12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Somogybükkösd
somogybukkosd.tar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: GYŐRFY MIKLÓS E-mail: porrog@somogy.hu
 Telefon: +36-82/709-059 Fax:  
kastély, kúria,    növénykert, park,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Perczel-kastély - Somogybükkösd

Cím: Somogybükkös, Bodorfapuszta
Link: muemlekem.hu/muemlek?id=1902

A falu központjában álló kastély és kúria ad helyet a nemrég felújított Perczel-pincének, a könyvtárnak, teleház– ifjúsági klubnak, az orvosi rendelőnek is.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Kastélypark - Somogybükkösd

Cím: Somogybükkösd
Link: somogybukkosd.tar.hu

A falu belseje sem hiányolja a természetet: az 1,8 hektáros kastélyparkot 1985-ben nyilvánították védetté. A kastélypark külön értéke körpanorámás fekvése, ahonnan belátni az egész környéket. A ritka fenyők, az örökzöld bambuszok és a matuzsálemi korú gesztenyefák egyedi érdekességek, számon tartott fafajta a parkban - többek között - a madárberkenye, a tatárjuhar és a kolorádófenyő.
 templom
 

Római katolikus templom - Sömögybükkösd

Cím: Somogybükkösd
Link: somogybukkosd.tar.hu

Bár okleveles források nem szólnak róla, de román stílusú templomát a 13. századból eredeztetik a szakemberek, s eszerint a középkorban egyházas hely lehetett.1728-ból származó adatok szerint temploma fából készült, amit zsindellyel borítottak. Három oltárát gazdagon díszítették. Tornya szintén fából készült, körülötte temetkeztek, alatta pedig családi kripta található. A mai , kívül– belül adományokból restaurált és felújított Havas Boldogasszony templom a Miklósfai Róm. Kat. Plébániához tartozik, hetente van szentmise

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner