-20-433-3505
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Sas Mária
Fax szám: +36-99-334-266

Felejthetetlen élmény bobon siklani hegyről völgybe, egyedül vagy ketten 750 m-en keresztül, kanyargó pályában. Kedve szerint ad "gázt" vagy fékez, ahogy Önnek kellemes a lesiklás. Családoknak, csoportoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt remek szórakozás a bobozás. A gyerekeket hinta, csúszdák és gyermekmarkoló is várja. Vendégeink kényelméről továbbá a bobbüfé gondoskodik. Nyári Bobpálya Sopronban a 84-es út mellett, 5 km-rel a Klingenbach-i határátkelő előtt található.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Mézes puszedlik Sopronból a Mézes Teaházból

Cím: 9400 Sopron, Várkerület 65. (az udvarban)
Link: www.facebook.com/mezesteahaz
Telefon szám: +36-99 340-618
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Lakatos Zsuzsanna

Sopron nyüzsgő belvárosában található a Mézes Teaház. Üzletünkben immár 30 éve - Magyarországon szinte egyedülállóként - készítjük a magyar hagyományok szerinti mézes puszedliket natúr változatban és különböző kandírozással - töltelékkel! Térjen be hozzánk mi kiemelt szeretettel várjuk Teaházunkban!


A Casta Diva pasta bar autentikus Ízei

Cím: 9400 Sopron Szent György utca .11
Link: www.facebook.com/castadivasopron
Telefon szám: +36-30 575 9828
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Casta Diva ínyenc olasz étterem egy igazi olasz pasta bár Sopron szívében! Étlapunkon megtalálható az olasz konyha specialitásai mellett egy csipetnyi Magyarország! Nyitva tartás: Hétfő - csütörtök 11.00 - 21.00, péntek - szombat 11.00 - 22.00 Vasárnap: 11.00 - 20.00..
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Étterem és Panzió a Vadászkürthöz - Sopron

Cím: H-9400 Sopron, Udvarnoki u. 6.
Link: www.vadaszkurt.hu
Telefon szám: +36-99-314-385
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-99 508-821
Kapcsolattartó személy: Bausz Gyula

Vadászkürt a családbarát Panzió és Étterem! Kreatív konyha - jó borok - stílusos szobák Sopronban az Alsólőverekben békés zöldövezeti környezetben, de közel a belvároshoz, igazi házias, magyar és nemzetközi ízeket kínáló étteremmel, és kiváló borokkal teli pincével várjuk kedves vendégeinket. Ideális helyszín családi, baráti összejövetelekre, borkóstolókra, borvacsorákra, kóstolja meg nálunk akár poharanként is a Soproni bortermelők borait. K&H, MKB és OTP Szép kártya elfogadóhely.


Erhardt Étterem Borpince - Sopron

Cím: 9400, Sopron, Balfi utca 10.
Link: www.borvendeglo.hu
Telefon szám: +36-99/506-711
Fax szám: +3099/506-712

Sopron egykori gazdanegyedében, a Balfi utcában 2005 májusában nyitottuk meg az Erhardt étterem és borpincét, családi vállalkozásunk keretében. Kellemes helyiségeinkkel, hangulatos pincéinkkel várjuk itt kedves vendégeinket!


Generális Espresso és Étterem - Sopron

Cím: 9400 Sopron Fõ tér 7.-8.
Link: www.facebook.com/generalisetterem
Telefon szám: +36-99/505-035
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A középkori eredetű épület a XVll. század elején Lackner Kristóf polgármester háza volt. Miután Lackner Kristóf a városra hagyta a házat, a város katonai parancsnokait szállásolták el itt, így a házat tulajdonosa, illetve későbbi lakói után Lackner-háznak vagy Generális-háznak is nevezik. A földszinten igényesen kialakított Espresso és Ételbár hamar a vendégek közkedvelt helyévé vált.


Perkovátz-Ház

Cím: 9400 Sopron, Széchenyi tér 12.
Link: www.perkovatz.hu
Telefon szám: +36-99 316-839
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Perkovátz Tamás

Az Étterem karbantartás miatt 2019.február 1 - 8 között zárva tart. A Perkovátz-Ház ma már egy háromszintes vendéglátói különlegesség. A hajdani pincében található az „Alsóház”, ami az étterem része. A viktoriánus hangulatú földszinti vendégtér - hangulatos boxaival - kiválóan alkalmas a gasztronómiai élvezetek és jó sörök, borok melletti találkozásokra. Az emeleten igény szerint elegáns különterem fogadja a vendéget. A vendéglő teljes kínálatából házhoz szállítást vállalunk, munkanapokon 11:00 - 16:00 óra között. Legyen a vendégünk és térjen be hozzánk máskor is!


Mediterrano Sopron

Cím: 9400 Sopron Lackner Kristóf u. 33/a
Link: www.mediterrano.hu
Telefon szám: 0036-99-555-816
Kapcsolattartó személy: Varga Judit
Fax szám: 0036-99-555-811

Az észak-olasz építészeti stílusú, hazánkban egyedülálló Mediterrano 2003. decemberében nyílt meg. 3 különböző stílusú étterem, kávéház, cukrázda, non-stop kaszinó, üzletek, szolgáltató egységek várják vendégeinket. Különleges nemzetközi és hazai konyha, fergeteges szabadtéri és éttermi koncertek, programok egész évben. Nyitva tartás:08.00-03.00


Papa Joe s Saloon és Seakhouse

Cím: 9400 Sopron, Várkerület 108.
Link: www.papajoe.hu
Telefon szám: +36-99 340-933
Kapcsolattartó személy: Dr. Tóka József, Tóka Judit
Fax szám: +36-99 340-089
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Amerikai kocsmák pillanatképei egy egyedülálló miliőben. Elképesztő húsok sülnek előtted a kovácsműhelyben, amihez a mexikói hajcsár, portugál és ír bevándorló receptjei alapján készül a szósz.


Casta Diva pasta bár - Sopron

Cím: 9400 Sopron Szent György utca 11.
Link: www.facebook.com/castadivasopron
Telefon szám: +36-30 575 9828
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Üdvözöljük kedves vendégeinket a CASTA DIVA PASTA BÁR ínyenc olasz éttermünkben. Megteremtve ezzel egy kis Itáliát Sopron szívében. Nyitva tartás: Hétfő - kedd ZÁRVA, szerda 12.00 - 21.00, csütörtök 12.00 - 21.30, péntek - szombat 12.00 - 22.00 Vasárnap: 11.00 - 20.00.


Rosengarten Étterem - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Lackner K. u. 64.
Link: www.rosengarten.hu
Telefon szám: +36-99-513-613
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36 99/513-633

Ha az idelátogató betér 350 fős éttermünkbe, különböző hangulatú és stílusú belső tereket talál. Az egyik rusztikus, bokszos elrendezésű, intim hangulatú, míg a másik a városra és a közeli Schneebergre néző - a fiatalos, vidám stílust kedvelőknek kialakított - télikert. 80 fős különtermünk - mely ideális hely családi és vállalati rendezvények lebonyolításához - magyaros, népies jellegű.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Brennbergi víztározó - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Brennbergbánya
Telefon szám: +36-30 9971-521

Terület: 2,3 ha. Fogható halak: ponty, csuka, süllő, amur, pisztráng, kárász, keszeg. Napijegy-vásárlási lehetőség: Tóparti halőrház, soproni horgászüzletek. Elvihető nemes halak száma: 2 db. Elvihető egyéb halak mennyisége: OHR. Nappali horgászati lehetőség: 5-22 h, Éjszakai horgászati lehetőség: 5-8 h. Kezelő: Pisztráng HE
 imaház, kápolna
 

Szent Jakab-kápolna - Sopron

Cím: Sopron,
Link: index.sopron.hu

A Szent Jakab-kápolna a román és gótikus stílus közötti átmenet jelentős példája Magyarországon. Ez a kápolna Sopron egyik legrégebbi középkori épülete.


Szent János kápolna - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Bécsi út.
Link: index.sopron.hu

A 750 éves gótikus kápolnamennyezetfestése és szárnyas oltára érdemel figyelmet. Ez a templom az egyetlen épségben megmaradt épület, amelyet hazánkban a 12. században megtelepedő johannita rend emelt.
 kávézó, teaház, kávéház
 

Gino kávézó és koktélbár Sopron

Cím: 9400-Sopron Lackner Kristóf u. 33/A
Link: www.mediterrano.hu
Telefon szám: 0036-99-508-300
Fax szám: 0036-99-508-319

A Caffe Gino napközben klasszikus kávéház, ahol illatos kávékkal és kávékoktélokkal, ínycsiklandó süteményekkel és tortákkal várjuk vendégeinket. Az édességek mellett könnyü egytálételek - levesek, friss és ropogós saláták, tészták, mediterrán szendvicsek - elfogyasztására is lehetőség nyilik. A nap végén, kora estétől a Gino divatos szórakozóhellyé alakul, a Mediterrano DJ-je szolgáltatja a zenét, vezető zenei irányzatokkal, népszerű előadók zenéjével gondoskodik a jó hangulatról.


Mézes Teaház - Sopron Belvárosában

Cím: 9400 Sopron, Várkerület 65. (az udvarban)
Link: www.facebook.com/mezesteahaz
Telefon szám: +36-99 340-618
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Lakatos Zsuzsanna

Sopron nyüzsgő Belvárosában, Teaházunk meghitt légkörében egy finom tea kíséretében pihenje ki a séták fáradalmait! Üzletünkben immár 30 éve - Magyarországon szinte egyedülállóként - készítjük a magyar hagyományok szerinti mézes puszedliket natúr változatban és különböző kandírozással - töltelékkel! Házias süteményeik mellett 30 féle minőségi teával, finom kávéval és kiemelt szeretettel várjuk vendégeinket Teaházunkban! Nyitva tartás: Hétfő - péntek 9:00 - 18:00, szombat 9.00 - 14.00, vasárnap zárva.
 kiemelt szolgáltató
 

Sopron Plaza -Shopping Center ***

Cím: Sopron, Lackner K. u. 35.
Link: www.sopronplaza.hu
Telefon szám: +36 99 512 310
Fax szám: +36 99 342-612

A Sopron Plaza üzletei mindennap este 20 óráig minőségi portékával, áru-bőséggel csalogatják a vásárlókat. Az I. emeleten található színpad, már jó néhányszor adott otthont színvonalas rendezvényeknek. Látogatóink élőben megtekinthették, belépőjegy megvásárlása nélkül, a hazai és soproni előadóművészek majd teljes palettáját. Néhány nagy rendezvény is a Sopron Plaza területét választotta helyszínül: így a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár, valamint a Soproni Sörnapok. A kétemeletes Sopron Plaza tehát exkluzív, tágas környezetben biztosítja a családok vásárlással egybekötött szórakozását, akár több órás időtöltését is. Garantált minőséggel, kultúrált környezettel várjuk mindennap!
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Károly-kilátó - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Lővérek
Link: www.tourinform.sopron.hu

Innen kivételes kilátás tárul a kirándulók elé, emellett a levegő és a sok gyógyszálló, gyógyfürdő várja a kikapcsolódni vágyó embereket.
 klub, egyesület
 

SOPRON BASKET női kosárlabda csapat

Cím: Sopron
Link: www.wb-sopron.com
Telefon szám: +36-99 508-968

Eredményei önmagáért beszélnek: 1993-ban és 1999-ben 2002-ben, 2006-ban, 2007-ben is megnyerte a bajnokságot.


Liszt Ferenc Kulturális Egyesület - Sopron

Cím: Sopron
Link: www.lisztfestival.hu

A Liszt Ferenc Kulturális Egyesület 2002-ben alakult a művész emlékének, a Liszt kultusz ápolására, a soproni Liszt Ferenc Fesztivál szervezésére. Az Egyesület az évtizedek óta létező Liszt kultusz folytatására törekszik, hogy az ügy a művészhez méltóan, széles társadalmi alapokon nyugvó kulturális és turisztikai rendezvénysorozattá nője ki magát. „A magyar Salzburg” cél elérése természetesen nagyra törő álom, ám csak az álmokból születnek valódi kincsek, értékek. Az Egyesület politikától függetlenül, az fölé emelkedve fejti ki hatását és vállalja, minden Liszt Ferenc emlékéért tenni kívánó szervezettel összefog a nemes cél érdekében.


Soproni-hegység Natúrparkért Egyesület

Cím: 9400 Sopron Honvéd u.1.
Link: www.sopronihegyseg.hu
Telefon szám: +36-30/929-1204
Kapcsolattartó személy: Taschner Tamás

Az Egyesület 2004. novemberben alakult a hegység természetkímélő turizmusának fejlesztésére. A natúrpark magterülete a Soproni-hegység Tájvédelmi körzet, pufferzónája az Ebenfurth - Sopron, illetve Sopron - Deutschkreutz vasútvonalak és tájvédelmi körzet, államhatár által határolt terület. A vasútvonal Sopron város területén belül is határzónát képez. A natúrpark kiemelt sajátossága a Löverek államilag minősített gyógyhely minősítése, mely alapján a szlogenünk: A természet gyógyító ösvényein. A Soproni-hegység Natúrpark szakmai kapcsolatot ápol a Lánzséri-hegyek (www.landseer-berge.at), Rozália és Írottkő Natúrparkkal (www.naturpark.hu), mely egyben természetföldrajzi egységet is képvisel.
 konferencia központ
Felkészült termek, célszerű kialakítások, modern technika és kiváló asszisztencia várja a tematikus rendezvények látogatóit. Komfort és kellemes környezet segíti a rendezvényt követő kikapcsolódást. Kérje részletes tájékoztatónkat itt.
 

Perkovátz-Ház Rendezvényház

Cím: 9400 Sopron, Széchenyi tér 12.
Link: www.perkovatz.hu
Telefon szám: +36 99 316 839
Kapcsolattartó személy: Perkovátz Tamás
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

1992. december 5-én nyílt meg ünnepélyesen a ma ismert Perkovátz-Ház kapuja – akkor még John Bull Pubként. 1999-től már régi-új nevén – akkor még két szinten (földszint, pince) - PerkovátzHázként működik. Azonban a ház emeletét is csakhamar bekebelezte a közélet. A tulajdonos közösségi térré építtette át a hajdani családi otthont, s édesanyja, Böröndy Erzsébet beceneve adta a különterem nevét: Daruka. E különterem méltó helyszíne családi-, munkahelyi rendezvényeknek, baráti összejöveteleknek, esküvőknek és több civil szervezet otthona is. K&H, MKB és OTP Szép kártya elfogadóhely.
 mozi
 

Cinema City Sopron Plaza

Cím: 9400 Sopron, Sopron Plaza. Lackner Kristóf u. 35.
Link: www.cinemacity.hu
Telefon szám: +36-99-343-410

Az aktuális műsor a weblapra kattintva megtekinthető.


Elit mozi Sopron

Cím: 9400 Sopron, Torna u. 14.
Link: www.fertopart.hu/szabadido/sopron/kulturalis/mozi/91-elit_mozi.html
Telefon szám: +36-99-312-211

Az aktuális műsor a weblapra kattintva megtekinthető.
 múzeum
 

A Fabricius-ház kiállításai - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Fő tér 6.
Link: www.tourinform.sopron.hu

A középkori városfalra épített Fabriciusházat gótikus stílusban emelték a 14. században.Jelenleg római kori kőtár és a 16-18. századi polgárlakások berendezéseiből kiállított tárlat látogatható falai között.


Pékmúzeum, Sopron

Cím: 9400 Sopron, Bécsi utca 5.
Link: www.sopron.hu

A pékmesterség legrégebbi épületében kapott helyet a Pékmúzeum, amelyre az épület homlokzatán elhelyezett perecet törő oroszlánok egykori kőcímere is utal. 1686-1970-ig a ház tulajdonosai pékek voltak, majd a város a berendezések helyszínen történő megtartásával megnyitotta ezt a kiállítást.


Római Katolikus Egyházművészeti Gyűjtemény, Sopron

Cím: 9400 Sopron, Várkerület 25
Link: www.egyhazmegyeikincstar.hu
Telefon szám: +36-99 312-221
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az egykori Katolikus Konvent épülete. A gyűjteménynek helyet adó barokk épületet mai formájában 1733-1735 között emelték. Nyitva tartás: május 1-től október 31-ig Kedd: 14-16 óra, Csütörtök: 9-11 óra, Belépőjegyek: Felnőtt: 800 Ft, Diák, nyugdíjas: 400 Ft.


Bányászati Múzeum, Sopron

Cím: 9400 Sopron, Templom u. 2.
Link: www.kbm.hu
Telefon szám: +36-99-312-667
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-99-338-902

A Központi Bányászati Múzeum 600 m2-en mutatja be az 1000 éves magyar bányászattörténet legjelentősebb emlékeit. Láthatják itt az évszázadok alatt használt bányagépek működő modelljeit, de a bányászathoz kapcsolódó művészeti, néprajzi emlékeket is. Csak szezon alatt van nyitva.


Zettl-Langer Gyűjtemény, Sopron

Cím: 9400 Sopron, Balfi út 11.
Link: zettl-langer.atw.hu
Telefon szám: +36-99 311-136

Több mint 120 évvel ezelőtt, egy fiatal férfiú választás előtt állt, vagy festőművész lesz, vagy apja tanácsát követve átveszi az 1844-ben alapított családi szeszfőzdét és ecetgyárat. A fiatal Zettl Gusztáv /1852-1917/ tisztelve szüleit, az utóbbit választotta, azonban sohasem adta fel a művészettel kapcsolatos elképzeléseit. A bécsi festőakadémia rendkívül tehetséges tanítványa volt, s a festészet iránti rajongása végigkísérte életét. A lakásgyűjtemény változatlan formában 1955-től áll nyitva a nagyközönség előtt. A család tagjai a város és környékének történetét az őskőkor, a középkor és az újkor tárgyain keresztül mutatják be. A kiváló üvegművészetről árulkodó ablakok, a faberakásos mennyezet a lakásnak egy különleges, romantikus színezetet kölcsönöznek. A gazdag gyűjtemény sokféleségét a csiszolt üvegek sokasága, a korabeli bútorok szépsége, a habán korsók, a fajansz és porcelánedények, a különleges fegyverek, cégérek, óntárgyak, könyvek és értékes festmények adják. A művész dolgozó szobájának érintetlen lakrésze bemutatja, hogyan lehet egyedi megoldással meghitt otthont varázsolni.


Soproni Múzeum - Storno-ház

Cím: 9400 Sopron, Fő tér 8.
Link: www.muzeum.sopron.hu
Telefon szám: +36 99 311-327

Sopron Fő téren a gyönyörű barokk sarokház második emeletén található a Soproni Múzeum Storno-gyűjteménye. Az 1560 körül épült, gótikus eredetű reneszánsz épület, amelyben ma Magyarország egyik leglátogatottabb múzeuma működik. id Storno Ferenc(1824-1907) eredetileg kéményseprő volt, aki sokat megfordult ügyfelei padlásán, így gyűjtötte a mások által kacatnak vélt műtárgyakat. Hamarosan legendás kollekcióra tett szert, amely a mai kiállítás alapját képezi.


Káptalan-terem - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Templom u. 1.
Link: www.bencessopron.hu
Telefon szám: +36-99 523-468/155

A Kecske templom mellett álló rendházban található a magyar gótika páratlan remekműve, a Káptalanterem, amelynek falfestményei a 14. századból valók.


Patikamúzeum - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Fő tér 2.

A patikaház a 15-16.századi, földszintjén 1642-től működött gyógyszertár, amelyben 1968-tól értékes patikuseszközöket és orvrsi könyveket állítanak ki.
 programok, rendezvények
 

Pro Kultúra Programajánló

Cím: 9400 Sopron, Liszt F. u. 1.
Telefon szám: +36 99 517 517
Link: www.prokultura.hu

Pro Kultúra Programajánló. Várjuk szeretettel rendezvényekre! Részletes program a web oldalra kattintva olvasható.


VOLT Fesztivál Sopron

Cím: Sopron, Lővér kemping
Link: www.sziget.hu/volt
Mikortól: 2018-06-26
Meddig: 2018-06-30

VOLT Fesztivál 2018 Sopron


Soproni Tavaszi Napok 2018

Cím: 9400 Sopron, több helyszínen
Link: turizmus.sopron.hu/hu/hirek/soproni-tavaszi-napok-2018.html
Telefon szám: 0099 517-560
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2018-03-10
Meddig: 2018-04-02

Soproni Tavaszi Napok 2018. Március 10. és április 2. között koncertek, kiállítások, színházi előadások, családi programok sora várja Önöket a leghűségesebb városban. További részletek a megadott web oldalon
 sétáló utca, városkép
 

Sétáló utca - Sopron

Cím: Sopron

A Dunántúl északnyugati részén a Fertő-tó és a Soproni-hegység között Magyarország nyugati kapujában az Ikva patak partján fekszik Sopron. A város maga a minőségi turizmus, a vendéglátás, borkereskedelem és a konferenciák helyévé kíván válni.


Soproni hangulat

Cím: Sopron
Link: www.sopronhotels.hu

Sopron a múzeumok városa, múzeumváros. Mennyire találó ez a megállapítás! A belső városrész kanyargós utcái, hangulatos terei, házainak boltíves kapui, míves erkélyei, műemlékei, középületei és az elő-elő bukkanó városfalai egyedülálló művészeti egységet alkotnak.
 szálláshely
 

Panzió és Étterem a Vadászkürthöz Sopron

Cím: H-9400 Sopron, Udvarnoki utca 6.
Link: www.vadaszkurt.hu
Telefon szám: +36-99-314-385
Fax szám: +36-99-508-821
Kapcsolattartó személy: Bausz Gyula

Vadászkürt a családbarát Panzió és Étterem! Kreatív konyha - jó borok - stílusos szobák Sopronban az Alsólőverekben békés zöldövezeti környezetben, de közel a belvároshoz, igényesen berendezett szobákkal, igazi házias, magyar és nemzetközi ízeket kínáló étteremmel, és kiváló borokkal teli pincével várjuk kedves vendégeinket. Ideális helyszín családi, baráti összejövetelekre, borkóstolókra, borvacsorákra, kóstolja meg nálunk akár poharanként is a Soproni bortermelők borait. Panziónkból könnyen megközelíthetőek a kiváló síterepek, kerékpártúrák, nyári bob, tenisz, golf, uszoda, termálfürdők, mesepark, játszótér az előttünk levő parkban! Látogasson el Sopronba a hűség városába! K&H, MKB és OTP Szép kártya elfogadóhely.


Taverna Panzió - Sopron
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 9400 Sopron, Táncsics Mihály utca 15.
Telefon szám: +3699 311-620; +3620 931-1620
Kapcsolattartó személy: Szakács Kálmánné
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A TAVERNA PANZIÓ 1984 óta szolgálja Vendégeit. A TAVERNA PANZIÓ mindig közkedvelt és népszerű helye volt az idelátogatóknak. A TAVERNA PANZIÓ (Táncsics Mihály utca 15. alatti épület) a városközponthoz és a meglátogatni kívánt helyi érdekességekhez is kb. 10–15 percnyire található (Lővérek, strand, múzeumok, stadion, bevásárló helyek, piac, stb.) K&H, MKB és OTP Szép kártya elfogadóhely. Szeretettel köszöntjük és várjuk régi és új vendégeinket! További információkat és aktuális árakat a letölthető információs lap (i) tartalmaz. Szakács Kálmánné tulajdonos


Civitas Hotel - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Rákóczi u. 33.
Telefon szám: +36-99 788-228
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-99 788-229
Link: www.civitashotel.com

Sopron belvárosában, a jórészt középkori eredetű műemlékek, paloták közvetlen közelében található a város legújabb szálláshelye a Hotel Civitas. A szálloda szélessávú internettel, LCD TV-vel és a legmodernebb zárrendszerrel ellátott szobái minden tekintetben megfelelnek a XXI. század modern kényelmi és biztonsági elvárásainak is. Vendégeink számára 30 vadonatúj szoba illetve apartman áll rendelkezésre, melyek mindegyike WC-vel, fürdőszobával, minibárral és széffel felszerelt. Hogy minél tartalmasabban teljen városunkban eltöltött ideje, éjjel-nappali recepciószolgálatunk programjának megszervezésében is áll szíves rendelkezésére.


Hotel Szieszta - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Lövér krt. 37.
Telefon szám: +36-99-314-260
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelszieszta.hu

A Hotel Szieszta Sopron zöldövezetében, egész évben várja vendégeit. Változatos hétvégi programok, élményfürdő, gondtalan pihenés és sportolási lehetőség családok és baráti társaságok részére. Színvonalas konferenciák, tréningek, rendezvények szervezése korszerű technikai feltételek biztosításával.


Palatinus Szálló Sopron

Cím: 9400 Sopron, Új utca 23.
Telefon szám: +36-99-523-816
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.palatinussopron.com
Fax szám: +36-99-523-817

A Palatinus Szálló Sopron egyik legszebb részén, a történelmi belvárosban, a város jelképeként ismert Tűztoronytól alig 200 m-re található. A 65 fő befogadására alkalmas szállodánkban, egyágyas, kétágyas, ill. családi szobáinkban várjuk szeretettel a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat. Fogadásokat, családi összejöveteleket, folklóresteket, konferenciákat szívesen szervezünk!
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

Szép kártya elfogadóhely Sopron
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 9400 Sopron
Link: www.szeporszag.hu/Sopron.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Sopronban. A részletes lista az ikonra (i) kattintva olvasható.
 szépségszalon
 

Wabi Szépségcenter

Cím: 9400 Sopron, Bécsi út
Link: www.wabi.hu
Telefon szám: +36 99 505-750
Fax szám: +36 99 505-751

A Wabi Szépségcenter stílust, színvonalat, és naponta új ötleteket kínál Önnek.Nálunk mindent megtalál, ami megszépít, felfrissülést és kikapcsolódást kínál, így feledtetve a mindennapok kellemetlenségeit. A Wabi csapata várja Önt!
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Petőfi Színház Sopron

Cím: 9400 Sopron, Petőfi tér 1.
Link: www.prokultura.hu
Telefon szám: + 36 99 - 517 500
Fax szám: + 36 99 - 517 516

Sok szeretettel és oszinte tisztelettel köszöntjük és várjuk Önöket a 2010/2011-es színházi évadunk eloadásain! Idén is arra törekedtünk, hogy társulatunkkal és vendégmuvészeinkkel olyan programot állítsunk össze Sopron igényes, színházszereto közönségének, amely reményeink szerint szép, mosolyt fakasztó vagy lelket melengeto, de mindenképpen maradandó élményt nyújt majd. A bemutatásra kerülo kiváló alkotások alkalmasak arra, hogy szórakoztatva tanítsanak, gondolatokat ébresszenek és egyúttal kellemes órákat is varázsoljanak életükbe. Közös célunk, hogy a személyes találkozásaink után – mi a színpadon, önök a nézotéren – úgy érezzük, hogy gyönyöru városunk újabb és újabb színházi élményekkel lett gazdagabb. Ehhez kívánunk Önöknek örömteli estéket és jó szórakozást!
 templom
 

Kecske Templom és Káptalan Terem - Sopron

Cím: 9400 Sopron,Templom u. 1.

A 13. századi építészetünk egyik legkiemelkedőbb alkotása. Különlegessége a déli mellékhajó falán található ún. Kapisztrán-szószék, ahonnan, Kapisztrán János prédikált a török ellen, s szólította hadba a keresztényeket. A Kecske-templom mellett álló rendházban található a magyar gótika páratlan remekműve, a Káptalanterem, amelynek falfestményei a 14. századból valók.


Evangélikus templom - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Templom u. 19.
Link: sopron.lutheran.hu

A több évszázados múltra visszatekintő soproni evangélikus gyülekezet története egyidős a magyarországi reformáció megjelenésével. A soproni evangélikus templom a türelmi rendelet után épült templomépületek egyik legkorábbi, kiemelkedő alkotása Magyarországon. Nagyméretű, széphangú orgonáján gyakran rendeznek hangversenyeket.


Orsolyita templom, zárda és iskola együttese

Cím: 9400 Sopron, Orsolya tér 2-3.
Link: index.sopron.hu/belv/orsolyat.html

Niggl Mária bécsi asszony alapította 1746-ban a zárdát és a következõ évben Gyõrbõl be is vonultak az orsolyita apácák. Elõször kápolnát, majd templomot létesítettek. 1773-ban Mária Terézia is felkereste, tehát már nagyobb szabású lehetett.


Szent György-templom vagy Dóm - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Szent György u.
Link: www.domsopron.hu

A templom homlokzatán, az egyik kapuzat felett a névadó, a sárkánnyal vívó római katona szobra látható. A másik dombormű Árpád-házi Szent Margitnak állít emléket.Minden valószínűség szerint a templom helyén állt az első soproni keresztény szentély, amely még a római időkből származhatott.A Szent György-templom 1779 óta dómtemplom,ekkor került ide a papság elhelyezésére szolgáló padsor.


Római katolikus (Domonkos) templom - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Széchenyi tér és a Mátyás király utca sarka

Barokk stilusú templom.


Római katolikus Szentlélek-templom - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Szentlélek u.
Link: www.muemlekem.hu

A 14-15. század fordulóján emelt gótikus templom a város egyik kiemelkedő középkori építészeti műemléke.


Szent Mihály-templom - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Szent Mihály u.

A Szent Mihál templom- amelynek tornya 48 m magas, a budavári Mátyás templom után hazánk talán legjelentősebb gótikus alkotása.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Szent György u. 2.
Telefon szám: +36-99-517-560
Fax szám: +36-99-517-527
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: turizmus.sopron.hu

Sopron belvárosa alatt négy és fél méterre a római kori Scarbantia romjai húzódnak meg. 1944. december 6-án lebombázott sarokház helyén 1979 és 1988 között tárták fel a régészek Pannonia eddig ismert egyetlen tipikus főterét, fórumát. Az Új utca - Szent György utca sarkán álló modern épület pinceszintjén a scarbantiai fórum déli részletét láthatják a látogatók. Ezen kiállítóhely feletti helyiségben került kialakításra az új Tourinform iroda, mely a nagyobb helynek köszönhetően alkalmassá vált a soproni ajándék- és emléktárgyakon túl, helyi kézművesek termékeinek (mint pl. szörpök, lekvárok, mézek, ékszerek, édesség, hímzések) árusítására, bemutatására Nyitva tartás: Hétfő - Vasárnap: 10.00 - 18.00.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Taródi vár - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Csalogány köz 36.
Telefon szám: +36 70 572 2818
Link: turizmus.sopron.hu

Sopron talán legkülönösebb látnivalója a Taródi vár. A Kolostor-erdő közelében, a Felsőlővérek városrészben található. Nagyrészt egyetlen ember, Taródi István 50 évi keze munkáját dicséri. Az egykori várúr sok próbát állt ki kamaszkori álmáért. A ma mintegy 4300 m² alapterületű épület valóban egy középkori vár elemeiből áll össze: a lakórésztől kezdve a kúton és a lovagtermen át a borházig, a felvonóhídig, a csigalépcsőkig, a várfürdőig. A soproni látványosság minden bizonnyal a magyarországi vízionális építészet leghíresebb és legjelentősebb alkotása. Legmagasabb tornya 20 méter magas. Régebben Bagolyvárnak, majd Bolondvárnak is hívták a különleges épületet, de manapság csak Taródi várnak nevezik.
 wellness központ
Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Szieszta Hotel Wellness

Cím: 9400 Sopron, Lövér krt. 37.
Telefon szám: +36-99-314-260
Link: www.hotelszieszta.hu
Fax szám: +36-99-314-461
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tehet-e annál többet értük, mint hogy biztosít számukra néhány napot, melyet aktív pihenéssel, kényeztetéssel, feltöltődéssel tölthetnek egy kristálytiszta levegőjű, gyönyörű erdei környezetben Sopronban, baráti áron? Jó bor, egészséges és finom konyha, sok-sok szabadidős program várja a Vendégeket a Sziesztában.
 zsinagóga
 

Középkori ó-zsinagóga - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Új utca 22-24.
Link: www.sopron.hu

1526-ban a zsidókat elüldözték Sopronból, így a zsinagóga is pusztulásnak indult, majd lakóházakká alakították át. Ez a különlegesen szép épület az 1967-es kutatások során kaphatta vissza régi fényét.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner