12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Somogyvámos
www.somogyvamos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dékányné Károly Marianna E-mail: somogyvamos@somogy.hu
 Telefon: +36-85-540-021 Fax: +36-85-540-020
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    imaház, kápolna,    múzeum,    népi kézművesség,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Pusztatemplom-rom

Cím: Somogyvámos

A faluban feltárt avar temető és az Ihász-dülőben emelkedő Pusztatorony, egy XII. századi templom romja a korai megtelepedés bizonyítékai.
 imaház, kápolna
 

Krisna völgy - Somogyvámos

Cím: 8699 Somogyvámos, Fő u. 38.
Telefon szám: +36-85-640-002
Link: www.krisna-volgy.hu

Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Balatontól csak harminc kilométerre, Kaposvár irányában. Kétszázhatvan hektáron fekvő területünk – mely egyben kulturális központ és biofarm is – igazán szép látnivalókkal és új élményekkel kecsegtet az idelátogatók számára. Dísztavaink, ligeteink, és arborétumunk több száz növény- és állatfajnak adnak otthont. Tehenészetünk, Biokertészetünk, Méhészetünk, valamint az Iskolánk épülete szintén látogatható; ezek a helyszínek sok-sok érdekességgel várják az érdeklődőket. Vendégeink a Recepciótól a Templom épületéhez vezető, kellemes sétaút során tekinthetik meg ezeket a különlegességeket.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Tojáspatkoló műhely

Cím: Somogyvámos, Csepregi L. u. 22.
Telefon szám: +36-85-340-211
Link: www.poganyvolgy.hu/somogyvamos/index_3.htm

Somogyvámos különleges népművészeti látványossága Hanzel László fafaragó és tojáspatkoló alkotásai. A népművész német telepesek- származására méltán büszke magyar szellemiségű és jellemű utóda - a határokon túl is ismert személyiség.
 templom
 

Evangélikus templom - Somogyvámos

Cím: Somogyvámos

A XIX. században épült evangélikus templom (1860).

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner