12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Somogysárd
www.somogysard.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fentős Zoltán E-mail: somogysard@kabelnet.hu
 Telefon: +36- 82/715-284 Fax: +36-82/715-997
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    lovaglás,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Somssich-kastély - Somogysárd

Cím: 7435 Somogysárd, Fő utca 12.
Link: www.somogysard.hu

Somogysárd jelentős értéke és érdekessége copf és barokk stílusban, a XVIII. század közepén épült Somssich-kastély és a hozzá tartozó héthektáros park. A kastély és a park a Szabadság téren – ahol emlékmű őrzi a két világháború helyi áldozatainak nevét -, illetve a tovább „szaladó” Fő utcán található. A kastélyparkot téglakerítés határolja, ma természetvédelmi terület. Első fáit 1876-ban ültették. A bejárat közelében találjuk a hatalmas, négy métert is megközelítő kerületű páfrányfenyőt
 templom
 

Római katolikus templom - Somogysárd

Cím: Somogysárd
Link: www.somogysard.hu

Ugyancsak a Somssich család építette 1755-58 között a falu főterén álló római katolikus templomot, mely a barokk építészet egyik szép, somogyi emléke, a Szentháromság nevet viseli.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner